http://www.business.hr/kompanije/dina-petrokemiju-zeli-kompanija-s-frankfurtske-burze
Sindikat radnika Dina Petrokemije danas je objavio kako je na njegov javni poziv zainteresiranim investitorima za poslovnu suradnju ili preuzimanje Dina Petrokemije kroz predstečajnu nagodbu stiglo prvo pismo namjere s ponudom koja sadrži precizne podatke o mogućoj visini ulaganja.
Predsjednik sindikata Predrag Mihaljević Hini je rekao kako se radi o zajedničkoj ponudi dviju tvrtki iz plinsko-naftne branše – jedna od njih ima sjedište u Londonu, a druga je visokokapitalizirano društvo koje kotira na Frankfurtskoj burzi.
U ponudi se navodi spremnost za pokretanje proizvodnje, kao što je sindikat tražio, kaže Mihaljević i dodaje da bi s predstavnicima potencijalnih investitora sutra trebao razgovarati predsjednik Nadzornog odbora Dina Petrokemije Leo Dolezil.
Mirjana Tomašković, savjetnica Uprave Diokija, koji je vlasnik Dina Petrokemije, Hini je izjavila kako ne može ništa potvrditi u vezi navodne ponude, kao ni o drugim investitorima o kojima se spekulira u medijima.
Index je danas, pozivajući se na izvore bliske Vladi, objavio da je ruski Gazprom zainteresiran za kupovinu Dina Petrokemije i kutinske Petrokemije.
Ni Mihaljević ne zna ništa o navodnoj ponudi Gazproma, ali ističe kako bi bilo dobro da se javi što više potencijalnih ulagača jer rok za predstečajnu nagodbu ističe, a ako se ne pronađe nikakav investitor Dina Petrokemija će otići u stečaj.
ja se ne bi čudio da za pet godina dionica vrijedi 1000 kn a isto tako se ne bi čudio da firma za mjesec dana više ni ne postoji. to je sve ipak HRVATSKA d.o.o.
Predsjednik sindikata Predrag Mihaljević Hini je rekao kako se radi o zajedničkoj ponudi dviju tvrtki iz plinsko-naftne branše – jedna od njih ima sjedište u Londonu, a druga je visokokapitalizirano društvo koje kotira na Frankfurtskoj burzi.
Baš me zanima tko je to poslao pismo namjere? Ima netko iz DIOKI-a da nam šapne? [emo_namigusa]
http://www.business.hr/kompanije/dina-petrokemiju-zeli-kompanija-s-frankfurtske-burze
Sindikat radnika Dina Petrokemije danas je objavio kako je na njegov javni poziv zainteresiranim investitorima za poslovnu suradnju ili preuzimanje Dina Petrokemije kroz predstečajnu nagodbu stiglo prvo pismo namjere s ponudom koja sadrži precizne podatke o mogućoj visini ulaganja.
U ponudi se navodi spremnost za pokretanje proizvodnje, kao što je sindikat tražio, kaže Mihaljević i dodaje da bi s predstavnicima potencijalnih investitora sutra trebao razgovarati predsjednik Nadzornog odbora Dina Petrokemije Leo Dolezil.
Mirjana Tomašković, savjetnica Uprave Diokija, koji je vlasnik Dina Petrokemije, Hini je izjavila kako ne može ništa potvrditi u vezi navodne ponude, kao ni o drugim investitorima o kojima se spekulira u medijima.
Index je danas, pozivajući se na izvore bliske Vladi, objavio da je ruski Gazprom zainteresiran za kupovinu Dina Petrokemije i kutinske Petrokemije.
Ni Mihaljević ne zna ništa o navodnoj ponudi Gazproma, ali ističe kako bi bilo dobro da se javi što više potencijalnih ulagača jer rok za predstečajnu nagodbu ističe, a ako se ne pronađe nikakav investitor Dina Petrokemija će otići u stečaj.
