16.02 u 8 ujutro blokada računa DIOKI d.d. ako ne sjedne lova radnicima!
VI DOISTA VJERUJETE DA ĆE SE 15.2. NEŠTO PROMJENITI?
toliko naivaca a nigdje Generalića…
JA SIGURNO IDEM U FINU S PAPIRIMA I JA ĆU BLOKIRAT RAĆUN DIOKIJA PA KAD NEŠTO SJEDNI SJEST ĆE I MENI A I SVAKOM TKO ODE U FINU
JA SIGURNO IDEM U FINU S PAPIRIMA I JA ĆU BLOKIRAT RAĆUN DIOKIJA PA KAD NEŠTO SJEDNI SJEST ĆE I MENI A I SVAKOM TKO ODE U FINU
I ja imam svoje isplatne liste.
Tražit ću i ja svoje, kod fine.
Imam i dionice, ali od njih sam se oprostio, kad sam ih kupio.
To sam već prežalio.
Vi, ulagači.
Hmm?
[/quote]
Nažalost bojim se da je ovo točno, čini mi se da je rok za predstečajnu nagodbu 120 dana i za to vrijeme se račun nemože blokirati, ako nagodba ne uspije ide se u stečaj. Nisam previše stručan ali ako nagodba ne uspije bojim se da od otpremnina neće biti ništa.
No s druge strane uvjeren sam da do stečaja neće doći jer da se to htijelo dopustiti već bio dioki d.d. davno bio u stečaju, zašto je to tako to neznam ali vjerojatno bi se u stečaju svašta saznalo a i veliki igrači bi ostali bez velikog dijela kolača.
No s druge strane uvjeren sam da do stečaja neće doći jer da se to htijelo dopustiti već bio dioki d.d. davno bio u stečaju, zašto je to tako to neznam ali vjerojatno bi se u stečaju svašta saznalo a i veliki igrači bi ostali bez velikog dijela kolača.
Kolega u potpunosti slažem se sa ovim djelom Vašeg razmišljanja. Htio bih samo nadodati da je Liniću (čitaj država) jako stalo da se pogoni nelikvidiraju i siguran sam da će pogoni proraditi na ovaj ili onaj način.
Jako mi je žao što Vi i vaše obitelji morate proći i prolazite kroz ovu katarzu koja ostavlja neminovne posljedice.
… Htio bih samo nadodati da je Liniću (čitaj država) jako stalo da se pogoni nelikvidiraju i siguran sam da će pogoni proraditi na ovaj ili onaj način.
može biti da je to točno, može biti i da će dio radnika nastaviti proizvodnju, ali to uopće ne znači da će DIOKI izbjeći stečaj! DIOKI može kroz stečaj biti pretvoren u neki d.o.o. ili neki novi d.d. (vidi slučaj Pevec), a vlasnici (dotadašnji dioničari) ostali su bez vlasništva.
DIOKI ne radi duže od godinu dana, kamate se gomilaju, neisplaćene plaće se gomilaju, a imovina vrijedi sve manje i pitanje je hoće li ti pogoni uopće moći raditi bez značajnih ulaganja obzirom na dugi rok stajanja!
i ovo s Čermakom mi je više nego upitno jer izgleda da njega zanima samo zakup dijela kapaciteta, a ne preuzimanje cijele firme kako se špekuliralo
ulaganje u dionice DIOKI-a sve više izgleda kao kladionica, a znamo kako prolazi velika većina kladioničara
čuo sam da bi trebali mi radnici diokija organizirat neki prosvjed drugi tjedan na Markovom trgu
mislim na nas BIVŠE RADNIKE
STEČAJ ?
I ja imam svoje isplatne liste.
Tražit ću i ja svoje, kod fine.
Imam i dionice, ali od njih sam se oprostio, kad sam ih kupio.
To sam već prežalio.
Vi, ulagači.
Hmm?
Ha? Zašto bi ih prežalio kad ih možeš prodati?