DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li današnja uredba Vlade znači skoro ukidanje blokade računa za sve tvrtke koje su pokrenule pred stečajnu nagodbu???

čak i da je to točno, što bi to značilo za DIOKI? poslova nema, postrojenja im stoje preko godinu dana, masa radnika je već otišla ili upravo potpisuje otkaze, sirovine nema niti će im je tko dati na lijepu riječ…nije to DLKV koji ima brdo ugovorenih poslova i koji u trenu debloakde računa može normalno nastaviti poslovati. DIOKI je duboko zaglibio i pitanje je može li išta spasiti DIOKI !

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Da li današnja uredba Vlade znači skoro ukidanje blokade računa za sve tvrtke koje su pokrenule pred stečajnu nagodbu???

Svakako da znači – ako kompanija dokaže da joj se nanosi šteta onda će na zahtjev i po odobrenju Fina maknuti blokade.
Dina i Dioki imaju potpisane Ugovore o proizvodnji s strateškim partnerima a ukoliko imaju i neki predugovor ili jamstvo banke za kogeneracije i to se može na isti način tretirati.

.. ako kompanija dokaže da joj se nanosi šteta onda će na zahtjev i po odobrenju Fina maknuti blokade.

ma kakvu štetu ima DIOKI kad mu pogoni ne rade preko godinu dana i sve je u rasulu?!? kakve to hitne ugovore mora odraditi DIOKI da mu hitno treba deblokirati račun da izbjegne štetu!?! daj prestani lagati iz dana u dan!!!

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

.. ako kompanija dokaže da joj se nanosi šteta onda će na zahtjev i po odobrenju Fina maknuti blokade.

ma kakvu štetu ima DIOKI kad mu pogoni ne rade preko godinu dana i sve je u rasulu?!? kakve to hitne ugovore mora odraditi DIOKI da mu hitno treba deblokirati račun da izbjegne štetu!?! daj prestani lagati iz dana u dan!!!
[/quote]

Caliskan – čvrsti ugovor za minimalno 120 milijuna eura LDPE godišnje!
Čermak – minimalno 90 milijuna eura HIPS/GPPS na Žitnjaku
IGS – ogroman interes za VCM – 150 milijuna dolara godišnje

Kogeneracija Žitnjak – lokacijska dozvola za 40MW
kKogeneracijska TETO – cca 500MW uz LNG terminal ucrtana u PPPGZ

I ispada da ja lažem a iznosim samo činjenice koje se očito nekome ne dopadaju i ne uklapaju mu se u neke njegove sheme.

s obzirom na trenutno stanje, možda je bolje da se pokrijem ušima, ali mi smo ovdje navikli na skokove, dakle, postam ono o čemu smo jutros govorili

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/233174/Vlada-ubrzava-postupke-predstecajne-nagodbe.html#.UNL2HeTGGk0

Ma sve jasno – čim se objavi u NN može se zatražiti deblokada računa tj može se početi proizvoditi na Krku a to je za sve najvažnije.

No preskočio si u Dnevnom redu 24. točku!

24. Prijedlog izmjene Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije

Članak 1.
U Tarifnom sustavu za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i kogeneracije („Narodne novine“, broj 63/2012 i 121/2012), u članku14. stavku 4. iza riječi: „dostavi operatoru tržišta”, riječi: „ ugovor o korištenju mreže" zamjenjuju se riječima: „javnobiljeznički ovjerenu izjavu financijske institucije koja financira izgradnju postrojenja".

Ovo znači da kogeneracije i na Žitnjaku i na Krku može što se kaže sutra dobiti sve dozvole i to bez da se čeka HEP!
I jedna i druga lokacija ima SVOJU treafostanicu na koju se mogu priključiti – na Žitnjaku 30kV a na Krku 110kV.
[/quote]

Znaš li ti gdje živiš?[emo_naivan]da je normalna država ovo se nikad nije smijelo dogoditi dioki-u!ubijaju kravu radi jedne šnicle[emo_ljut]

Jel dioki odblokiran,jel tko provjerio?

cash je cash,a sve ostalo je sex!

“Bez EPS-a a to je još oko 30 milijuna eura godišnje proizvodnje.”

Koji EPS i 30 milijuna eura? Prema tvojim natpisima tona EPS koštala bi 2222,00 eura. Na čemu si ti? [emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise]
Nemoj sad pričati o tome da je kapacitet EPS-a 15.000 tona jer EPS taj kapacitet nikada nije ostvario!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

S obzirom da su ježićevi sindikalisti USKRATILI svojem članstvu pravo na informaciju, zapisnik sa 24. sjednice RV možete pročitati ovdje:

RADNIČKO VIJEĆE
Zagreb. Žitnjak bb
ZAPISNIK

Sa 24. sjednice Radničkog vijeća Dioki d.d. održane 18. 12. 2012. godine u velikoj dvorani Upravne zgrade s početkom u 10,00 sati.

