Siguran sam u to da nakon preuzimanja rezova i lomova koliko god bilo na štetu malih dionićara vrijednost dionice mora biti veća nego je sada ,jer ko bi imalo pametan ulagao gotovinu u ono što je bezvredno(mislim na Čermaka).Po svemu sudeći postoji stvarni interes.
Siguran sam u to da nakon preuzimanja rezova i lomova koliko god bilo na štetu malih dionićara vrijednost dionice mora biti veća nego je sada ,jer ko bi imalo pametan ulagao gotovinu u ono što je bezvredno(mislim na Čermaka).Po svemu sudeći postoji stvarni interes.
ako preuzme/kupi samo pojedine dijelove firme tj. pojedine pogone, ono što ostane u DIOKI-u (+dugovi) teško da može osigurati rast cijene dionice, naprotiv izgledniji je pad na cijenu MGMA, VLDS i sl.
ako preuzme/kupi samo pojedine dijelove firme tj. pojedine pogone, ono što ostane u DIOKI-u (+dugovi) teško da može osigurati rast cijene dionice, naprotiv izgledniji je pad na cijenu MGMA, VLDS i sl.
A ko spominje pojedine pogone koliko smo svi upučeni sam Čermak je izjavio da je zainteresiran za cijelu” Dioki grupu” ,a tu pripada i zemljište za LNG .Ako tako nije neka se neinteresuje ni za zemljište za LNG terminal ili sve ili ništa.Baš me interesuje dali državi više odgovara da zemljište kupuje od banke ili od Čermaka.Ako u predhodnom periodu proizvodnja nije bila isplativa možda je sad malo drugaćija situacija,možda su proizvodi Dine sada na svetskom tržištu isplativi,sve varira šta jućer nije bilo isplativo danas je i obrnuto.Interes se nije pojavio sam od sebe niti je uskraćeno produženje jamstva Caliskanu tek tako.
[/quote]
hitac,vgboy,kaurus,
volim vas pesimisticne koji brinete za nas dionicare ljepo od vas
Nisu to pesimisti nego altruisti u punom smislu te rijeci i pun ih je forum. Hvala im sto svojim pisanjem ukazuju i educiraju neuke ulagace. Da nije njih gubici bi bili znatno veci.
[/quote]
Magma i Validus su efektivno u stecaju, dok Dioki nece biti u slucaju preuzimanja pa ne vidim zasto bi cijena korelirala sa te dvije dionice.
Ja cijenu radije koreliram sa cijenom Belja nakon preuzimanja [emo_namigusa]
http://www.banka.hr/magazin/tiskano-izdanje/banka-ozujak-2013/mladen-janiska-dalekovod-dioki-dina
“Nisu mi poznati točni podaci o namjeri gospodina Čermaka o preuzimanju Dine Petrokemije i Diokija pa mogu iznijeti samo osobna razmišljanja jer će se njegov stav i procjena ulaganja znati početkom ožujka kada će, osim pisma namjere, dostaviti i svoj konkretni plan.“
..znaci dostaviti ce plan…
Nisam ovlašten iznositi ni procjenu ulaganja u ime gospodina Čermaka jer će on to učiniti sam, ali prema mojoj procjeni, za ulaganje u pokretanje proizvodnje i plaće radnika potrebno je oko 15 milijuna eura.
..pa to je sitnis za njega…
Zašto se Dioki treba uspoređivati s bilo kime na ZSE?
Ne treba i ne može obzirom da sva potraživanja – posebice osigurana – pokriva neoperativnom imovinom. I sada se događa što je Dioki predlagao prije 2-3 godine da se potraživanja namire upravo na taj način a što su razni Čačići blokirali iz sada svima poznatih razloga! Vidi se sve u predstečajnim nagodbama gdje će mnogi vjerovnici posebice banke – čudno nema afere Hypo ali ima afera, PBZ, afera ZABA, afera HBOR…. – krv pišat!!!!
Ne treba nam ni strateški partner iako jedna takva financijska poluga dobro dođe!
Sva proizvodna imovina će i dalje služiti svrsi unutar Dioki Grupe, nažalost dobar dio te imovine posebice na Krku se ne vidi u bilanci no oni koji prate ne treba im to posebno crtati!
Ako se ne varam doticni gospodin je trazio i ima namjeru radit posao sa uvozom i transportom propana ali mu to bas u bakru ne prolazi. Na podrucju Dine ima poprilicno praznih i dovoljno velikih parcela da moze izgradit sto god hoce i nebi se cudio da mu je to jedan od motiva ulaska…a po svim clancima i izvjestajima o njegovom posjetu navodi se da je u pratnji bio i RJ…znaci zajdenicki posao na vidiku i ocito da se RJ ne odrice vlasnistva bas tako lako..
Nedavni clanak iz energetike.net …
“”Vlasnik Crodux plina Ivan Čermak u intervjuu Večernjaku progovorio je o svojim planovima vezano za kupovinu OMV-ovih benzinskih crpki te o drugim projektima. Čermak kaže da njihov projekt gradnje plinskog terminala u Barku stoji već dvije godine jer ne mogu dobiti dozvolu za pristan brodova. “Prilagodili smo projekt svim zahtjevima lokalne zajednice. Tankove smo smjestili kraj bivšeg ranžirnog kolodvora koksare, ukopane u brdo, da ne bi vizualno narušavali pogled na bararski zaljev. Ni to nije bilo dovoljno, a to je trebala biti jedna od glavnih luka za uvoz propana u Europu, jer imamo dobavljače i zainteresirane kupce. Svake godine tamo bi se prevezlo između 700 tisuća i milijun tona propana, 90% bi išlo u izvoz. Zmislite nova radna mjesta, novi teret za luku, golem promet za Hrvatske željeznice koje bi trebale nove vagoe-cisterne koje bi proizvodio Gredelj. I sve to stoji zbog opstrukcije nakoga iz lokalne samouprave”, požalio se Čermak koji na sreću nema sličnih poteškoća s projektom TE na plin, kada je riječ o suradnji s lokalnom zajednicom. Kada je riječ o isplativosti te elektrane Čermak je kazao da sadašnja cijena plina ne čini taj projekt isplativim, ali da će uskoro tražiti partnera s kojim bi potpisali ugovor za opskrbu na 20 godina te da je siguran da će postići odgovarajuću cijenu plina. Isto tako, kazao je da tvrtka radi na većem broju plinskih kogeneracija koje bi gradili u partnerstvu.””
Pozdrav