….Na kraju, od nekih projekata se i odustalo, kao što je, primjerice, Plinacrov plinovod koji bi trebao spajati Krk s obalom. Zbog projekta LNG terminala njegov kapacitet bio je premali, pa se privremeno odustalo od gradnje – kaže Marčinko….
http://www.vecernji.hr/vijesti/investicije-najveci-kocnicari-ispunjenju-plana-hz-hep-clanak-507530
ne znam koliko je to dobra vijet za poslovanje Dine, ako se ne varam povoljniji bi im bio plin koji bi dosao s kopna
iverdome
Zar da ti ja pišem, i crtam?
Što nije naučio Perica, neće niti Pero.
moraš biti unutra, da bi sve to doživio.
I sindikate, i poslodavce.
Ma, o čemu ja pričam? Pa to je isto 🙂
Kolega ivedome jedina razlika ova dva slučaja su različiti vlasnici odnosno njihova bliskost sa Linićem.S. Linić već godinu dana zavlači radnike Diokija i ne riješava njihov slučaj.Što se tiče krivnje radnika njhova krivnja je što i dalje vjeruju svoim sindikalistima iako znaju da su cijelo vrijeme zastupali gazdu na njihovu štetu, a za svoju osobnu korist.
…ajde napiši sličnosti osim što nije isplaćena plaća radnicima tu i tamo!! Ali ovdje meni se ćini kao da su i sindikati i radnici (naravno ne svi radnici) zadovoljni ovom situacijom..
Rado ću ja napisati sličnosti ako mi objasniš ovu genijalnu teoriju po kojoj su radnici zadovoljni situacijom u kojoj im je poslodavac dužan 8 plaća. Sve mi se čini da bi u ovoj zemlji to zadovoljstvo trebalo priuštiti još mnogima, možda bi tada bilo više solidarnosti a manje lupetanja.
…jedina razlika ova dva slučaja su različiti vlasnici odnosno njihova bliskost sa Linićem.S. Linić već godinu dana zavlači radnike Diokija i ne riješava njihov slučaj.
Sličnosti ova dva slučaja su jasne svima koji su imali “zadovoljstvo” biti dio ove Dioki trakavice. Međutim, čini mi se da je još bitnija razlika između ta dva slučaja – naime Konstruktor je navodno izvukao velike pare od države. I čini mi se da je to ono što boli Linića i zbog čega je tako reagirao. Sve se bojim da je jako zabrinut za radnike Konstruktora. Uostalom kao što je strašno zabrinut i za Diokijevce…
pa neznam kako da ti objasnim jel očito ste vi svi radnici zaglupljeni tim sindikalistima… ja neznam koji normalni čovjek "odlazi" na posao godinu dana bez isplaćene plaće… niko ne prosvjeduje.. niko ne traži ništa… bitno da ste svi tu na forumu i da kukate.. već po koji put pišem nije forum taj koji će vam isplatiti plaće i preko kojega ćete nešto postići.. tražite smjenu tih sindikalaca koji tamo kupe i te kako dobre plaće i što duže sve ovo traje njima bolje..
Ok, samo da razjasnimo neke stvari – ja sigurno nisam od onih “radnika zaglupljenih sindikatima” jer duboko prezirem ovo što se u Hrvatskoj naziva sindikatom. Drugo, slažem se da ljudi nebi trebali odlaziti na posao i šutjeti dok ih prave budalama. Treće – iako se nisam prepoznao u rečenici “bitno da ste svi na forumu i da kukate”, pretpostavljam da neki radnici dolaze na ovaj forum kako bi saznali bilo što šta se dešava u Diokiu jer im se očito već mjesecima ne obraća nitko od onih koji bi to trebali , jednostavno ih se ignorira, pa su eto prisiljeni uznemiravati tebe i tebi slične kojima je mnogo bitnije hoće li dionicu prodati pa 12 ili 13 kn. od njihovog “kukanja”.
Zadnju rečenicu neću komentirati, ali bih volio znati kako ti znaš da “sindikalci i dalje primaju itekako dobre plaće”? I da, još mi nisi napisao kako su to “neki radnici” zadovoljni ovom situacijom u Diokiju.
