DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E moj jadni kolega benito nisi ti nikakav poduzetnik nego jadnik kao i većina nas koji piskaraju po forumu jer pravi poduzetnik zato nema vremena..A što se tiče tih drugova koji su stvarali godinama velike gigante da bi današnja žgadija imala šta uništavati(nažalost to je naša generacija)to su nitko drugi nego naši roditelji.

Gledajte ljudi,

Pustite Savu da priča šta hoce,mi koji smo radili u DIOKI-ju i koji smo obilazili te pogone dobro znamo da od VCM-a nece biti nista,nikada nije startao niti moze startati.Opran novac

Zato se eto talijani trgaju za VCM.om jer eto taj VCM nije ni za što!
Iako ima i REACH – dakle nisu ga donijeli u kantici i registrirali nego su ga s Omišlja otpeljali.

Proraditi će komercijalno a to će se i vidjeti itekako u poslovanju!

I ponavljam – više se postrojenja otvorilo nego zatvorilo zadnjih godina!
Ne po broju 1-2-…. nego po kapacitetima!

Kaj je ovo???? Nema me dva dana,a ovdje živa ludnica,pojavili se patetičari i plaču za nekim prošlim vremenima.Pa drugovi dragi dosta vam je država plaćala za nerad,kužite.U kapitalističkom svijetu nema saniteta u krugu firme,nema ni banke,kaj ste još rekli vešeraj,ljudi koji kose travu ha!!Pa dali vi sebe čujete???Imam 43 godine,fala bogu,i nikada nisam radio u društvenom sektoru.Promijenio sam,ni sam neznam koliko firmi i danas imam svoju,ali nikada mi nije palo na pamet biti ovako patetičan i čekati da mi netko da crkavicu.Kada ćete shvatiti da su nas te velike firme,o kojima sa sjetom govorite,dovele do ruba propasti.Eto dođoše turci da vam kažu:ovo se isplati,a ovo ne.Vi bute delali,a vi nebute delali.I sada konačno kada je rasplet pri kraju,na svačiju dobrobit,javljaju se kojekakvi nickovi,koji čini se,izlaze kao duhovi iz ormara.
A inače ovo je KONAČNO DOBRO JUTRO ZA DIOKI,a ne laku noć kako neki navode.LP

Nekoć je u Branimirovoj u Zagrebu stajala tvornica gramofonskih ploča koje je vlasnik bio Slavoljub Penkala. U sklopu tvornice nalazio se dječji vrtić za djecu njenih radnika.

Pa bila je i jedna tvornica žarulja (TEŽ), bila je i jedna tvornica olovka (TOZ), bila je…..

Može netko baciti podatak za vrijeme gosp. Bandića koliko je zatvoreno tvornica gdje su Zagrepčani radili, velikih tvornica.

Mogu napisati i što je sada tamo izgrađeno (hint nisu fontane)

E moj Zagrebe, što smo dopustili da ove Hrvatske štetočine urade od tebe.

I s Turcima bi puno bolje prošli.

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Kaj je ovo???? Nema me dva dana,a ovdje živa ludnica,pojavili se patetičari i plaču za nekim prošlim vremenima.Pa drugovi dragi dosta vam je država plaćala za nerad,kužite.U kapitalističkom svijetu nema saniteta u krugu firme,nema ni banke,kaj ste još rekli vešeraj,ljudi koji kose travu ha!!Pa dali vi sebe čujete???Imam 43 godine,fala bogu,i nikada nisam radio u društvenom sektoru.Promijenio sam,ni sam neznam koliko firmi i danas imam svoju,ali nikada mi nije palo na pamet biti ovako patetičan i čekati da mi netko da crkavicu.Kada ćete shvatiti da su nas te velike firme,o kojima sa sjetom govorite,dovele do ruba propasti.Eto dođoše turci da vam kažu:ovo se isplati,a ovo ne.Vi bute delali,a vi nebute delali.I sada konačno kada je rasplet pri kraju,na svačiju dobrobit,javljaju se kojekakvi nickovi,koji čini se,izlaze kao duhovi iz ormara.
A inače ovo je KONAČNO DOBRO JUTRO ZA DIOKI,a ne laku noć kako neki navode.LP

