DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I zaposlenicima državne uprave kasni plaća – evo već je 13. a plaća još nema. Pa kažu : “Zaposleni su nervozni jer imaju obveze prema bankama, ugovorene rokove otplate kredita, a počeli su i prosvjedi prvih sindikata.Ljudi imaju kredite, djecu, moraju platiti režije i nije im svejedno hoće li im plaća sjesti sedmoga u mjesecu ili osam dana kasnije. Da su nas na vrijeme obavijestili, ljudi bi lakše planirali kućne budžete – rekao je Dubrović i dodao da će tužbu i podići ne stignu li plaće do petka.”
I tako su naši dragi činovnici nervozni i nije im svejedno hoće li plaću dobiti tjedan dana kasnije, pa prijete tužbom. A vi dragi radnici Diokia – iako vam plaća kasni OSAM MJESECI , vi i dalje organizirajte prosvjede ispred upravne zgrade, i dalje dolazite na posao i nemojte slučajno razmišljati o tužbama ili radikalnijim potezima da se netko nebi možda i uvrijedio.

I zaposlenicima državne uprave kasni plaća – evo već je 13. a plaća još nema. Pa kažu : "Zaposleni su nervozni jer imaju obveze prema bankama, ugovorene rokove otplate kredita, a počeli su i prosvjedi prvih sindikata.Ljudi imaju kredite, djecu, moraju platiti režije i nije im svejedno hoće li im plaća sjesti sedmoga u mjesecu ili osam dana kasnije. Da su nas na vrijeme obavijestili, ljudi bi lakše planirali kućne budžete – rekao je Dubrović i dodao da će tužbu i podići ne stignu li plaće do petka."
I tako su naši dragi činovnici nervozni i nije im svejedno hoće li plaću dobiti tjedan dana kasnije, pa prijete tužbom. A vi dragi radnici Diokia – iako vam plaća kasni OSAM MJESECI , vi i dalje organizirajte prosvjede ispred upravne zgrade, i dalje dolazite na posao i nemojte slučajno razmišljati o tužbama ili radikalnijim potezima da se netko nebi možda i uvrijedio.

Haha
Sad sam nezaposlen, sa slabim izgledima za pronalaženje novog zaposlenja.
Ukoliko mi se ipak posreći i nađem posao pristupiti ću sindikatu samo ako ga budu vodili Baader Meinhof
Operetne aktivnosti hrvatskih sindikata bi bile komične, da nisu jadne.

http://teletekst.hrt.hr/?str=203-01
Moglo bi biti dobrih vijesti!

Istina moglo bi biti dobrih vijesti.. mislim da bi ovdi mogo biti problem postotak u udjelu koji bi trebao dobiti novi ulagač .. možda baš zato pregovori toliko traju.. Jer kako su rekli vlasništvo u diokiu je sve isprepleteno..

idući tjedan će bit bolje...

jedini komentar na ovo ti je post kolege ferrea malo iznad

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Danas na Vlada novi Zakon o tržištu plina a u njemu definitivno i terminal za UPP.
Dakle sada imamo i zakonske okvire.

Kaže danas Linić :
“To je čovjek koji stotine milijuna duguje svojim dobavljačima a nije platio radnike.Kaže kako je Vlada pokušavala pronaći rješenje godinu dana, a da je sada predloženo da se 80 posto potraživanja dobavljača riješi ulaskom u vlasništvo. To je nerazumno, kaže Linić, to nije rješenje, vlasnik se pokazao neodgovornim.”I sram ga može biti da je ostavio radnike bez plaća . S takvim čovjekom nemamo što razgovarati, izgubili smo godinu dana. Trebamo sebe pitati jesmo li imali pravo na njega potrošiti godinu dana”, rekao je Linić.
Ministar financija najavljuje sudska rješenja i ponavlja da vlasnik ima niz povezanih tvrtki i da je posao Porezne uprave da pronađe novce koji su trebali završiti na računima radnika.

Zvuči vam sve to nekako poznato? Mda… A možda je ipak dobra vijest da to Linić ne priča o Diokiu nego o Konstruktoru. Sa “Robijem” nikad nije bio ovako žestok.

Dioki je firma koja je u svojoj povjesti vodila računa o bitnim danima u godini pa tako i ovaj put povodom Valentinova isplativši radnicima novac na ruke za prijevoz.

Kaže danas Linić :
"To je čovjek koji stotine milijuna duguje svojim dobavljačima a nije platio radnike.Kaže kako je Vlada pokušavala pronaći rješenje godinu dana, a da je sada predloženo da se 80 posto potraživanja dobavljača riješi ulaskom u vlasništvo. To je nerazumno, kaže Linić, to nije rješenje, vlasnik se pokazao neodgovornim."I sram ga može biti da je ostavio radnike bez plaća . S takvim čovjekom nemamo što razgovarati, izgubili smo godinu dana. Trebamo sebe pitati jesmo li imali pravo na njega potrošiti godinu dana", rekao je Linić.
Ministar financija najavljuje sudska rješenja i ponavlja da vlasnik ima niz povezanih tvrtki i da je posao Porezne uprave da pronađe novce koji su trebali završiti na računima radnika.

Zvuči vam sve to nekako poznato? Mda… A možda je ipak dobra vijest da to Linić ne priča o Diokiu nego o Konstruktoru. Sa "Robijem" nikad nije bio ovako žestok.

pa ne bi se baš složio da su ovo dva slučaja slična…

iverdome
Neznanje ne opravdava djelo.
Nisi ti kriv, ako ne znaš.
Ali krivica, i dalje postoji.

iverdome
Neznanje ne opravdava djelo.
Nisi ti kriv, ako ne znaš.
Ali krivica, i dalje postoji.

ajde napiši sličnosti osim što nije isplaćena plaća radnicima tu i tamo!! ako čemo o krivcima mislim da su ovdje i radnici sami krivi… nisu ni pokušali nešto napraviti.. ne znam dali bi koristilo ili nebi ali mislim da bi se situacija odavno bila rješila i diokia bi bilo ili ga nebi bilo da su sindikat i radnici nešto pokrenuli.. da su napravili prosvjede.. da su blokirali ulice kao što su primjer seljaci već u nekoliko navrata.. Ali ovdje meni se ćini kao da su i sindikati i radnici (naravno ne svi radnici) zadovoljni ovom situacijom..

Danas na Vlada novi Zakon o tržištu plina a u njemu definitivno i terminal za UPP.
Dakle sada imamo i zakonske okvire.

….Na kraju, od nekih projekata se i odustalo, kao što je, primjerice, Plinacrov plinovod koji bi trebao spajati Krk s obalom. Zbog projekta LNG terminala njegov kapacitet bio je premali, pa se privremeno odustalo od gradnje – kaže Marčinko….
http://www.vecernji.hr/vijesti/investicije-najveci-kocnicari-ispunjenju-plana-hz-hep-clanak-507530

New Report

Close