Da to razjasnimo jedanput zauvijek.
Ja se prvenstveno smatram kemijskim inženjerom.
Kada ću ja u penziju, penzije neće biti.
Plan je da se do tada obogatim da ne bi morao kopati po kontejnerima.
Dio svog portfelja imam u nekretninama tj. zemljište u Zagrebu.
Tko Vam kaže da ulaganje u zemljište na pravoj lokaciji, kao i u poljoprivredno zemljište nije dobro ulaganje ne zna što govori.
Svakako je puuuuuno bolja opcija nego štednja u banci gdje Vam lihvari i inflacija smanje Vaše bogatstvo.
Uvijek morate imati osim plana A imati i plan B,B,C i D. Ako ne štima ni jedan od ovih planova preporučam improvizaciju.
Da li se smatram investitorom? Na ZSE ne.
Naprosto na ZSU ne možete biti klasičan investitor kao što je to na drugim tržištima.
Zbog toga sam prilagodio parametre vođenja portfelja domaćim zakonitostima.
Napisati ću moj način investiranja i vođenja portfelja preko vikenda, pa će Vam možda biti jasnije, ali samo ako ste inženjerske struke (makar oni koji razmišljaju glavom shvatiti će).
Što se tiče prihoda DIOK-ija u 2013. g. i njegovoj zaradi to je teško reći.
Ovisi o puno parametara na koje, jer nisam u Upravi ne mogu utjecati.
Mogu samo špekulirati pa ovo što ću napisati tako i shvatite.
U najgorem slučaju DIOKI odlazi u stečaj, pogoni se zatvaraju jer:
a) profitabilni su ali nema investitora
b) neprofitabilni su ali imaju investitora (gubitak)
Dosta ovisi o Upravi i njezinoj sposobnosti organizacije proizvodnje, povećanje energetske učinkovitosti postrojenja, smanjenja troškova proizvodnje,uvođenja novih tehnologija, pregovaračkih sposobnosti s dobavljačima kao i s vjerovnicima.
Ovisi i o INI.
Ovisi da li će DIOKI i INGRA biti pametni da se udruže, i novonastalom sinergijom sami sebe izvuku iz problema.
Za sve to morate imati ideje, viziju i babu Vangu da je pitate za savjet.
lp
Zaboravio sam institut, usluge, transport, radione, električare, mehaničare, limare, instrumentarce a da ne spominjem preradu, okipor, preplam, zagrebplast… imati ćeš teške duševne boli dok se sjetiš svega
Bravo! Insider007
Bilo je sve, na jednom mjestu.
Proizvodnja i prerada.
To je, kao da u šumi imaš, pilanu i tvornicu namještaja.
Onda je počeo rat.
Zamutila se voda.
Znamo, ko lovi u mutnom.
Mi smo ratovali, misleći, kako će biti još bolje.
Dotle su oni krali.
Ni danas ne prestaju.
Nije ni njima puno ostalo, ali ima još malo.
I to je nešto.
P.S. Bio je tu i restoran društvene prehrane, vešeraj, čistačice, dom zdravlja sa liječnicima, stomatolozima, sestrama. LJudi koji su održavali krug, kosili travu i sadili cvijeće. Banka, da ne zaboravim.
Koliko trebaš biti lakom, da bi to uništio?
Gledajte ljudi,
Pustite Savu da priča šta hoce,mi koji smo radili u DIOKI-ju i koji smo obilazili te pogone dobro znamo da od VCM-a nece biti nista,nikada nije startao niti moze startati.Opran novac
Razlika između dine i diokija je ta da dina uvozi etilen.Pa kada je dina radila s gubitkom,zbog skupe sirovine,žitnjak je krpao gubitak.ZADNJU PLAĆU KOJU SMO DOBILI PROSLE GODINE DOBILI SMO SVI OD SAMO DVA POGONE(ETILENA I POLIETILENA),ZNACI SVIH NAS 850! jer DINA i Polistiren nisu radili vec tad.
ONI KOJI SE NADAJU ZARADI NA OVOJ DIONICI,ONI KOJI MISLE DA JE DIOKI SPAŠEN,GRDNO SE VARAJU.
