Trebaš pozitivno gledati na stvari a one i jesu takve!
Ništa se tu ne zatvara nego se otvara ono što je bilo zatvoreno.
Raditi će ono što je profitabilno.
Za sada 2 postrojenja s ugovorenim poslovima od 160-200 milijuna eura.
S tim da se vrlo lako može dogovoriti s talijanima i za VCM a to je još cca 100 milijuna eura!
“Trebaš pozitivno gledati na stvari a one i jesu takve!”
Dušebrižnici u ovoj zemlji imaju duge prstiće i Papu iznad sebe.
A tko je tvoj Papa Savo?
Kao što sam već napisao sad je najvažnije u ovom trenutku vidjeti što potencijalne partnere zanima. Da li proizvodnja ( neka vrsta lohn posla ) sa zadržavanjem radnika za ono što ulagačima treba ili vlasnička struktura DIOK-ija.
Po meni ni sam ne znam da li je bolje trenutno prodati ili kupiti DIOK-i jer ako dogovor bude da će se zadržati dio radnika pod okružjem drugih tvrtki ode DIOK-i u stečaj i cijena ide rapidno dolje, dok ako netko kaže kupujemo DIOK-i u cjelini ode gore ali mislim da je neka cijena koju bi onda mogli očekivati maximalno 30 kuna trenutno ( što ne znači da DIOK-i ) ne može preko 50 kuna, ali trenutna situacija je zatišje, kupovanje mira, prometi padaju, odnos kupnje i prodaje je 1:5 i ako se do kraja mjeseca ne bude ozbiljno prišlo rješavanju problema cijena može vrlo lako otići ispod 14,15 kuna naročito obzirom da će izvještaj 3q biti verlo loš i značajno smanjiti kapital i rezerve tj. book.
Kao što sam napisao prije nekoliko dana post u prilogu izgleda da se događa scenarij pada cijene jer očekivanja nisu onakva kakva su investitori željeli.
Sad se postavlja pitanje gdje je donja granica proboja međutim izračuni pokazuju da trenutno nema tičke otpora na kojoj bi se cijena mogla zaustaviti jer ako se nastavi s prodajom prema nekim mojim razmišljanjima i trenutno odnosu kupnja i prodaje mislim da cijena ne bi trebala biti niža od 12-13 kuna. Naravno kod ove dionice moguć je i značajan preokret ako se objave neke nove činjenica ali sve ukazuje na daljnji pad.
Ma gledaj činjenice i to onakve kakve jesu i nemoj tražiti ko slijepac nešto čega ima na objavama kao u priči!
Dok se nije ništa znalo i dok se nije ništa ni radilo 25 kuna – sada objavljeno da će se pokrenuti proizvodnja ok cca 160-200 milijuna eura i cijena duplo manja.
Nema logike osim da se eto trguje.
A prostor za veću godišnju prodaju je VCM – možda bi to trebali objaviti što će s tim obzirom da se i to priprema za start up!
Ma gledaj činjenice i to onakve kakve jesu i nemoj tražiti ko slijepac nešto čega ima na objavama kao u priči!
Dok se nije ništa znalo i dok se nije ništa ni radilo 25 kuna – sada objavljeno da će se pokrenuti proizvodnja ok cca 160-200 milijuna eura i cijena duplo manja.
Nema logike osim da se eto trguje.
A prostor za veću godišnju prodaju je VCM – možda bi to trebali objaviti što će s tim obzirom da se i to priprema za start up!
– tko je kriv UPRAVI kaj ne zna ni juhu skuhati
– neka se ugleda na onu picek firmu
– ima neka patka da bi Podravka gradila nekakve hotele na infrastrukturi DIOKIJA
– HOĆE li SE uprava OGRADITI od ovakvih g.luposti
– pa Podravka nema love ni za one dionice INE, a kamoli za hotele
lp
Vidite kolega Sava ne morate se teko izražavati, ja nisam slijepac pa nešto tražim već govorim o činjeničnim stvarima. Ja ne dijelim Vaše mišljenje ali ga uvažavam jer svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, ali nema smisla napadati druge ako se ne slažu s Vama. Ipak kad ste Vi predviđali rast a ja pad i dogodio se pad ja Vas nisam prozivao zbog pogrešnih procjena. Ugodan dan.
– tko je kriv UPRAVI kaj ne zna ni juhu skuhati
– neka se ugleda na onu picek firmu
– ima neka patka da bi Podravka gradila nekakve hotele na infrastrukturi DIOKIJA
– HOĆE li SE uprava OGRADITI od ovakvih g.luposti
– pa Podravka nema love ni za one dionice INE, a kamoli za hotele
lp
MOže biti patka ali i ne mora – KIjac ima preko 600.000m2 zemljišta na Njivicama! Naravno s infrastrukturom – čak su i ceste, putevi…..sve na Kijcu!
Kako sad to raste pa šta je sad? hehe[emo_zloban] a tek iznad 17 ide prava kupnja jel, mi volimo skupo na forumu kupovat.
Vidite kolega Sava ne morate se teko izražavati, ja nisam slijepac pa nešto tražim već govorim o činjeničnim stvarima. Ja ne dijelim Vaše mišljenje ali ga uvažavam jer svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, ali nema smisla napadati druge ako se ne slažu s Vama. Ipak kad ste Vi predviđali rast a ja pad i dogodio se pad ja Vas nisam prozivao zbog pogrešnih procjena. Ugodan dan.
KOmpanija izlazi iz nerada i blokada – počinju raditi profitabilni pogini a neprofitabilni Etilen se zatvara a ti se pitaši dalje koje su to pozitivne vijesti.
Plus objave vezane na Odluku Vlade RH – zar Vi sami se ne upitate jesam li što propustio?