ovo je od presudne važnosti, priča se polako raspetljava u pozitivnom smjeru tj. spašavanja DIOKI-a i DINE
http://teletekst.hrt.hr/?str=203-01
sa Katrom po planu
Kolega Zagi , uz duzno postovanje prema trudu koji ste ulozili da ova tvrtka traje i opstaje do danasnjeg dana. moze li se znati kolike su vam otpremnine…?
Pitanje mozda i nije na mjestu ali a s obzirom na 310 otpustenih radnika kojima ce se isplatit sve zaostale placa sve tamo do 2010 te kako vidim i isplat 60 % otpremnine odmah a ostatak tokom sljedecih godina ne mislite li da je to u ovom trenutku kad tvrtka duguje preko milijarde kuna svemu i svakome , jedno kompromisno rjesenje ?
Pozdrav
Da se ne bi više prepirao s tzv radnicima Diokija – je li malo čudno da npr na Dalekovodu koji je u totalnoj banani nema RADNIKA nego su se svi radnici sjatili na Dioki?
I svaki ugovor pa i kolektivni može se otkazati uz ispunjenje određenih uvjeta.
Ali vi ste specijalni i neponovljivi i to mi je kao socijalno osjetljivoj osobi vrlo drago – drago mi je da će te dobiti i palće i otpremnine, ali nije mi drago što to plaća Dioki – trebala bi to olatiti Ina i HEP – zar Vam HEP nije dokazao da se već potpisani ugovori mogu pa i nezakonito razvrgnuti a onda i računi blokirati.
Takozvani investitori su upropastili ekonomiju ove zemlje u dosluhu s zločinačkom organizacijom skrivenom iza domoljublja.
Lako je manipulirati nepismenom hipnotiziranom gomilom.Većina radnika u hrvatskoj je podložna manipulacijama usljed nedovoljne informiranosti i korupcije radničkih predstavnika. Radnici diokija su dovoljno obrazovani da razlikuju rog od svijeće.
Na ovom forumumu postoji samo jedan specijalan korisnik, i on ne shvaća da je ugovor nakon obostranog podpisivanja obvezujući. Jednostrano odkazivanje rezulira sudskim epilogom. Sud utvrđuje koja strana supotpisnika nije poštivala dogovoreno.
Socijalno si osjetljiv kao i hrvatska biskupska konferencija, zato ne farbaj korisnike foruma.
Pazi forumski kolega Savo, ona 'stvar' koja se spominje u zadnjim postovima na ovom forumu je poput odskočne mine, nisu samo, kako ti kažeš 'radnici' diokija na tapeti, ponekad primjerice lik poput tebe s 'dead fish' karakterom ili tvojeg mecene dođe na red, izravno ili kao kolateralna žrtva sitacije, istina to je 'stvar' drugačijeg kalibra ali takvima kao ti savršeno pristaje. Bilo bi zanimljivo vidjeti, ajmo napraviti anketu, koliko si svojim postovima, da ne kažem lažima, ovdje obmanio i manipulirao s ljudima na forumu, pripovijedajući svoje fantazije do sada u 1194 čina?
Bolje bi bilo da se ti i oni kojima pripadaš pripazite.
Neki su u Remetincu a ima još mjesta.
Kao što rekoh na temi Dalekovod – svaki rit dođe na šekret, pa će tako tvoj i tvojih kolega.
Tko vjetar sije oluju žanje – tako će biti i s vama.
Veselili ste se kada su HEP, INA i još neki lagano sjebavali Dioki – e pa sada vidite kako će to izgledatu, a za primjer uzmite Dalekovod.
Pa i Konzum i Adriatic da se nisu spasili direktnom pomoći izvana a za koju se hvale da je njihova snaga a u biti je slabost te im je kredite sređivala država jer bi se sve razletjelo u tri.. ma sve je tebi jasno, nadam se!
Mi idemo dalje, s gdje ste vi?
“Veselili ste se kada su HEP, INA i još neki lagano sjebavali Dioki – e pa sada vidite kako će to izgledatu, a za primjer uzmite Dalekovod.”
Mislim da si pomiješao kockice, no to kod tebe ne iznenađuje, u deliriju od silnih ‘investicija’ koje se nikada neće ostvariti više ne znaš kome odgovaraš.
Pokušavaš uvjeriti ljude ovdje između ostalog da je uvozni monomer jeftiniji od onog domaćeg, koji izvire 50 km odavde u moslavini… matematika ti ne štima, ‘kompanija’ nažalost neće donositi profit, nije ga donosila kad je dionica bila 700 kn a ne sada kada je 10 kn.
Ja nemam dionice Diokija, niti ijedne druge firme na koju pikiraš, i znaš što: zabole me za njih, iskreno!
Danas u remetinec idu dvije vrste ljudi, sirotinja koja ne može platiti svoje račune, a čiji se broj nažalost iz dana u dan povećava, ne njihovom zaslugom te visokopozicionirani poslovni ljudi, istrošeni političari i ostali koji su donedavno na visokoj nozi živjeli na tuđi račun.