Gašenjem Žitnjaka ugašena je matica firme,ono što je prije 53 godine izgrađeno kao OKI. I ono,što će te se vrlo brzo uvjeriti,jedno donosilo zaradu.
PRIČE DA JE ŽITNJAK NEISPLATIV JE SMIJEŠNO,isto kao što je neozbiljno misliti da DINA može poslovati s dobitkom i da se na ovoj dionici može zaraditi.
ISPRIČAVAM SE KOLEGAMA S KRKA,ALI LJUDI TAKO STVARI STOJE,NE MOŽE UVOZNA SIROVINA BITI JEFTINIJA OD ONE KOJA TI IZVIRE 50KM DALJE.
Želim Vam svu sreću,samo imam neki osjecaj da će DINA jako kratko trajati.
BEZ ŽITNJAKA NEMA PETROKEMIJSKE INDUSTRIJE.ONI KOJI TO JOŠ NISU SHVATILI,UBRZO ĆE.
POČIVAO U MIRU,DIOKI
Bravo! Insider007
Bilo je sve, na jednom mjestu.
Proizvodnja i prerada.
To je, kao da u šumi imaš, pilanu i tvornicu namještaja.
Onda je počeo rat.
Zamutila se voda.
Znamo, ko lovi u mutnom.
Mi smo ratovali, misleći, kako će biti još bolje.
Dotle su oni krali.
Ni danas ne prestaju.
Nije ni njima puno ostalo, ali ima još malo.
I to je nešto.
P.S. Bio je tu i restoran društvene prehrane, vešeraj, čistačice, dom zdravlja sa liječnicima, stomatolozima, sestrama. LJudi koji su održavali krug, kosili travu i sadili cvijeće. Banka, da ne zaboravim.
Koliko trebaš biti lakom, da bi to uništio?
Probaj objasniti ovim de-ilima koji glume političare koliko je bilo samo zaposlenih u svemu ovom što si nabrojao u PS., a tako je bilo u većini uništenih i opljačkanih tvrtki.[emo_mrgud]
E prijatelji moji što sam ja pisao prije koji mjesec, nemojte zaboraviti da ovo što se desilo nije produkt nesposobnosti nekoga kao i produkt nemanja sirovine, ovo je jako dobro smsšljeno i namjerno napravljeno, kao što je sve to eto neki dan izašlo u javnost !
Zar je bilo vijesti na prvim stranicama svih novina , dnevniku i sličnim medijima u petak i preko vikenda?!
Jesu li se svi raspisali o tome kako je ekipa snova ipak uspjela u svojem naumu i pogasila nam pogone, uništila trećeg izvoznika HR, uništila petrokemiju?
Naravno da nije jer to nije ništa pohvalno, vjerujem u stopiranje medija kao i u jako dobro smisšljeno vrijeme slanja poruke – petak 14 sati ha ha, standardno izbjegavanje prvog udara medija, kao što je data i objava – mjesec dana iza isplate – govorio sam o tome prije koji mjesec !
Dina – radit će par mjeseci, dok si gospoda ne izvuku svoja dugovanja, i ona od prije i ova sada….
Da prijatelji moji, sjećam se svih tih dana kada nije bilo nikoga iz sadašnje postave uprave a oni pojma nemaju kako nam je bilo lijepo bez njih, kako se sadilo cvijeće, kako se iza posla išlo popiti višak i sl.
Nije to problem Diokija nego problem cijelog društva , da pitate ljude iz Plive, Gredelja, Ine i sličnih poduzeća kako im je bilo, samo bi procvali, naravno bilo je i tada prijatelja maraka ali nisu bili tako opasni ko ovi
Uglavnom, vjerujem u to da će polako i ovaj forum izumrijeti sa gašenjem pogona, dobro svi znaju da nikakav VCM, PVC i ine gluposti neće biti ni upola profitabilne ko ETILEN u ZG, on je bio nositelj svega, ono ostalo je praonica, kao što su bile i priče sa kogeneracijama, elektranama, LN pogonima i ostalim.
O Dionicama je više uopće glupo i pričati jer kad se podvuće crta, to se jako dobro znalo i sa padom ispod i na 100kn, tada se pričalo u firmi gdje i kojim putem ide!