Pazite jednu stvar, investitori se javljaju izravno sindikatima. Dal je to ozbiljno? Zna se pravi put koji je za to. A to što Mihaljević priča to je kupovanje vremena, znamo svi za koga.
Caliskan je poslužio za kupovinu vremena, sada će se neki drugi javiti, pa će on 3 mjeseca zadržavat itd., Vratite se malo u nazat pa koliko je takvih investitora bilo.
Jedini koji nešto može je Čermak, on je odgovoran i zna posao. On bi sigurno postavio sposobnu Upravu.
Zašto Linić tu ne šalje inspekcije, zašto državno odvjetništvo ne radi svoj posao.
Izgleda da se kupnja stabilizirala iznad 13 kn, sutra je za očekivati napad na kotu 14 kn…a možda netko potegne gore pred kraj radnog vremena [emo_smijesak]
ja se ne bi čudio da za pet godina dionica vrijedi 1000 kn a isto tako se ne bi čudio da firma za mjesec dana više ni ne postoji. to je sve ipak HRVATSKA d.o.o.
35.000.000 dionica, a svaka vrijedi 1.000 kn? Dakle, mcap 35 milijardi kuna? Dobri ste, kolega, dobri ste.
35.000.000 dionica, a svaka vrijedi 1.000 kn? Dakle, mcap 35 milijardi kuna? Dobri ste, kolega, dobri ste.
[/quote]
E jado jadni…..
Pa ja ne vidim nikakvu predstečajnu nagodbu ako se ITI JEDNA od najavljenih prodaja realizira!
Ili prodaja zemljišta, ili prodaje neke od kompanija iz Diokijeve grupe……
Zašto treba ići u predstečajnu nagodbu ako se npr proda Ćuf — i slijepcu je jasno da se nakon toga može očekivati obustava nagodbe.
Po istom principu funkcionira za Dioki i Dinu – jedna prodaja, a interes je veliki, pa-pa ono na što se ti pozivaš!
A ja sam ti još prije godinu dana još dok je Čačić spominjao ruski interes za Petrokemiju rekao da se ne radi o kutinskoj nego o Dina Petrokemiji.
Stigla prva ponuda: Gazprom kupuje Dinu?
U Dinu je stigla prva ponuda! Na javni poziv Sindikata radnika Dina-Petrokemije ulagačima zainteresiranima za poslovnu suradnju ili preuzimanje društva, koji je objavljen prekjučer, javila se jedna tvrtka koja je i prije iskazivala interes, ali ovaj puta s preciznim podacima o mogućoj visini ulaganja.
O kojoj se tvrtki radi iz sindikata ne žele govoriti dok je ne razmotri Nadzorni odbor na sutrašnjoj sjednici. Javnim pozivom drugim investitorima sindikat je izbacio iz igre turski Çalişkan koji u prethodna četiri mjeseca nije radnicima isplatio ni kune niti je pokrenuo proizvodnju, iako su obavljene sve pripreme.
Portal Index.hr, pozivajući se na izvore bliske Vladi, objavio je da je ruski Gazprom zainteresiran za kupovinu omišaljske Dine i kutinske Petrokemije.
http://www.hrt.hr/index.php?id=466&tx_ttnews%5Btt_news%5D=199934&tx_ttnews%5BbackPid%5D=465&cHash=1a3b50b129
Halo zse…!?!?!…zar vam svi ovi natpisi i izjave ne pale lampicu da trazite ocitovanje od no ili uprave..?
Pozdrav
A ja sam ti još prije godinu dana još dok je Čačić spominjao ruski interes za Petrokemiju rekao da se ne radi o kutinskoj nego o Dina Petrokemiji.
Ja sam prije godinu dana govorio da DIOK vrijedi 10 kuna. A tad je bio 40. Danas velim da vrijedi 30 lp, pa ćemo vidjet na kolko će bit 31.1.2014.