DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čudi me da novinar ne zna na koji način su se određivali udjeli u kompaniji za izradu studije.
Kapacitet LNG terminala u konačnici će iznositi 15 milijardi m3 plina, a hrvatskie kompanije će raspolagati s cca 4 milijarde m3, što čini cca 25% ulaganja.
Problema nikakvih ne vidim na hrvatskoj strani, dapače, hrvatska strana je već riješila imovinsko – pravne odnose za zemlju za izgradnju poveznog plinovoda Kukuljanovo – Omišalj.
Problem je, tako se meni čini, između OMV-a i MOL-a, tj OMV želi ograničiti MOL-u dobavni pravac za mađarsko tržište.

Glede odnosa OMV-a i MOLA-a interesantan je i ovaj napis:Vaš link

@ mnoge poštovane kolege 1. Ja bih osobno volio da lokacija za terminal bude Omišalj, ali to nije bitno. 2. Slažem se s mišljenjem da je lokacija Omišalj ekstra premija za DIOKI, ali da DIOKI ima i svoju vlastitu perspektivu. 3. Izbor lokacije nije samo tehničko ili gospodarsko pitanje, nego i političko. (Nažalost, u HRV je gotovo sve podložno političkom utjecaju, zato i napredujemo brzinom gliste! Političari previše toga određuju!). Ako je tako, onda izbori ipak nešto znače. Što? Teško je odrediti, ali nije Omišalj predodređen od više sile. Osnovno pitanje je tko zarađuje zbog lokacije. Zarađuje predsjednik Mesić, zarađuje SDP. a preko Primorske županije i Ježića. A ako oni izgube izbore, morat će jako udobrovoljiti Sanadera da im prepusti kolač. Inače, ima i drugih luka na hrv. Jadranu, zar ne? Osim toga, zašto se odluka odgađa, recite mi?

Znam da nije skroz pristojno citirati samoga sebe, ali…
Ipak ispada, sudeći po članku iz Večernjaka, da je sve skupa oko LNG terminala
jedno VELIKO POLITIČKO pitanje.
Na kraju krajeva,
zašto bi OMV, EON i sl. gradili u HRV…
Zato što će im to naši vrli političari dopustiti!
Za protuuslugu, naravno.
Trgovina na djelu!

p.s. Sad kužim zašto se predsjednik obrušio na Crkvu. Nikako mu ne odgovara pobjeda
HDZ-a. Izgubit će adute u ovom velikom energetskom pokeru.

Tko (pro)pjeva, zlo ne misli!

Traubi,
ovo je preveliki projekt da bi ga stopirali bilo HDZ ili SDP.
No međutim, oboje mogu biti toliko neposobni da upropaste cijeli posao.

MIslim da je prije svega Hrvatskoj važno da bude agilna, konstruktivna i s jasnim ciljevima kada pristupa ovoj temi.
LNG terminal nije nešto što traje jedan ili dva izborna ciklusa.

La vita e bella!

@Posejdon

Točno, poštovani kolega!
Kamo sreće da političari tako pristupaju poslu!

Međutim, vratimo se DIOKI-ju. Odgoda realizacije, daljna natezanja i sl., složit ćete se,
ne pogoduju DIOKI-ju. A toga me je strah, jer – ako ćemo pošteno – mogla je Vlada već
davno stvar pomaknuti s lijepih namjera na konkretne poteze, kao npr OMV. Ali, nije…
Zašto? Moja je teza da trguju ispod stola, čekaju rasplet izbora radi boljih pregovaračkih
pozicija i onda opet iznova: udjeli, lokacija…

Srdačan pozdrav!

Tko (pro)pjeva, zlo ne misli!

I sutrašnji Poslovni nešto donosi… (Vidi se naslovnica!)
[smiley6]

@Posejdon
Točno, poštovani kolega! Kamo sreće da političari tako pristupaju poslu! Međutim, vratimo se DIOKI-ju. Odgoda realizacije, daljna natezanja i sl., složit ćete se, ne pogoduju DIOKI-ju. A toga me je strah, jer – ako ćemo pošteno – mogla je Vlada već davno stvar pomaknuti s lijepih namjera na konkretne poteze, kao npr OMV. Ali, nije… Zašto? Moja je teza da trguju ispod stola, čekaju rasplet izbora radi boljih pregovaračkih pozicija i onda opet iznova: udjeli, lokacija… Srdačan pozdrav!

To je i logično i izvjesno. Zato se prava odluka čeka nakon izbora. Moja procijena nije do kraja godine već prvi kvartal 2008. [smiley6]

La vita e bella!

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

I sutrašnji Poslovni nešto donosi… (Vidi se naslovnica!) [smiley6]

http://www.poslovni.hr/60854.aspx

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Iz citiranog članka u v.l. ne otkrivamo ništa specijalno novo osim već poznatih elemenata, a to da će definitivna odluka biti donesena poslije izbora. To što pojedinci interpretiraju kako njima odgovara više je odraz njihove trenutne pozije za eventualni jeftiniji dokup. Odmaknimo se malo od LNG-a, te sagledajmo stvari objektivno.Svakom ulagaču preporučljivo je ulaziti u one tvrtke koje imaju pokriće svoga mcap-a u vrijednosti imovine , a po tom fundamentu dioki je neprikosnoven. Ako od realno vrednovanog book-a oduzmemo dugoročne i kratkoročne obaveze od 500 milijuna imamo prosjek od minimalno 900-1000 kuna po dionici, tako da se slažem sa kolegom sava da je bez obzira na sve dioki fundamentalno još uvijek podcijenjen.Svi koji namjerno prelaze preko te činjenice samo zavaravaju i neobjektivno informiraju forumaše. Svima onima koji simplificiraju stvari stavljajući znak jednakosti DIOKI =LNG, preporučam da ako ne od početka, prelistaju makar zadnjih pedesetak stranica foruma.

Nekužim čemu tolika frka i žalosna lica…….[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

Nekužim čemu tolika frka i žalosna lica…….[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

Imaš pravo! [smiley2][smiley2][smiley2]

La vita e bella!

New Report

Close