….Na kraju, od nekih projekata se i odustalo, kao što je, primjerice, Plinacrov plinovod koji bi trebao spajati Krk s obalom. Zbog projekta LNG terminala njegov kapacitet bio je premali, pa se privremeno odustalo od gradnje – kaže Marčinko….
http://www.vecernji.hr/vijesti/investicije-najveci-kocnicari-ispunjenju-plana-hz-hep-clanak-507530
ne znam koliko je to dobra vijet za poslovanje Dine, ako se ne varam povoljniji bi im bio plin koji bi dosao s kopna
[/quote]
To je još jedna potvrda ozbiljnosti namjere izgradnje LNG terminala a onda i kupnje zemljišta za LNG terminal.
A ako uglavimo i ovo ispod…..
Provedba upisa na dan 04.02.2013
Objavljeno dana 05.02.2013
Trgovački sud u Zagrebu objavljuje upis povećanje temeljnog kapitala, promjena odredbi ugovora o osnivanju, u Sudski registar proveden kod ovoga suda dana 4. veljače 2013. godine pod poslovnim brojem Tt-13/2754-2, redni broj upisa 4, za subjekt upisa s matičnim brojem (MBS): 080733282, pod tvrtkom/nazivom: LNG HRVATSKA d.o.o. za poslovanje ukapljenim prirodnim plinom, sa sjedištem u: Zagreb (Grad Zagreb), Savska cesta 88 A:
Temeljni kapital
# 1.730.000,00 kuna
24.330.900,00 kuna
Pravni odnosi
Temeljni akt:
Društveni ugovor od 30.06.2012.god. izmijenjen je odlukom Skupštine društva u odredbama čl. 8. i 9., koji se odnose na temeljni kapital i poslovne udjele a pročišćeni tekst Društvenog ugovora od 28.12.2012.god., dostavlja se u zbirku isprava.
Promjene temeljnog kapitala:
Skupština društva dana 28.12.2012.god., donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva sa iznosa od 1.730.000,00 kuna, za iznos od 22.600.900,00 kuna, na iznos od 24.330.900,00 kuna, uplatom novog poslovnog udjela u novcu.
Ide to prema kupnji zemljišta od strane Adria LNG konzorcija!
Više nije ni DIOKI lagano kupit ispod 13 kn…!!!
Jel to nekakav znak, a diokijevci!!!
[emo_smijesak]
[/quote]
To je još jedna potvrda ozbiljnosti namjere izgradnje LNG terminala a onda i kupnje zemljišta za LNG terminal.
Trgovački sud u Zagrebu objavljuje upis povećanje temeljnog kapitala, promjena odredbi ugovora o osnivanju, u Sudski registar proveden kod ovoga suda dana 4. veljače 2013. godine pod poslovnim brojem Tt-13/2754-2, redni broj upisa 4, za subjekt upisa s matičnim brojem (MBS): 080733282, pod tvrtkom/nazivom: LNG HRVATSKA d.o.o. za poslovanje ukapljenim prirodnim plinom, sa sjedištem u: Zagreb (Grad Zagreb), Savska cesta 88 A:
Temeljni kapital
# 1.730.000,00 kuna
24.330.900,00 kuna
Pravni odnosi
Temeljni akt:
Društveni ugovor od 30.06.2012.god. izmijenjen je odlukom Skupštine društva u odredbama čl. 8. i 9., koji se odnose na temeljni kapital i poslovne udjele a pročišćeni tekst Društvenog ugovora od 28.12.2012.god., dostavlja se u zbirku isprava.
Skupština društva dana 28.12.2012.god., donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva sa iznosa od 1.730.000,00 kuna, za iznos od 22.600.900,00 kuna, na iznos od 24.330.900,00 kuna, uplatom novog poslovnog udjela u novcu.
[/quote]
Dokapitalizacija u visini 3 milijuna eura – netko izvana, neki stranci obzirom da iznos u kunama odgovara iznosu od 3 milijuna eura?
Više nije ni DIOKI lagano kupit ispod 13 kn…!!!
Jel to nekakav znak, a diokijevci!!!
Tvoj post je znak da si danas kupio DIOKI i da navijaš za rast, a sve ostalo…. [emo_namigusa]
[/quote]
Temeljni kapital
# 1.730.000,00 kuna
24.330.900,00 kuna
Pravni odnosi
Temeljni akt:
[/quote]
Dokapitalizacija u visini 3 milijuna eura – netko izvana, neki stranci obzirom da iznos u kunama odgovara iznosu od 3 milijuna eura?
[/quote] Znači izdavanje novih dionica i rušenje cijene ovima na burzi.