DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"HIPS/GPPS – 90 MILIJUNA EURA…."

Daj Savo objasni od kud si došao do ove matematike?

Vrlo jednostavno – koristeći se činjenicama za razliku od tebe!
http://www.platts.com/RSSFeedDetailedNews/RSSFeed/Petrochemicals/6932917

Danas je na vladi prošla uredba o dopunama zakona o predstečajnoj nagodbi, najvažnije je da se – dozvoljava pokretanje postupka i bez kompletne dokumentacije – firma dobiva svog kontrolora -ODMAH ide deblokada -nema naknadne pameti vjerovnik koji se ne javi na vrijeme gubi prava.
radi se o UBRZANJU procesa, što je ovdje najveći problem

vid'la žaba...

ZAGREB Ruski Gazprom ponovno se vraća u Hrvatsku kao opskrbljivač plinom domaćeg gospodarstva. Potvrdilo nam je to nekoliko izvora iz redova Vlade i industrijalaca, ističući kako Ina konačno dobiva jaču konkurenciju, što bi moglo značiti nižu cijenu od 50 do čak 70 lipa po »kubiku« za domaće proizvođače kojima to najvažnija sirovina i energent.
No, nije Gazprom jedina konkurencija Ini, odnosno njezinoj tvrtki Prirodni plin, nego je liberalizacija tržišta već dovela nove igrače koji gospodarstvu prodaju plin po nižoj cijeni.
Tako je HEP, potvrdio nam je predsjednik uprave Zlatko Koračević, već sklopio ugovore s novim dobavljačima i dobilo za čak 25 posto nižu cijenu od one koju ima po ugovoru s Inom.
Koračević ističe da će zbog manjih troškova proizvodnje i struja iz HEP-ovih termoelektrana biti konkurentna onoj uz uvoza, a time će se dugoročno stabilizirati i domaće tržište električne energije.
Osim HEP-a, ulazak novih dobavljača na hrvatsko tržište značit će jeftiniju sirovinu i za petrokemijsku industriju, poput Petrokemije ili Diokija i Dine.

Čini mi se da LNG projekt koji osigurava stabilnost opskrbe i stabilnost cijena,a ulazak Gazproma je dobra vijest za DIOKI jer odmah može dobiti jeftiniji energent a čini mi se da je to i adut za pregovore s INOM…

O detaljima pregovora nitko za sada ne želi govoriti, no gospodarstvenike je navodno primio i sam ruski predsjednik, Vladimir Putin, dok je Gazprom, kako doznajemo, u Hrvatskoj otvorio i svoju »filijalu« za trgovanje plinom.
Koju količinu, a pogotovo cijenu plina hrvatska industrija dogovara s Rusima, nije poznato, no činjenica je da, zaključi li ovaj posao u Moskvi, plin više neće kupovati od Ine. Drugim riječima, direktni dogovor hrvatskih industrijalaca s Gazpromom pokreće ozbiljnu liberalizaciju tržišta plinom u Hrvatskoj, a Ini prijeti gubitak velikog broja potrošača.
Plin, koliko je poznato, od Ine već ne kupuje Zagrebačka plinara, veliki potrošač, koja plin sama nabavlja u Europi, dok od zime prošle godine i Prvo plinarsko društvo d.o.o. iz Vukovara, distributer prirodnim plinom na području sjeveroistočnog dijela Vukovarsko-srijemske županije, plin kupuje od njemačkog E.ON.-a.

Ovo su preduvjeti da kompletna petrokemijska industrije u Hrvatskoj napokon postane konkurentna i visoko isplativa,čime DIOKI i Kutinska Petrokemija postaju zanimljivi ulagačima…

[/quote]
Vrlo jednostavno – koristeći se činjenicama za razliku od tebe!
[/quote]

iz tvojeg linka samo stiren košta 1620 USD po toni… gdje je zarada Savo?
već trošak sirovine ti oduzima barem 60% tvoje zarade… da se nisi preračunao?

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Pravi si financijski majstor, nema što! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Nije ni čudo da su na ovom forumu mnogi popušili slušajući tvoje fantazije!
Nego, gdje su ti tvoji silni milijuni Savo u Dioki-jevoj bilanci? nikad ih nije ni bilo!
Tražiš činjenice, pa si ih dobio, ne moram biti doktor ekonomije da ti se pokaže da nemaš pojma. Nikad ti kemijski proces u petrokemiji nisi vidio.
45.000 tona je vrlo optimstičan kapacitet za DOKI.
Odi tamo pa neka ti pojasne operateri kako radi to postrojenje, npr. koliki je nivo u DIVO-u.
Uzimaš cijene u SAD i Kanadi, bez transporta i najma spremnika!
Lako je s tuđim k*rcem po plotu mlatiti!
Samo najam Kepol-ovih spremnika za stiren u Zadru košta 45000 eur mjesečno!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

HEP se okrenio Gazpromu…jel to znaci da LNG otpada

uopće me ne iznenađuje ova falanga!igre bez granica se nastavljaju[emo_ljut]

naravno da je jako loša vijest za DIOKI jer kad dođe gazprom i dovuče ovamo svoj jeftini plin, LNG postaje preskup i neisplativ, pa tako i zemljištu DIOKI-a drastično pada vrijednost što DIOKI gura ravno u stečaj!
jako loš razvoj događaja za DIOKI, jako loš! pustite vi Savu koji vas laže i maže već godinama [emo_palacd]
[/quote]

A kad smo mi to imali jeftin plin od Gazproma? Zasto bi ti ga davao jeftino?

45.000 tona PS-a ne može zaraditi taj novac (bio sam optimističan pa sam količinu PS-a označio kao maksimalno moguću).
Zarada je ono što ostane nakon što se odbiju troškovi
a nisam ni spomenio postojeći dug za stiren…

Maksimalna je preko 50 000

S obzirom da je cijena PS-a prema Savinim proračunima porasla za 3 Centa po toni, to će biti dovoljno da se Dioki izvuće iz financijskih gubitaka za 5125 godina, što je ujedno jedno razdoblje prema majanskom kalendaru do idućeg smaka svijeta ako isti kojim slučajem sutra ne nastupi već [emo_namigusa]

45.000 tona PS-a ne može zaraditi taj novac (bio sam optimističan pa sam količinu PS-a označio kao maksimalno moguću).
Zarada je ono što ostane nakon što se odbiju troškovi
a nisam ni spomenio postojeći dug za stiren…

Maksimalna je preko 50 000
[/quote]

Iznos je korektno prikazan i zaokružen na 90 milijuna eura što je donja granica prihoda!
Bez EPS-a a to je još oko 30 milijuna eura godišnje proizvodnje.
I to je žitnjak – naravno nitko nije bedast da ne računa u budućnosti i s onim što je sada neisplativo!
Na tom neisplativom u budućnosti bude ponovno najveća lova i zarada.

New Report

Close