normalno da su na burzi, dobiti cće naknadu sa zavoda za zapošljavanje umjesto plaća, a onda će ih dioki povući nazad..vidim da ste kratkovidni u analizama, a o stečaju nema govora.
NIJE ODBLOKIRAN. OTPUSTIO JE VEĆINU LJUDI.
DAR ISPOD BORA – IDU NA BURZU.
točka.
THAT'S ALL FOLKS!
[/quote]
Stigla je obavijest za DLKV da je deblokiran, za DIOKI nema deblokade, a izgleda ni spasa. Jedino što je ovdje ostalo su savine fantazije [emo_palacd]
[/quote]
Kako ti nije neugodno? Hraniš se na tuđoj nesreći i gubitku?
NIJE ODBLOKIRAN. OTPUSTIO JE VEĆINU LJUDI.
DAR ISPOD BORA – IDU NA BURZU.
točka.
THAT'S ALL FOLKS!
[/quote]
Stigla je obavijest za DLKV da je deblokiran, za DIOKI nema deblokade, a izgleda ni spasa. Jedino što je ovdje ostalo su savine fantazije [emo_palacd]
[/quote]
Pa Dioki i nije podnio zahtjev a pitanje je i hoće li – zahtjev je podnijela Dina Petrokemija i ona se može kao i Dalekovod deblokirati i početi raditi na OBE tvornice.
Pitanje je treba li onda Diokiju uopće neka nagodba?
nije istina koliko dobivate sa burze, reci istinu, pogotovo ako si dugogodišnji radnik??
A za vašu firmu nema bojazni, ona će opstati i vratiti će vas na posao!!
i Dioki će podnijeti. zahtjev moze biti i nepotpun te se naknadno dostavi ostala dokumentacija
Ako mu u bilancu uđe Ćuf doo po cijeni kako je dogovoreno s Vladom BV Diokija je onda preko 200 kuna po dionici a večina vjerovnika je osigurana pa nema nekog velikog razloga da traži nagodbu.
Mene sada više intrigira ova izmjena u Tarifnom sustavu za OIE i kogeneraciju gdje ti više ne treba Ugovor s HEP-om nego samo javnobilježnička izjava da imaš financijera za kogeneraciju.
Čini mi se da to onda Dioki stavlja u prvi plan glede investicija u taj segmen a kolika je sinergija s petrokemijskim procesima ne treba više ponavljati.
Čini mi se da na to i Čermak cilja!
Tada i piroliza ima da šljaka 100 na sat!
pitanje je koliko jeftino je dioki spreman prodati preostalih 47 418.
problem je i sto moramo kupiti te dionice da bi put bio otvoren.
Znamo da je otpustanje radnika uvjet koji je su postavili novi potencijalni vlasnici. Nitko ne zeli na sebe preuzeti brigu o zbrinjavanju toliko radnika. I svi znamo da je potpisom svakog novog radnika “spas” diokija sve realniji.
Znam kako ovo zvuci, ali je na zalost istina. Kao sto je mnogo istina u posljednje vrijeme “na zalost”.
Sve to znaju tisucice na bidu, samo se pitaju koliko je broker diokija nervozan i koliko nisko je spreman ici i do kada je novi vlasnik rekao da se rijese tih dionica.
I molim vas prestanite se prepirati preko nesretnih radnika, dovoljno im je tesko i bez vas.
Mozda ce sada dobiti koju kunu, ali i neizvjesnost…pogotovo oni koji su dali puno godina diokiju i u zivotnoj su dobi kada je sve teze naci novi posao.
Kako ti nije neugodno? Hraniš se na tuđoj nesreći i gubitku?
Uopće mi nije drago što DIOKI propada i najviše mi je žao radnika koje je nepoštena uprava stjerala na prosjački štap, a sad ih ova nova želi nasanjkati za otpremnine i dajem im punu podršku da dobiju odmah SVE što im po zakonu pripada, do zadnje lipe!
S druge strane uopće ne žalim špekulante koji slijepo slijede Savu i vjeruju njegovim lažima koje ovdje iznosi već 4-5 godina! Navlačio je ljude u DIOKI na 500 kn, a navlači ih i dalje iako je očito da ovaj brod tone jer pušta na sve strane! Tko dozvoljava Savi da ga voza na burzi već 5 godina i ne zaslužuje drugo nego sve izgubiti [emo_palacd]
Nadzorni odbor HEP održao je 20. prosinca 9. sjednicu na kojoj je dao suglasnost na predložen Plan investicija HEPgrupe za 2013. godinu.
…rješava se još jedan problem, kupnja zemljišta za LNG…
tko ce praviti problem?
HEP?
Zele kontrolni paket u Cermakovom projektu, a pravit ce mu problem oko struje!
Ma i da nije tako…bit ce sve u redu po direktivi
INA?
Ne budite smijesni. To Cermaku nije, niti moze biti problem. I sami znate da se ukljucuju novi igraci.
Banke?
Prepametni su da bi ubili potencijalnu kravu muzaru koja im duguje puno mlijeka, a jos moze dati!
Vlada?
Sami znate da moraju odustati od mnogih projekata i traze od privatnog sektora da vise potegne i nadomjeste manjak njihovih investicija.
Radnici?
Kao i uvijek, pa tako i sada, najvise su se zrtvovali.
Zasto onda ovo sve toliko traje?
Pa svi moraju nesto dobiti, a to traje.
naravno, ovo su samo moja razmisljanja i nagovor su i na prodaju i na kupnju!
Uopće mi nije drago što DIOKI propada i najviše mi je žao radnika koje je nepoštena uprava stjerala na prosjački štap, a sad ih ova nova želi nasanjkati za otpremnine i dajem im punu podršku da dobiju odmah SVE što im po zakonu pripada, do zadnje lipe!
S druge strane uopće ne žalim špekulante koji slijepo slijede Savu i vjeruju njegovim lažima koje ovdje iznosi već 4-5 godina! Navlačio je ljude u DIOKI na 500 kn, a navlači ih i dalje iako je očito da ovaj brod tone jer pušta na sve strane! Tko dozvoljava Savi da ga voza na burzi već 5 godina i ne zaslužuje drugo nego sve izgubiti [emo_palacd]
[/quote]
Dioki će biti tvornica love a radnici će ponovno raditi jer evo ja vidim veliku žalost i od te uprave i sindikata i radnika i to mi je potvrda da će se ako imalo postoji podrške od Vlade sve ponovno pokrenuti!
Otkaza kao Božićnica – to je rezultat rada nesposobne Vlade.
Nije kriva Vidonija ni pokojni Belošević jer na koncu konca on je život dao za Žitnjak a Vidonija je svako malo u suzama molila ne za sebe nego upravo za radnike!