Sudeći prema tvojim postovima, njihovoj tematici i brojnosti na ovom forumu, ne spadaš u ove druge koji su te u stvari doveli do ovog stanja, pa ne vidim koristi i smisla od toga da kakaš po onima koji nikada nisu ni bili u mogućnosti odlučivati o tvojoj sudbini i mogli te uopće dovesti te do ovoga s*anja. A da je stanje u državi – s*anje, to i već vrapci na grani znaju! Ne moraš biti magistar ekonomije.
Ako meni, malom čovjeku i mojima danas u ovoj zemlji nije dobro i nemam posla, ne možeš reći da je tebi dobro, jer ja pouzdano znam da nije, da ti iz dana u dan gubiš, daleko više nego ja! Živjeli!
Tvoja frustracija Savo, radnicima Diokija na ovom forumu produkt je poveće rupe u tvojem shvaćanju tko je i što uništio Dioki i tko je i što odgovoran za to… Male ribe – mala šteta – male posljedice – mala odgovornost. Velike ribe – velika šteta – velike posljedice – velika odgovornost. Kad plivaš ne brineš se ti hoće li ti mala ribica zalutati s leđa, već hoće li velika ajkula iskočiti ispred tebe i otvoriti ralje. Plivao si dobro dok te struja nosila, a danas ne možeš ni s mjesta jer si naumio protiv struje. Bilo bi dobro da ti radnici Dioki-ja mogu okrenuti tu struju i da nemaš silnih frustracija, no nemaš sreće… jeb’ga u ovoj će zemlji ova kontra struja još neko poduže vrijeme biti na snazi…
Pokušavaš uvjeriti ljude ovdje između ostalog da je uvozni monomer jeftiniji od onog domaćeg, koji izvire 50 km odavde u moslavini… matematika ti ne štima, 'kompanija' nažalost neće donositi profit, nije ga donosila kad je dionica bila 700 kn a ne sada kada je 10 kn.
Ja nemam dionice Diokija, niti ijedne druge firme na koju pikiraš, i znaš što: zabole me za njih, iskreno!
Zasigurno imaš Inu kad si toliko ogorčen na Dioki?
Slažem se da bi monomer u Ivaniću trebao biti jeftiniji – ali nije.
A nije ni plin kojim je Ina zakapala hrvatsko gospodarstvo namirujuči cijenom plina štete koje si je sama s Mađarima prouzročila stvarajući nebulozne transportne obveze sve tamo do 2017.
Tako smo sada u situaciji da je etilen iz Qatara jefiniji od onoga iz Ivanića a cijena domaćeg plina nam je kao da je iz Sibira transportiran.
Tako da će postrojenje čekati neke bolje ljude i bolja vremena no zasigurno ja ga NIKADA ne bi dao Ini iz gore navedenih razloga.
S LNG-om imamo sve što nam treba a biti će i viška
Namjera da se stovri tržište plina na Krku – ma i za to smo davnih dana osnovali firmu a nažalost politika to nije prepoznala kao nešto dobro nego kao prijetnju.
Zašto bi bio ogorčen na DIOKI? Hranio me gotovo dva desetljeća…
krivo, ja sam svojim radom tamo dva desetljeća hranio b@ndu koja je uništila
hvala Bogu, nisam izgubio godine i zdravlje tamo pa ću se već snaći!
Vidiš Savo, radio sam godinama u Dioki-ju, na više pogona. Imam specifičnih znanja, nekoliko nagrada zbog toga, mnogo iskustva i dobar rejting i vjerojatno će me zvati jednog dana da se vratim tamo… no ne vjerujem da ikada više želim tamo kročiti iako sam mlad pa bih mogao, barem iz tog razloga. Ogorčen sam i frustiran samo iz razloga što smo prolazili tamo zadnjih godina!
Prelaz iz drustvenog u drzavno pa u privatno vlasnistvo je nesto sto se desilo za zivota nase radne generacije i jos kad znamo da je to sve napravljeno da bi “200 odabranih” imalo vlast i moc onda je danasnju situaciju tesko prihvatit…a to je da ste radili kod privatnika…u privatnoj firmi…vlasnika koji se smuca po sudovima …i tko zna kuda sve ne..i da je taj isti bio i jos je slizan s vlascu.
Drzava se zauzela da spasi sta se spasit da i to samo zbog zemljista koje joj je zanimljivo za taj j…ni terminal o kojem se prica 20 i vise godina…da toga nema odavno bi zavrsili i kao torpedo…r.bencic…tvornica papira…croatia line…primorje…transadrija…itd..itd…nave sam samo rijecke firme jer su mi one blize…I pomirite se s tim.
A mi dionicari…ne ljutite se na nas…mi smo tu da zaradimo koji dinar na spekulacijama…ali u globalu u istom smo blatu kao i vi.
Pozdrav