Nenačitani gospodine, izvolite se informirati prije nego krenete pisati.
Za prvi pozitivan primjer uzmite google,provjerite koje sve povlastice imaju zaposlenici.
Mogli biste se iznenaditi što sve dobro kapitalizam nudi kad firmu vode pametni ljudi.
Zatim uzmite drugi primjer,nažalost negativan. U kerumovim samoposluživanjima blagajnice nisu smjele sjediti za blagajnom već su po kasi tipkale stojeći.
Primjer iz prošlosti je OKI (sad dioki)kojega su projektirali i u pogon pustili amerikanci. Sve u toj tvornici je bilo podređeno efikasnosti i sigurnosti. Barake u kojima je bila smještena birokracija smo zvali : “Biafra”,jer se je znalo gdje se stvara nova vrijednost a to nije kancelarija.Tek kad su se ameri povukli krenule su se graditi upravne zgrade u kromu i mramoru. Onda su se nakotili kratkovidni menageri svjetonazora sličnih tvoima rukovođeni iz središnjice zločinačke organizacije posljedicama čijeg djelovanja upravo svjedočimo.

Najstrašnije u cijeloj priči, u posljenjih skoro 30 godina u DIOKI-u nije otvoren niti jedan novi pogon, PE i VCM na Krku je rekonstrukcija starih pogona, tako da najmlađi diokijev pogon ima 30 godina. I zato je svaki komentar stanja u DIOKI-u suvišan.

Iako ima i REACH – dakle nisu ga donijeli u kantici i registrirali nego su ga s Omišlja otpeljali.

Napisao sam ti neki dan zašto će turci otići s Polietilena. Iz istog razloga nitko neće ni doći na VCM.

Najstrašnije u cijeloj priči, u posljenjih skoro 30 godina u DIOKI-u nije otvoren niti jedan novi pogon, PE i VCM na Krku je rekonstrukcija starih pogona, tako da najmlađi diokijev pogon ima 30 godina. I zato je svaki komentar stanja u DIOKI-u suvišan.

Postrojenje za proizvodnju vinilklorid monomera (VCM) u Dina-Petrokemiji na otoku Krku započelo je s proizvodnjom VCM-a

Postrojenje za proizvodnju vinilklorid monomera (VCM) u Dina-Petrokemiji na otoku Krku započelo je s proizvodnjom VCM-a, nakon što je početkom rujna bilo pušteno u probni rad. Postignuti su parametri proizvodnje i kvalitete proizvoda u skladu sa specifikacijama za komercijalne namjene tako da se početak komercijalne prodaje očekuje u naredna dva tjedna.
Riječ je o drugoj po redu velikoj investiciji u Dina-Petrokemiji, nakon obnove i modernizacije pogona za proizvodnju polietilena koja ulazi u puni komercijalni pogon u razmaku od godinu dana.
VCM postrojenje u Omišlju među najsuvremenijima je u svijetu. Ukupno je zajedno s pomoćnim postrojenjima u njegovu obnovu uloženo oko 35 milijuna eura. Na postrojenju je izravno zaposleno 75 radnika, uz prateće službe i kooperante.
Većina proizvodnog kapaciteta od 200.000 tona biti će prerađena u tvornicama PVC-a talijanske tvrtke Vinyls Italia o čemu je doradbeni ugovor između dviju ugovornih strana pred potpisivanjem.
Ugovorom s Vinyls Italia Dioki će zatvoriti kompletan „vinilni lanac“ na području Mediterana. Time će se cjelokupna proizvodnja, od osnovne sirovine do finalnog proizvoda, objediniti na jednom području, što se smatra velikim iskorakom u preko dva desetljeća dugoj suradnji s talijanskom petrokemijskom industrijom.

10/2010

Otvoren je EPS u ZG prije par god -2006/2007, mislim ne novi ali ajmo reči noviji .

Mene čisto zanima šta se sada bude na žitnjaku radilo, pogoni se zatvore, nije baš neka lokacija među onim spremnicima za graditi ali tko zna jel Siemens bude uselio u svoju novu zgradu ili bude rentana, šta bude u staroj koja se toliko godina nije mogla iznajmiti , sve mi se to čini da bude kao i stari paromlin, ruglo tog dijela ZG, shoping centar bio i propao, nekoć je tamo bila najmodernija alatnica …

E gospodo moja, ja sam pred penziju pa više nije bitno, imam i posao sa strane i nije mi loše, ali šta budu naša djeca radila i jel im pametno imati uopće svoju djecu da rade ko kinezi za strance u vlastitoj državi, sve mi se nekako čini da za jedno 20 god ponovo budemo morali u rat po svoju državu !

