DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi radite, spasite firmu pa će biti placa

Jbga,zao mi je vidjet komentare radnika i mogu ih djelomicno shvatiti ali nikako u potpunost(jer nisam nikad bio u takvoj situaciji)ali nemojte me krivo shvatiti..ali prosla su vremena di su na poslovima za 110-130 ljudi radi/radilo 300-400 ljudi.najbolje kada nitko nebi zavesio na burzi,ali zivimo u kapitalizmu…

cash je cash,a sve ostalo je sex!

U pravu si Zagi. Ali dio krivice je na nama. Mogli smo ga prijaviti u središnjicu. Možemo još uvijek i to svi zajedno. Mogli smo otići iz njegovog sindikata i otići kod Srđana koji je u cijeloj ovoj situaciji jedini OSTAO ČOVJEK. Mogli smo izabrati novog preddsjednika sindika. Ali nismo jer smo ovce.

Ali želim da Pavelić bude prisutan. Želim da gleda i zapamti svako izmućeno lice koje je svojim dodvoravanjem poslao na burzu. Želim da ga svako lice u nočnim morama mući i proganja do kraja života. Kako god, iz kojeg god kuta to gledaš, on je ispao najnesposobniji čovjek u Diokiju. Ako se to uopće može nazvati čovjekom.

KAKO SMO SE LANI RAZBACIVALI SA BONOVIMA OD KONZUMA.SAD NEMA NI TOGA,A DOBRO BI DOŠO KOJI.UKINULA BANDA I TO.[emo_naivan]

Ljudi koje otpremnine, pristanite da vam daju sa odgodom, firma ne radi godinu dana i trebala je u stecaj..tada priča o otpreminama nebi ni bilo..
Okolnosti nisu redovite da proizvodite i ostvarujete prihod poslodavcu.
Pristanite i na obrocnu otplatu..početak proizvvodnje je sad najbitniji..

Jbga,zao mi je vidjet komentare radnika i mogu ih djelomicno shvatiti ali nikako u potpunost(jer nisam nikad bio u takvoj situaciji)ali nemojte me krivo shvatiti..ali prosla su vremena di su na poslovima za 110-130 ljudi radi/radilo 300-400 ljudi.najbolje kada nitko nebi zavesio na burzi,ali zivimo u kapitalizmu…

Nismo mi u kapitalizmu. Mi smo u čudnom hibridu socijalizma u državnom sektoru dok je privatni sektor još u prvobitnoj akumulaciji kapitala-pljačci.
Mirovinski i zdravstveni sustav su u potpunosti socijalistički, i tu radi 400 radnika na 100 radnih mjesta, prosječno. Državna uprava je također natrpana ne socijalističkim ostacima nego novim zaposlenicima koje je trebalo zbrinuti radi zasluga za stranku.
Gospodarstvo je palo na nivo iz 2005. godine, u kojoj je državni proračun bio manji za 45 milijardi kn. To je dokaz mojoj tvrdnji da živimo u hibridnom uređenju. Vlast se ne osudi učiniti nužne i drastične rezove na rashodovnoj strani. Dio gospodarstva koji puni proračun još trpi rezove bez obzira na posljedice koje će to imati za državu.
Da bar živimo u kapitalizmu. Tad bi postojao smisao i nada, kod nas se nemamo čemu dobrom nadati. Rekao bi mali Perica:”Nema logike”

zanimljiv je ovaj komentar da radimo nešto i stvorimo plaću ha ha
pa radili smo mi puno,puno robe proizveli,sve je prodano odavno,čak i unaprijed,naplaćeno,ali gazda je zaboravio plaćati račune i tako godinama
zar bi sad još radnici trebali prodati sebe i svoje obitelji da kupimo sirovine i
struju za proizvodnju a krivca za ovakvo stanje nitko ništa ne pita
sram me je što sam državljan ove jadne domovine

Ljudi koje otpremnine, pristanite da vam daju sa odgodom, firma ne radi godinu dana i trebala je u stecaj..tada priča o otpreminama nebi ni bilo..

kako da ne, radnicima koji dobivaju otkaze i lete na ulicu najvažnije je da se nastavi proizvodnja u dijelu pogona i to za grupu odabranih koja ostaje!

radnici ne popuštajte, firma i da ide u stečaj, vaša prava su prioritetna! tražite sve svoje odmah jer kasnije biste lako mogli završiti s firmom na sudu i tamo tražiti svoja prava, a pitanje je hoće li tada DIOKI još postojati ili će biti neki DIOKI-1 d.o.o ili nešto slično od kojeg nećete moći dobiti niti lipe!

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Velika većina radnika je prihvatila plan pa samim time s te strane nema nikakvih problema glede početka restrukturiranja na Žitnjaku.
A Čermak čeka ko zapeta puška da sudjeluje s svježim kapitalom projektima na Žitnjaku.

A na Krku je sve može se reći riješeno – ostaje da svatko ispuštuje POTPISANO – Caliskan tu nije problem a to potvrđuje i Mihaljević!
http://www.hrt.hr/index.php?id=466&tx_ttnews%5Btt_news%5D=194157&tx_ttnews%5BbackPid%5D=466&cHash=9ebaa59e9c

Nema to više tko zaustaviti – do sada su usporavali neki ali morati će ispuniti svoje obveze!

Velika većina radnika je prihvatila plan pa samim time s te strane nema nikakvih problema glede početka restrukturiranja na Žitnjaku.
A Čermak čeka ko zapeta puška da sudjeluje s svježim kapitalom projektima na Žitnjaku.

A na Krku je sve može se reći riješeno – ostaje da svatko ispuštuje POTPISANO – Caliskan tu nije problem a to potvrđuje i Mihaljević!
http://www.hrt.hr/index.php?id=466&tx_ttnews[tt_news]=194157&tx_ttnews[backPid]=466&cHash=9ebaa59e9c

Nema to više tko zaustaviti – do sada su usporavali neki ali morati će ispuniti svoje obveze!

[/b]

Ništa nije rješeno,di je računa zašto se oteže,di je obećana proizvodnja di je puno toga što je dogovoreno….

kako da ne, radnicima koji dobivaju otkaze i lete na ulicu najvažnije je da se nastavi proizvodnja u dijelu pogona i to za grupu odabranih koja ostaje!

radnici ne popuštajte, firma i da ide u stečaj, vaša prava su prioritetna! tražite sve svoje odmah jer kasnije biste lako mogli završiti s firmom na sudu i tamo tražiti svoja prava, a pitanje je hoće li tada DIOKI još postojati ili će biti neki DIOKI-1 d.o.o ili nešto slično od kojeg nećete moći dobiti niti lipe!
[/quote]

meni je jasno svako se za sebe bori.. al mislim da se ovdje pretjeruje.. meni se čini da se nekim radnicima svidjelo ovo stanje.. nerade ništa već godinu dana i više, za te mjesece hoće plaće a neće da se proizvodnja pokrene?? Čini mi se da se njima i ne radi jer im se ovakvo stanje sviđa i još kad bi se izborili za otpremnine pala bi im sjekira u med!!

idući tjedan će bit bolje...

Ljudi radite, spasite firmu pa će biti placa

Dioki problem je počeo sa MOL-om i tamo će i završiti!na koji način?vi tu ne možete utjecati![emo_bijesan]

New Report

Close