Navodno je Čermak za vrijema obilaska DINE bio jako zadovoljan lukom a vjerojatno i zemljištem. Isto tako puno manje je bio zadovoljan brojem ljudi u DINI iako je btw taj broj za 2/3 manji nego prije par godina. VCM pogon ga navodno uopće ne zanima, a bio je i iznenađen i koliko je para “ulupano” u novu opremu kontrolnih sala. Pa sad možemo zaključiti koliko bi njega zanimala proizvodnja…
Glavno da sindikat opet prijeti perfomansima. Dok im Robi šeta DINOM, nema ih ni blizu, ali sad će na Markov trg u prosvjede… Nevjerojatno.
Osobno mislim da njega ne zanima ni plastika ni dina ili dioki kao firma i proizvodnja kojom se bavi ili nekad bavila vec je njegov interes iskljucivo kako doci do lokacije na kojoj moze sirit svoje planove oko plina i plinske infrastrukture. Moguce da se sa RJ dogovara i nakakav vid partnerstva…tj…ustupanje zemljista i luke za pokrivanje nekih dugova i pocetak proizvodnje koju bi dalje vodio RJ a Cermak dosao do mogucnosti realizacije svojih ideja..ali to je sve sad nagadjanje..will see..jednog dana.
Pozdrav
Osobno mislim da njega ne zanima ni plastika ni dina ili dioki kao firma i proizvodnja kojom se bavi ili nekad bavila vec je njegov interes iskljucivo kako doci do lokacije na kojoj moze sirit svoje planove oko plina i plinske infrastrukture. Moguce da se sa RJ dogovara i nakakav vid partnerstva…tj…ustupanje zemljista i luke za pokrivanje nekih dugova i pocetak proizvodnje koju bi dalje vodio RJ a Cermak dosao do mogucnosti realizacije svojih ideja..ali to je sve sad nagadjanje..will see..jednog dana.
Pozdrav
Danas se doslovce drek i smeće može pretvoriti u plastiku i to Čermak dobro zna!
To moraš znati da bi išao u korak s tehnologijom i održao business.
A u Dini je luka i postrojenja!
Tako ti je i u Zagrebu.
gospodo po ovom ispada da Cermak 100% ulazi u DIOKI grupu
samo cemo vidjet…šta ce bit sa nama dionicarima
Pozdrav
Ovako nekako i ja razmišljam i lako moguće da će tako i biti.
Ako ga ne interesira proizvodnja zašto onda traći vrijeme?
Neka poduzeće ide u predstečajnu pa kako drugima tako i Diokiju i Dini.
Smješno je da se izjavljuje kao ne interesira ga a u planu Dine itekakav profit?
Da dina nije geografski tu di je..tesko da bi ga zanimala. Pa nisu li sve nese kolege koje su bolje upucene u poslovanje grupe uvjek govorile da dina nije profitabilna i da jedino sto vrijedi po pitanju proizvodnje su zagrebacki pogoni..?
Cermaka zanima kako doci do zemljista i luke za svoje potrebe…i zato mu se traci vrijeme..
Pozdrav
Da dina nije geografski tu di je..tesko da bi ga zanimala. Pa nisu li sve nese kolege koje su bolje upucene u poslovanje grupe uvjek govorile da dina nije profitabilna i da jedino sto vrijedi po pitanju proizvodnje su zagrebacki pogoni..?
Cermaka zanima kako doci do zemljista i luke za svoje potrebe…i zato mu se traci vrijeme..
Pozdrav
Obzirom na LNG i luku za LPG sama koncesija na Luku Sepen vrijedi Dinina duga.
Lako se to izračuna koliko će se zaraditi do 2037. do kada vrijedi!
..a sve ovisi kao se tumaci taj tekst iz Globusa.
Moze biti pozitivno sto ce dati svoj plan i sto vec 2-3 mjeseca pregovara sa vjerovnicima. Ocito tu ima i neke dogovore sa RJ koji je prije dvije godine trazio previse za svoje dionice.
Danas RJ nije u takvom polozaju i prihvatiti ce sve sto mu Cermak ponudi jer inace ostaje bez icega.
Vidjet cemo sto ce Cermak ponuditi i mislim da bi i vjerovnici i vlasnici i svi ukljuceni bili iznimno neodgovorni (da se blago izrazim) i kada taj plan ne bi podrzali.
apothekar
procitaj malo bolje
i Cermak malo drami a vec dvije godine snima DIOKI
da nema interesa vec bih davno rekao da odustaje
Ivan Čermak, umirovljeni general i vlasnik tvrtke Crodux, u intervju za Globus otkriva kako je tijekom boravka u Haagu pripremao investicijske projekte.
Čermak se poduzetništvom počeo baviti 1973., kada je otvorio servis za klima-uređaje i rashladne sustave. Obrt je kasnije proširio i na druge djelatnosti. Krajem 80-tih je ušao i u partnerstvo s vlasnicima zagrebačke diskoteke The Best. Poznanstvo s Tuđmanom promijenilo mu je život. Poslije prvog sabora HDZ-a posato je dopredsjednik Izvršnog odbora HDZ-a i Tuđmanov savjetnik. Tada je osnovao i zaštitarsku tvrtku, a bio je i pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška. Poslije je posao ministar industrije, energetike i brodogradnje. Čermak kaže da je u državnu službu ušao da pomogne te da nije primio ni jednu plaću – ni kao savjetnik, ni kao ministar, ni kao pomoćnik ministra.
Kaže da s HDZ-om nema nikakve kontakte od 1995. godine, a o Karamarku i Kosor ne želi razgovarati. Danas ga zanima samo biznis. Posao nije zanemario ni u haaškom pritvoru gdje je primao inženjere, partnere, zaposlenike… Iz haaške ćelije podigao je najveći terminal za ukapljeni plin u Hrvatskoj. ‘Banke mi vjeruju. Banke me prate. Nikad nisam dobio kredit na lijepe roči, ali nikad mi se nije dogodilo da nisam isplatio kredit na vrijeme’, rekao je za Globus.
‘Svaki posao je rizik, ali i svako spašeno radno mjesto je danas uspjeh’, kaže. Osvrnuo se i na preuzimanje Dine i Diokija. ‘Kažu mi da sam lud, a i nakon jučerašnjeg obilaska Dine sve sam manje optimističan. Pitanje je da li je naš ulazak u Dinu uopće moguć s obzirom na stanje pogona, njegovu isplativost i velike financijske dubioze. Ali bez obzira na to, dat ćemo do kraja tjedna svoj plan i okvir za eventualni ulazak’, najavio je Čermak.