DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dioki i Dina Petrokemija idu u stečaj, Čermaku to i odgovara

“..Ministar Linić prvi je put potvrdio izvjesnost stečaja…,”

izgleda da je doista gotovo [emo_palacd]

ovdi se kolo sreće okriće svako malo pazite da vam se zamanta

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Sada, u svjetlu novih informacija:

Clanak napisan prije izjave Cermaka u Dnevniku 3, tako da bas i nije relevantan. Ako ce Cermak dopustiti stecaj sta onda vec tjednima razgovara sa vjerovnicima?

Clanak za ignoriranje i nista drugo..

Nakon izjava linića, a zatim i čermaka, doista mislim da su šanse za spas DIOKI-a i DINE samo teroetske, npr. da dođe netko kao Bill Gates i sve to kupi.
Iz svega ovoga imam utisak da Čermaku najviše odgovara stečaj pa da kroz taj postupak preuzme/otkupi pogone koji ga zanimaju jer je i sam svjestan da su dugovi jako veliki, a problemi ogromni. Na kraju krajeva, zašto bi se on uopće uključivao u spašavanje cijele DIOKI grupe i rješavao preko milijardu kuna dugova, kad kroz stečaj može kupiti povoljno samo ono što ga zanima, čisto od dugova i dubioza?!?

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Na kraju krajeva, zašto bi se on uopće uključivao u spašavanje cijele DIOKI grupe i rješavao preko milijardu kuna dugova, kad kroz stečaj može kupiti povoljno samo ono što ga zanima, čisto od dugova i dubioza?!?

…zato sto bi mogao doci netko s vise novaca i uzeti mu sve ispred nosa… nije stvar bas tako jednostavna…

U 24 sata piše da je zainteresiran za Dioki i Dinu. al da ne može vise reci jer još traju pregovori, nigdje ne piše da je odustao il da će ovi u stecaj

http://www.index.hr/vijesti/clanak/general-cermak-potvrdio-pregovore-zelim-dinu-i-dioki-/663220.aspx

Zasto pregovara ako ce ici u stecaj? Zasto zaposljavaju ako ce u stecaj?

Ovo je tragikomično sve ovo što nam prezentiraju zadnja dva dana znali smo i prije 20 dana.I da Caliskanu više neće biti produženo jamstvo i da ide tužba za jamstvo i da postoje tri ozbiljna interesenta,za dva se zna a treći da hoče biti anoniman.Ova predstava je izgleda radi Caliskana da ne ispadne da je izguran iz igre i da nebi imao osnova na suđenju jer bi u suporotnom izgledalo da ga je vlada izgurala i izigrala.

Obzirom da je Dioki dao natječaj za dva radna mjesta čini mi se da je sazrelo vrijeme i da će se odabrati jedan od dva ponuđača.
Jedan je general Čermak i mislim da je on najizgledniji obzirom da je u odličnim odnosima s austrijskim kapitalom što je dokazao kupnjom OMV-a u Hrvatskoj.
A najveći vjerovnik Diokija i Dine je HGAA koja je u vlasništvu Republike Austrije.
Čermak potvrdio – pregovaram o Diokiju i DINA-Petrokemiji

General Ivan Čermak ekskluzivno je potvrdio za Dnevnik 3 HTV-a kako je obnovio pregovore o kupnji Diokija i DINA-Petrokemije. Izjavu donosimo u videoprilogu.
http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=202186&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=eaf4006791

No dva su interesenta a i jedan i drugi su i prije bili zainteresirani za Dioki i Dinu – po izjavi LD-a.
Drugi bi mogao biti MFC Industrial Ltd – dakle Kanađani, jedna od kompanija s najboljim preporukama na NYSE.

Obzirom da je Dioki dao natječaj za dva radna mjesta čini mi se …

Puno se toga tebi čini, ali istina je surova:

“Dioki i Dina Petrokemija idu u stečaj, Čermaku to i odgovara”

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

"Dioki i Dina Petrokemija idu u stečaj, Čermaku to i odgovara"

[/quote]

Čermak potvrdio: Pregovaram o Diokiju i DINA-Petrokemiji

i tebi se puno cini al istina je surova

"Dioki i Dina Petrokemija idu u stečaj, Čermaku to i odgovara"

[/quote]

Zašto onda gubi vrijeme u pregovorima?
Najveći vjerovnici Dine su Adriaoil, Dioki i HGAA – preko 50% potraživanja pa jedino oni po novom zakonu mogu poslati Dinu u stečaj!

Obzirom da je Dioki dao natječaj za dva radna mjesta čini mi se da je sazrelo vrijeme i da će se odabrati jedan od dva ponuđača.
Jedan je general Čermak i mislim da je on najizgledniji obzirom da je u odličnim odnosima s austrijskim kapitalom što je dokazao kupnjom OMV-a u Hrvatskoj.
A najveći vjerovnik Diokija i Dine je HGAA koja je u vlasništvu Republike Austrije.
Čermak potvrdio – pregovaram o Diokiju i DINA-Petrokemiji

General Ivan Čermak ekskluzivno je potvrdio za Dnevnik 3 HTV-a kako je obnovio pregovore o kupnji Diokija i DINA-Petrokemije. Izjavu donosimo u videoprilogu.
http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews [hrt.hr]=202186&tx_ttnews=850&cHash=eaf4006791

No dva su interesenta a i jedan i drugi su i prije bili zainteresirani za Dioki i Dinu – po izjavi LD-a.
Drugi bi mogao biti MFC Industrial Ltd – dakle Kanađani, jedna od kompanija s najboljim preporukama na NYSE.

Vrijednost zemljišta

– Tijekom cijelog siječnja pritiskali smo Caliskan da pokrene proizvodnju, a kad je na to napokon pristao, jamstvo nije produženo. Država nije učinila sve da se ta proizvodnja pokrene jer su Turci imali opravdan razlog da se zabrinu za budućnost svojeg ulaganja – kaže Mihaljević.

On za Caliskanov odlazak okrivljuje Ministarstvo gospodarstva, čiji su procjenitelji zaključili da zemljište za gradnju LNG termilana u Omišlju, u vlasništvu Diokijeve tvrtke Ćuf, vrijedi 22 milijuna eura te da bi ga državne tvrtke toliko trebale i platiti. – Jedina realna vrijednost tog zemljišta je 47 milijuna eura, a ta je procjena navedena i u dokumentima Eon Ruhrgasa, koji je svojedobno tamo htio graditi LNG – ističe Mihaljević i objašnjava kako su Turci očito zaključili da nakon namirivanja velikih vjerovnika od prodaje zemljišta po cijeni koju traži Ministarstvo gospodarstva ne bi ostalo novca za poslovno restrukturiranje Dine. Njegov je zaključak da je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak licitirajući nižom cijenom zemljišta minirao napore Linićeva Ministarstva financija da kroz predstečajnu nagodbu spasi proizvodnju u Omišlju. Krivca Mihaljević vidi i u HEP-u, jednom od kupaca zemljišta.

New Report

Close