Postrojenje za proizvodnju vinilklorid monomera (VCM) u Dina-Petrokemiji na otoku Krku započelo je s proizvodnjom VCM-a

Postrojenje za proizvodnju vinilklorid monomera (VCM) u Dina-Petrokemiji na otoku Krku započelo je s proizvodnjom VCM-a, nakon što je početkom rujna bilo pušteno u probni rad. Postignuti su parametri proizvodnje i kvalitete proizvoda u skladu sa specifikacijama za komercijalne namjene tako da se početak komercijalne prodaje očekuje u naredna dva tjedna.
Riječ je o drugoj po redu velikoj investiciji u Dina-Petrokemiji, nakon obnove i modernizacije pogona za proizvodnju polietilena koja ulazi u puni komercijalni pogon u razmaku od godinu dana.
VCM postrojenje u Omišlju među najsuvremenijima je u svijetu. Ukupno je zajedno s pomoćnim postrojenjima u njegovu obnovu uloženo oko 35 milijuna eura. Na postrojenju je izravno zaposleno 75 radnika, uz prateće službe i kooperante.
Većina proizvodnog kapaciteta od 200.000 tona biti će prerađena u tvornicama PVC-a talijanske tvrtke Vinyls Italia o čemu je doradbeni ugovor između dviju ugovornih strana pred potpisivanjem.
Ugovorom s Vinyls Italia Dioki će zatvoriti kompletan „vinilni lanac“ na području Mediterana. Time će se cjelokupna proizvodnja, od osnovne sirovine do finalnog proizvoda, objediniti na jednom području, što se smatra velikim iskorakom u preko dva desetljeća dugoj suradnji s talijanskom petrokemijskom industrijom.

10/2010
[/quote]

DINA-Petrokemija osuvremenjuje proizvodnju polietilena

Koncem studenoga 2009. je na savjetovanju Društva za plastiku i gumu (DPG) u Zagrebu najavljeno uvođenje suvremene tehnologije LUPOTECH T tvrtke Basell u proizvodnji polietilena trgovačkog naziva DINALEN® u društvu DINA-Petrokemija u Omišlju. Nova će tehnologija, kojom se polimerizacija etilena inicira organskim peroksidima, omogućiti postizanje veće stabilnosti polimerizacije i unaprjeđenje kvalitete DINALEN®-a i njegovih prerađevina. Kapacitet postrojenja bit će povećan za 30% tj. za 20.000 tona godišnje. Planirano je da probna proizvodnja započne sredinom siječnja, a prve isporuke kupcima koncem siječnja 2010.

11/2009

Fulali su samo u povećanju – umjesto planiranih 20% povećali su za oko 50%!!!!

Napisao sam ti neki dan zašto će turci otići s Polietilena. Iz istog razloga nitko neće ni doći na VCM.
[/quote]

To nisu Turci – to je Horizon Trading AS – turska kompanija koja ima godišnji promet od preko 1 milijarde dolara – osim pokretanja LDPE ulaze i u vlasničku strukturu Adriaoil SpA TE Dina Petrokemije.
A za takav deal su dobili garancije od Vlade RH te dali vlastite garancije da će se navedeno i ostvariti!

A čemu je u cijeloj priči služio Adriaoil?
Oni su pametniji pa su naš proizvod bolje mogli prodati od nas ili smo mi bili toliko ljeni da se malo potrudimo prodati ga skuplje, ustvari još nisam vidio nijedan bon na kolektivi za tu praonu, nekako uvijek naletim samo na onu kemijsku sa kvarta!

Dajte, dajte …. pa nismo gl , na kraju foruma bilo bi zanimljivo čuti istinu, onu o Diokiju mi pojedinci znamo, ostale tak i tak ne zanima, nego priču o tome da kažete koliko ste svi izgubili na ovoj dionici, mislim kad smo svi tu a znamo da ste kupovali po 300, 400, 500 kn 🙂

New Report

Close