“Malo kompanija u HR zna što će biti za 5 godina no očito to nije slučaj s Dinom”
U pravu si, no Dina ne zna što će biti sutra a ne za pet godina.
Samo da te ispravim, Dina nikada nije bila ‘kompanija’, sisali su novce sa žitnjaka, da išta vrijedi ne bi je INA prepustila OKI-ju.
Veliki investitori stoje u redu za Dinu, možeš mislit
Najtočniji opis bio AUTISTIČNA KOMPANIJA, nesposobna za samostalni život!
Dio predstečajne nafodbe je i petogodišnji plan poslovanja – naravno ovjeren od ovlaštenog revizora, a Dina je to predala.
Pa ako se a to je skoro 100% sigurno, prihvati Dina može početi s radom.
A kada kažem s radom to znači i da Uprava može početi stvarati obveze, ugovarati poslove pa i zemljište za LNG prodati.
Malo kompanija u HR zna što će biti za 5 godina no očito to nije slučaj s Dinom!
[/quote]
ako se ne postigne predstečajna nagodba, slijedi stečaj!
@gismund
Dioki, Adriaoil SpA i Hypo su preko 50% potraživanja pa sama ta činjenica osigurava uspješnu nagodbu.
A da ne spominjem i državne kompanije za koje se zna kakva im je uloga u čitavoj ovoj priči namjenjena.
Koliko je Dinin petogodisnji plan poslovanja realan vidi se po pokretanju proizvodnje koje kasni (turci su se svojevremeno razmetali sa startom vec u rujnu), a neizvjesno je da ce proizvodnja ikad krenuti. Stovise, vec je krenula priprema javnosti na odlazak turaka.
Koliko je Dinin petogodisnji plan poslovanja realan vidi se po pokretanju proizvodnje koje kasni (turci su se svojevremeno razmetali sa startom vec u rujnu), a neizvjesno je da ce proizvodnja ikad krenuti. Stovise, vec je krenula priprema javnosti na odlazak turaka.
Toliko se žure da odu da su pokrenuli predstečajnu nagodbu.
A Qatar je tek onako – na lijepe oči – darovao izgradnju rukometne dvorane od 130 milijuna dolara neimenovanom HR konzorciju.
S LNG terminalom imamo 100-godišnji a ne 5-ogodišnji plan poslovanja!
"Malo kompanija u HR zna što će biti za 5 godina no očito to nije slučaj s Dinom"
U pravu si, no Dina ne zna što će biti sutra a ne za pet godina.
Samo da te ispravim, Dina nikada nije bila 'kompanija', sisali su novce sa žitnjaka, da išta vrijedi ne bi je INA prepustila OKI-ju.
Veliki investitori stoje u redu za Dinu, možeš mislit
Najtočniji opis bio AUTISTIČNA KOMPANIJA, nesposobna za samostalni život!
Potpisujem od rijeci do rijeci!! BRAVO!
Čitam bilten i nemogu vjerovati do kud može ići ljudsi jad .Nimalo mi nije čudno što su danas Pavelić i Crkvenac nagovarali na PE ljude na ovu odluku uprave jer oni i jesu bjednici koji su i svoju mater sprenmi prodati za siću ali mi nisu jasni ti ljudi koji su ih slušali i koji ih i dalje podržavaju umjesto da su ih otjerali.Neznam kako je uopšte moguće da nekom padne na pamet da predloži a da ti bjednici prihvate odluku o isplati drugog dijela otpremnina u tri godine to jest na 36 rata.
Kako zanemario akoje je HR kompanije nagradio s 130 milijuna dolara vrijednim poslom a sve zato što je Vlada napokon rekla DA za LNG terminal!
utorak, 04.prosinca 2012
Vrdoljak: Očekujemo pismo namjere Katara za LNG
…..Ante Ramljak, ministrov savjetnik tvrdi kako će HEP ovih dana poslati turskim investitorima (vlasnicima tvrtke Ćuf) ponudu za otkup zemljišta na Krku, no o kojim je iznosima riječ – ni riječ, osim da su ta sredstva u budžetu kompanije već osigurana…….
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/105996/Vrdoljak-Ocekujemo-pismo-namjere-Katara-za-LNG.aspx
Prijatelju,mi smo nazalost bivsi radnici DINE I DIOKI-ja,i ako itko zna nesto o firmi onda smo to mi.
Vec sam nekoliko puta rekao,bez etana kao osnovne sirovine,nema DIOKI-ja,a samim time ni DINE,jer INA je DINU jos davno prije proglasila jednostavno neisplativom investicijom,ne zbog pogona,ljudi ili ostalog,nego jednostavno zbog uvozne sirovine.