Očito je današnji dan ostavio mnoge u nedoumici i razmišljanju.Kakav rekordan i brz preokret, veliki promet , gdje su sada grafovi , TA , procjene i analize.Očito da se otišlo izvan paradigmi klasičnih TA. Jučerašnjim toboganom uplašilo se male ulagače , iskusnije ulagače držalo se u nedoumici nalogom od 2000 iznad prvih 5 na asku i igra oko razine 570 počinje. Jaki igrač ili fond ostvario je dio plana.Predviđanja za dalje ???
P.S. kolega kamenac uspjeli ste jučer “upasti” na vrijeme
Predviđanja za dalje ???
dokup na ispod 500kn hehehehe
i naravno malo surfanja
P.S. namažite daske
Što se tiče članaka iz tiska koje je kolega kamenac marljivo skupio ,a vezano za površne podatke koji našim vrlim novinarima nisu strani , pokušati ću iskoristiti svoje skromno znanje za male korekcije.
Ježiću , nije u interesu prodati zemljište u Omišlju konzorciju i ostvariti jednokratnu dobit , nego ući , u partnerski odnos koji bi garantirao stabilnu opskrbu sirovinskom bazom i energentima , a što bi dugoročno bilo višestruko isplativije.Što se tiče povlaštene cijene plina za dioki , ona je bliže tržišnoj nego povlaštenoj ( btw. ovih dana se očekuje potpisivanje 4-godišnjeg ugovora o dobavi etana i prirodnog plina sa inom). Usporedbe radi , kad bi ptkm (godišnja potrošnja p.plina 400 milijuna. m3), plaćala ini istu cijenu kao dioki ( godišnja portošnja p.plina 60 milijuna.m3), ina bi imala na godišnjoj razini dobit veću za 160 milijuna kuna..
Cijena polimera zbog izuzetno povoljne konjukture ( Kina troši skoro četvrtinu svjetske proizvodnje s trendom rasta), na duži rok je osigurana .Osim toga dioki je u svijetu prepoznatljiv po visokoj kvaliteti svojih proizvoda ( udio proizvoda prve klase u ukupnoj proizvodnji iznosi visokih 96-97%).
Za proizvodnju etilena ne koristi se ukapljeni plin ,već etan koji se može izdvojiti tehnološkim postupkom , a njegova zastupljenost u ukapljenom plinu iznosi 3-4%, dok se prirodni plin koristi kao energent ( da učinimo rasčlambu , a ne sve pod zajednički nazivnik – plin).
Što se Piršića tiče, tu ne treba trošiti riječi. Najbolje da zaustavimo svu proizvodnju, idemo svi u stočare i ratare, te vratimo kotač povijesti 567 god. unazad.
A meni muka…. danas mi gomila casha na accountu… pa što napraviti?
Čekati ili lupati? Mislim da ću ipak čekati jer sam i tako debelo unutra. Prvi target dokupa mi je 650.
u zadnje vrijeme pojavljuju se zanimljivi postovi, vidim da ovdje ima pravih profesionalaca sto se tice skupljanja informacija (ili nas koji radimo u diokiu ima puno vise). sve to je lijepo za vidjeti ali buduci da ovaj forum cita jako puno ljudi mozda se ipak nebi trebalo pisati bas sve sto se zna. samim time si dizemo cijenu prije vremena i vjerojatno su zato tolike oscilacije. vecina nas je debelo unutra tako da bi nam mozda ipak bilo bolje da se ovo malo sporije dogadja.
P.S. dobro jutro svima
17. 10.
HPB skrb. 44.511
Škojo Franjo 7.700
RBA skrb. 3.452
18. 10.
HPB skrb. 44.541 +40
Škojo Franjo 7.598 -102
RBA skrb. 3.098 – 354
Danas će biti zanimljivo pratiti trgovinu…
Što li nas danas čeka?
Ili, kako bi pitala jedna moja frendica: “Posejdone, hoće li danas rasti ili padati?” [smiley1]
a bas sam se nadao da cu uskoro dokupit ispod 600[smiley2]
ne brini radniče, sve je ovo već viđeno recimo na ZTNJ… samo strpljivo i bez panike
radnikdiok: ” a bas sam se nadao da cu uskoro dokupit ispod 600[smiley2] ” ne brini radniče, sve je ovo već viđeno recimo na ZTNJ… samo strpljivo i bez panike
da, samo sto ovo nije ni ZTNJ ni bilo sto drugo, ovo je nesto posve drugo, dosad vidjeno mozda jedino kod ingre[smiley3]
Prije nekoliko dana sam prognozirao stabilizaciju na 700 i izgleda da sam imao nos[smiley7]
Stvarno mislim da je to realna i fer cijena za ovaj period. Ipak, na malo duže smatram da će prodaja teško izdržati pritisak kupnje pa prije da ćemo gore nego dolje[smiley1]
Prije nekoliko dana sam prognozirao stabilizaciju na 700 i izgleda da sam imao nos[smiley7] Stvarno mislim da je to realna i fer cijena za ovaj period. Ipak, na malo duže smatram da će prodaja teško izdržati pritisak kupnje pa prije da ćemo gore nego dolje[smiley1]
da stvarno izgleda da ce bit stabilizacija
izgleda da su drhtavi sve prodali il su se opametili al svako tolko neko naleti na 680kn
mene bas veseli ova cifra od 700kn mada bi mi bilo draze da se vrtimo oko 710 nije puno vise al psiholoski je bolje da ljudi malo zivce povrate od ovih silnih skokova i padova