Bilo je glupo uopće i diskutirati sve ovo, ali svi znamo da se moglo više, mirno smo svi gledali , malo vikali, po birtijama diskutirali i čekali i nadali se, no znali smo svi da ništa od toga !
Svima koji ostaju, želim im samo da imaju dobre živce, ostalima da se što bolje zbrinu , znam da se teško bude zaboravilo mjesto gdje smo proveli pola života, ali eto u ratu nas nisu srušili avioni, da bi nas na kraju pojeli gmazovi 🙁
Laku noć Dioki
U konačnici, da nije bilo Save ovdje ne bi ni bilo zanimljivo, hvala ti Savo ma ko god bio i tko te god plaćao da to radiš, bio si inspiracija svima nama da te ponekad spomenemo i na gablecu.
Kaj je ovo???? Nema me dva dana,a ovdje živa ludnica,pojavili se patetičari i plaču za nekim prošlim vremenima.Pa drugovi dragi dosta vam je država plaćala za nerad,kužite.U kapitalističkom svijetu nema saniteta u krugu firme,nema ni banke,kaj ste još rekli vešeraj,ljudi koji kose travu ha!!Pa dali vi sebe čujete???Imam 43 godine,fala bogu,i nikada nisam radio u društvenom sektoru.Promijenio sam,ni sam neznam koliko firmi i danas imam svoju,ali nikada mi nije palo na pamet biti ovako patetičan i čekati da mi netko da crkavicu.Kada ćete shvatiti da su nas te velike firme,o kojima sa sjetom govorite,dovele do ruba propasti.Eto dođoše turci da vam kažu:ovo se isplati,a ovo ne.Vi bute delali,a vi nebute delali.I sada konačno kada je rasplet pri kraju,na svačiju dobrobit,javljaju se kojekakvi nickovi,koji čini se,izlaze kao duhovi iz ormara.
A inače ovo je KONAČNO DOBRO JUTRO ZA DIOKI,a ne laku noć kako neki navode.LP
E da,zaboravio sam spomenuti današnji Dnevnik u podne;bile su veome optimistične najave iz Dine,a govorilo se i o novim zapošljavanjima,pa vi vidite..LP[emo_novac]
Star moj ne pričaj gl. , kapitalizam je dodatak koji ide uz pretvorbe, iskorištavanje a socijalizam bi u pravom smislu riječi trebao ići uz nešto socijalno orijentirano za dobro svih u zajednici.
Taj isti kapitalizam pojedincima , da ih ne nabrajam ( onda mi izbaci da sam napisao nepristoju riječ 😉 )je dozvolio da se obogate, zarade, ogule i sl.
Tako da ne pričaj jer nemaš pojma, da kad se radilo da se za plaće skupilo u jednom danu, da je bilo i plina i svega dok je Ina bila u našim rukama.
Niko tu nije tražio da sjedi i dobija plaću , nego su radnici jedino što su i tražili je DA RADE i DA JU ZARADE.
Ljudi su tražili da se firma vrati u državne ruke ili da nekom tko bude iz svog đepa izvadio pare a ne digao kredit od PAZI 11 mil i kupio tu istu firmu čije zemljište parkinga vrijedi više.
E pa stari moj, neznam kakvu ti firmu imaš ali pretpostavimo da ti firma vrijedi milion kn , pa ti kao pravi gazda koji cijeniš kapitalizam, dozvoli meni da ju dokapitaliziram sa svojih 1700 kn koje budem naravno podigao na kredit i zakopao tvoju firmu u isti – e to ti je KAPITALIZAM…
A ovo za Dinu ti neću komentirati, jako dobro se zna zašto je gospodin iz Turske ušao u Dinu , naravno u medijima to nećešš pročitati, kao ni o tome da je plaća za radnike iznosila nevjerojatnih 5% mjesečnog troška , vjerojatno bi ti bio jako sretan da se i u tvojoj firmi skupi tako brzo za plaće 🙂
Naravno da si radio u Diokiju – ne bi promjenio neznam koliko firmi, nego bi bio zadovoljan sa svojih 43 god – mislim u tim godinama bi trebao malo pametnije i razmišljati 😉
Prvo skočiš pa kažeš HOP !
Usput kako je zanimljivo da forum više ne dozvoli riječ L O PO V L UK ha ha, pa to kao da ga naša uprava modelira