Treba poštovati Zakon o trgovačkim društvima – dakle ako se povećava temeljni kapital novim dionicama postoji zakonska procedura.
Temeljni kapital prvo se smanjuje na najnižu moguću razinu, a to je deset kuna po dionici. Nakon toga se povećava. Zakonska procedura nalaže da 75% vlasnika to prihvati. Ježić je vlasnik 75,91%. I eto ti zakonske procedure.
U najgoremslučaju današnja prosječna biti će na 14 kn cca. Pa vi prodajte po 13,67 i niže, samo dajte, ima nas na bidu.
Nove dionice trebale bi biti izdane po 10 kn, tako da je ova cijena sad oko 40% iznad toga. Po meni dionica može još možda 1-1,5 kn gore, ali može se u jedan dan vratiti na 10-11 kn. Sve je ovdje moguće…
[/quote]
Ništa više nije potrebno.
Treba poštovati Zakon o trgovačkim društvima – dakle ako se povećava temeljni kapital novim dionicama postoji zakonska procedura.
Pa to onda usporedi i vidi s planom restrukturiranja – ne može se neka imovina u bilanci preskočiti ili knjižiti s 5-10x manjom vrijednosti.
Jednostavno revizija koja se po zakonu mora provesti to ne smije dopustiti.
A i skupština o svemu odlučuje.
A i Dioki Holding AG kao vladajuće društvo odgovara i manjinskim dioničarima za svoje postupke!
[/quote]
Ovo je Hrvatska!!!
Ovdje je sve moguće.
Pogledaj primjere CEBA i JDBA.
BLJE i LRH su malo drukčije priče ali što se tiče poštivanja zakona dođe ti na isto.
Neovisno o toj ponudi, ja mislim da se tu vrlo lako može uvuči Gazprom i pomesti ih sve. Index, kakav je da je, prvi je donio i priču o Čališkanu, imaju dobre izvore.
Sastanak NO je navodno odrzan i raskinut ugovor sa Caliskanom i njegovom upravom a neka holandska firma je odabrana za preuzimanje dine.
Pozdrav
Sastanak NO je navodno odrzan i raskinut ugovor sa Caliskanom i njegovom upravom a neka holandska firma je odabrana za preuzimanje dine.
Pozdrav
a za mjesec dana i s njima će raskidati ugovor dok se gubici i dugovi sve više gomilaju [emo_palacd]