Nazočni članovi: Z. Rumenović, D. Crkvenac, M. Matić, M. Klarić. J. Pavelić.
Ostali: S. Perković-SING, i R. Durmiš ispred poslodavca.

Jednoglasno je usvojen slijedeći Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika sa 23. sjednice,
2. Očitovanje o materijalima poslodavca.
3. Razno.

Ad. 1. Zapisnik sa 23. sjednice usvaja se jednoglasno i bez primjedbi.
Ad. 2. Radničko vijeće je raspravljalo o namjeri poslodavca da donese Odluke o otkazivanju ugovora o radu radnicima koji su utvrđeni kao tehnološki visak kroz program.

Ujedno se raspravljalo i o prijedlogu teksta Odluke o otkazu kao i teksta Ugovora radnika s poslodavcem o načinu isplate potraživanja,
Radničko vijeće je raspravljalo i o maneji otkazivanja Ugovora o radu D. Bašiću radi ispunjavanja Zakonom utvrđenih uvjeta za starosnu mirovinu.

Nakon provedene rasprave odlučeno je slijedeće:

Radničko vijeće predlaže da se u tekstu Odluke o otkazu u preambuli navede na koje se članke Zakona o radu to odnosi pa treba stajati „Na temelju odredbi članka 107. st. 1. točke 1. Zakona o radu…“ ; također sugeriramo da se u točki 2. odluke navede datum od kada počinje teći otkazni rok.

Radničko vijeće s liste brise radnika Tomas Matka na zahtjev poslodavca.
Radničko vijeće uskraćuje suglasnost za otkazivanje ugovora o radu za Zdravka Rumenovića i Miljenka Klarića jer kao članovi Radničkog vijeća imaju zakonsku zaštitu od otkaza Ugovora o radu. Ukoliko sami donesu odluku o odlasku Radničko vijeće ce im dati suglasnost.

Radničko vijeće daje suglasnost na davanje otkaza ugovora o radu radnici sa liste Mataić Marini na osobni zahtjev iako ona ima pravo na zaštitu od otkaza jer je član Radničkog vijeća no ona se tog prava odriče.

Na isti način Radničko vijeće daje suglasnost na namjeru otkaza ugovora o radu za Šisko Roberta i za Briški Darka jer su sami izrazili takovu želju. Ova suglasnost je potrebna jer smo ove radnike skinuli sa liste u kategoriji radnika roditelja sa troje maloljetne djece.

Radničko vijeće je suglasno sa namjerom otkazivanja Ugovora o radu svim ostalim radnicima sa Liste (prilog zapisnika) koji su utvrđeni kao višak kroz Program zbrinjavanja koji je rađen radi zatvaranja proizvodnih pogona na kojima su radili odnosno reduciranje službi koje su bile servis tim pogonima koji su zatvoreni.

Radničko vijeće je suglasno sa otkazivanje Ugovora o radu Davoru Bašiću iz
razloga sto radnik ispunjava zakonske uvjete za starosnu mirovinu a i Dodatak ugovora o radu broj R- 19/2009 od 01.02.2009 ističe 31.12.2012. godine. *Čitaj između redova, p*der ide u mirovinu! opaska autora posta

Ad. 3. Pod ovom točkom nije bilo rasprave.

Sjednica je završila s radom u 12,30 sati.
U Zagrebu, 18.12.2012. godine.

Dostaviti:
Uprava društva,
Oglasne ploče društva,
Članovima vijeća

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

"HIPS/GPPS – 90 MILIJUNA EURA…."

Daj Savo objasni od kud si došao do ove matematike?

Vrlo jednostavno – koristeći se činjenicama za razliku od tebe!
http://www.platts.com/RSSFeedDetailedNews/RSSFeed/Petrochemicals/6932917
[/quote]
Sava zbilja vučeš za nos cijeli ovaj forum. Dobro nisi napisao da će se benzin u Hrvatskoj uskoro plaćati po američkoj cijeni, koja je još uvijek niža od jednog dollara (ili oko 5,10 kuna) za litru.

3.DIOKI D.D.(71451172026) (1/1) 47.418 1,17Osnovni račun

NIJE ODBLOKIRAN. OTPUSTIO JE VEĆINU LJUDI.
DAR ISPOD BORA – IDU NA BURZU.
točka.
THAT’S ALL FOLKS!

NIJE ODBLOKIRAN. OTPUSTIO JE VEĆINU LJUDI.
DAR ISPOD BORA – IDU NA BURZU.
točka.
THAT'S ALL FOLKS!
[/quote]

Stigla je obavijest za DLKV da je deblokiran, za DIOKI nema deblokade, a izgleda ni spasa. Jedino što je ovdje ostalo su savine fantazije [emo_palacd]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close