Trla baba dlan da joj prođe dan.
Dani idu a dioki stoji… i hrđa na kiši.
Šansa da će ta postrojenja u Zagrebu proraditi je gotovo nikakva.
A Krk nije daleko od onog što se zbiva u Zagrebu
Od svih ovih natpisa na forumu NIKAKVE koristi.
Polako tonemo u glib, da nas je voda poplavila ne bi nam bilo ovako teško.
Sad znamo, izmuzli su nas dobro i iskoristili.
Oteto prokleto, sutra ćemo na burzu.
Ja sam jedan od onih 306.
Osjećaj da radiš u firmi kojoj ističe rok trajanja nije ugodan.
Gospodo dinaši na vama je red da nažalost, sada iskusite isti osjećaj.
OKI više nije problem – OKI-ja nema!
A tko će vam tada (sada) davati za plaće ako je već trideset godina ne možete zaraditi vlastitim rukama? Znam niste vi krivi, ne daju vam raditi, vi ste kao i mi mali ljudi, posve nemoćni u ovom…
Sad znamo, izmuzli su nas dobro i iskoristili.
Oteto prokleto, sutra ćemo na burzu.
Ja sam jedan od onih 306.
Osjećaj da radiš u firmi kojoj ističe rok trajanja nije ugodan.
Gospodo dinaši na vama je red da nažalost, sada iskusite isti osjećaj.
OKI više nije problem – OKI-ja nema!
A tko će vam tada (sada) davati za plaće ako je već trideset godina ne možete zaraditi vlastitim rukama? Znam niste vi krivi, ne daju vam raditi, vi ste kao i mi mali ljudi, posve nemoćni u ovom…
DINA je Diokiju dužna oko 14 mil. eura, a ADRIAOIL Diokiju duguje 11,9 mil. eura što je ukupno skoro 26 mil. eura.
Kupnja jača a prodaja se iscrpila, nema više 50 000 i više dionica na bidu…
Naravno, usudio bih se reći da do kraja tjedna idemo na 20 kuna tehnički gledano. Svi uvjeti postoje.
DINA je Diokiju dužna oko 14 mil. eura, a ADRIAOIL Diokiju duguje 11,9 mil. eura što je ukupno skoro 26 mil. eura.
Dobro si to primjetio a na to i ja upozoravam da je Dioki najveći vjerovnik unutra grupe i to iz razloga, izmeđuostalog, zato što je HBOR uskratio kreditna sredstva za VCM/PVC 35 milijuna eura – s tim sredstvima bilo bi puno manje problema a možda ih ne bi niti bilo!
HEP koji se javlja kao vjerovnik i vinovnik blokada istovremeno je veliki dužnik po pitanju otkupa nekretnine – e to im zasigurno neće proći.
Postoje relevantne činjenice koje su i na ZSE objavljene.
A slična situacija je i s Inom oko neisporuka ugovorenih količina!
Priča oko nekog duga prema Azerima je neutemeljena jer se zna tko je ostao dužan i zašto je ostao dužan – navodno ga u trgovini zaribali Rusi!!!
A to je već druga priča – glavno da je ta kompanija svoj dug prema Adriaoilu podmirila!
Malo se pozabavite s ovim zadnjim pasusom kojim se dotičem Xenoplasta.
Ta firma je pripojena Dioki Holding AG-u 2011. a odluka o pripajanju je bila objavljena u službenim glasilima skupa s pozivom za prijavu potraživanja prema Xenoplastu!
http://www.moneyhouse.ch/u/xenoplast_shipping_ag_CH-170.3.029.442-6.htm
Tko je do toga roka prijavio svoja potraživanja mogao ih je i naplatiti od Dioki Holding AG no obzirom da se neka potraživanja s kojima se špekulira u HR nisu prijavljena oni nisu ili nikada postojala a zasigurno ne postoje nakon isteka roka za prijavu potraživanja.
Imovina CHF 16’109’164,00 i obveze (dug) CHF 13’113’388,00!!
Tu će se na kraju sve rasprodati, banke će naplatiti većinu kredita, radnici će se namiriti, dobavljači djelomičnom, ali je pitanje što će na kraju ostati dioničarima.
Tu će se na kraju sve rasprodati, banke će naplatiti većinu kredita, radnici će se namiriti, dobavljači djelomičnom, ali je pitanje što će na kraju ostati dioničarima.
Ništa, jer i Ježić mora nešto zaraditi.
Svi to željno isčekujemo – prodaju preostale neoperativne imovine počevši s zemljištem za LNG terminal.
HEP ima šansu to kupiti ali ako neće Adria LNG hoće zasigurno jer je nedavno OMV izjavio da projekt ide dalje!
Za razliku od mnogih koji su u problemima s likvidnošću Dioki ima IMOVINU!
A nakon blokade pao je 90% dočin neki nisu ni 10% pali a u blokadi su i nemaju takvu imovinu kojim bi se mogli namiriti vjerovnici!