Fino, smanjili mins. izvješće izašlo, dakle misli uprava ozbiljno
Ma daj…smanjili su gubitak jer nisu ništa radili. Oni kad rade naprave skoro duple gubitke..pa ako te to veseli [emo_beztona]
50 : 50 je bolje nego rezultat 0 : 2.
Bar si optimist i boriš se.
Podrška radnicima Diokija i DINE i želim što prije rezultat 1:0 za Dioki.
lp
Pozdrav svima!
Mladi sam i novi član foruma. Registrirao sam se na s namjerom praćenja teme diokija, a osim toga, molio bih za par riječi savjeta tj. odgovora na početničko pitanje.
Naime, djed mi posjeduje dionice diokija jos od davno, ali eto – do sada nisam to uopće znao. Djed je vec 5 godina dosta bolestan i zbog toga uopce nije to pratio. Ovih dana mi ih je darovao. Imam 19 godina i studiram. O trgovanju dionicama ne znam puno, tj. samo sam znao tehnički način trgovanja i to je to. Sada sam skoro 10 sati uz monitor svaki dan i upijam info o trzistu i povijesti diokija. Citam forum, podatke poslovanja firme, kretanje cijene u povijesti (pri cemu mi se malo plače) itd.
Ugl. djed je imao par stotina dionica, hehe.. zgodna je vrijednost bila za mene malog studenta recimo prije par godina!
moja laička 2 pitanja:
1. Što se dogodi s vlasništvom dionica, ukoliko firma ode u stečaj?
2. S obzirom da ima nekoliko stotina dionica, jeli s tim bolje samo čekati i ostati na poziciji ili možda nešto prodati i kupiti još nešto?
Hvala puno. Znam da će sada biti rasprave i da je ovo preosnovno, ali molim vas, ako ne odgovor, onda barem koju riječ ograđujuće upute ili neobavezan savjet.
Pa mlad si, nikud ti se ne žuri.
Završi fakultet, a za nagradu od dionica će biti bar za kartu za Mars.
Glavno da se makneš iz ove “prekrasne zemlje” tunguzije.
[emo_palacg]
Trebalo bi danas zapaliti svijeću posebice toga što je prošli tjedan Radničko Vijeće na žitnjaku raspravljalo o odlasku 306 (čitaj tristo šest) radnika na burzu!
Ajde gospodo iz vlade vise rjesite tu pricu oko procjene zemljista…dogovore sa Hypo i krenite u konkretnu realizaciju jer ste vise svima dosadili s tom sporoscu i nedonosenjem odluka
Clinton pitala za slučaj sa Slovenijom i LNG terminal
Pozdrav
-još će se Slovenci i tu ugurati
– Rusi su nas zaobišli s južnim tokom, više se nema što čekati
– južni tok prolazi kroz Mađarsku
[emo_ljut]
Ajde gospodo iz vlade vise rjesite tu pricu oko procjene zemljista…dogovore sa Hypo i krenite u konkretnu realizaciju jer ste vise svima dosadili s tom sporoscu i nedonosenjem odluka
Clinton pitala za slučaj sa Slovenijom i LNG terminal
Pozdrav
Problemi s Njemačkom su rezultat zaustavljanja procedure oko LNG terminala!
Naši su napravili toliko štete Hrvatskoj da je to nemoguće izračunati.
Faktički su pokušali nacionalizirati projekt no Adria LNG je odbio bilo kakav razgovoro prodaji projekta i dokumentacije.
Dina je dio konzorcija pa osim zemljišta, luke Sepen igraju tu i neke druge stvari!
Bilo bi zanimljivo čuti, koliko, od tih 306, otpada na one sa menađerskim ugovorom.
Ti su ljudi, jako sposobni, i dragocjeni.
Ostalo je još toga, što se da upropastiti.
Trebat će, još neko vrijeme.
Da se mene pita, uposlio bi još kojeg menađera.
Tada, sve ovo, ne bi trajalo tako dugo.
Bilo bi zanimljivo čuti, koliko, od tih 306, otpada na one sa menađerskim ugovorom.
Ti su ljudi, jako sposobni, i dragocjeni.
Ostalo je još toga, što se da upropastiti.
Trebat će, još neko vrijeme.
Da se mene pita, uposlio bi još kojeg menađera.
Tada, sve ovo, ne bi trajalo tako dugo.
Za gore navedeno zasigurno je odgovrna INA – MOL osovina i njihova SILNA ulagnja u HR energetski sektor!!!!!
Dođi lepi LNG moj!!!!