DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sava: “Kemikalije su već prije 3-4 godine trebale se rasformirati kako je i prodat najveći dio – isto i radnici u svezi terminala i sl.

No etilen i polietilen ako ne mogu dobiti od Ine što treba onda neka se konzerviraju a ostalo će onda bolje funkcionirati.”

Kemikalije će se rasformirati nepovratno kao i ostatak DIOKI-ja.

Od konzerviranja nema ništa, vidjeli smo što je bilo sa PE I, jednom kad ljudi odu, postrojenje postoje hrpa starog željeza, pripremljenog za rezanje

ZA DIOKI OVO JE PUT BEZ POVRATKA!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Kao što sam već napisao sad je najvažnije u ovom trenutku vidjeti što potencijalne partnere zanima. Da li proizvodnja ( neka vrsta lohn posla ) sa zadržavanjem radnika za ono što ulagačima treba ili vlasnička struktura DIOK-ija.
Po meni ni sam ne znam da li je bolje trenutno prodati ili kupiti DIOK-i jer ako dogovor bude da će se zadržati dio radnika pod okružjem drugih tvrtki ode DIOK-i u stečaj i cijena ide rapidno dolje, dok ako netko kaže kupujemo DIOK-i u cjelini ode gore ali mislim da je neka cijena koju bi onda mogli očekivati maximalno 30 kuna trenutno ( što ne znači da DIOK-i ) ne može preko 50 kuna, ali trenutna situacija je zatišje, kupovanje mira, prometi padaju, odnos kupnje i prodaje je 1:5 i ako se do kraja mjeseca ne bude ozbiljno prišlo rješavanju problema cijena može vrlo lako otići ispod 14,15 kuna naročito obzirom da će izvještaj 3q biti verlo loš i značajno smanjiti kapital i rezerve tj. book.

E pa Đuro ima tešku ruku.

… mogli očekivati maximalno 30 kuna trenutno ( što ne znači da DIOK-i ) ne može preko 50 kuna, …

30 kuna je puno previše za jedan jedini (to je polietilen na Krku), ne osobito rentabilan, pogon koji će navodno ostati raditi. Jučer sam napisao što će turci iskoristiti kao izliku da se povuku iz njega.
Prema tome najrealniji scenarij je:
1. prodaje se Ćuf
2. turci odlaze iz Dina-e
3. stečaj

GLE MIRO. čekam kao ozebli mačak, a Vama svima maca popala jezik, pa ne bum Vam ja MM.

Ovaj a tko kaže da se Turci samo bave Petrokemijskim poslovima. U zadnje su mi vrijeme jako aktivni, veći su investitor nego gosp. XY i ja zajedno.

Uostalom prvo idemo gore da bi bolje pali, sunce moje malo.

[emo_novac]

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Kao što sam već napisao sad je najvažnije u ovom trenutku vidjeti što potencijalne partnere zanima. Da li proizvodnja ( neka vrsta lohn posla ) sa zadržavanjem radnika za ono što ulagačima treba ili vlasnička struktura DIOK-ija.
Po meni ni sam ne znam da li je bolje trenutno prodati ili kupiti DIOK-i jer ako dogovor bude da će se zadržati dio radnika pod okružjem drugih tvrtki ode DIOK-i u stečaj i cijena ide rapidno dolje, dok ako netko kaže kupujemo DIOK-i u cjelini ode gore ali mislim da je neka cijena koju bi onda mogli očekivati maximalno 30 kuna trenutno ( što ne znači da DIOK-i ) ne može preko 50 kuna, ali trenutna situacija je zatišje, kupovanje mira, prometi padaju, odnos kupnje i prodaje je 1:5 i ako se do kraja mjeseca ne bude ozbiljno prišlo rješavanju problema cijena može vrlo lako otići ispod 14,15 kuna naročito obzirom da će izvještaj 3q biti verlo loš i značajno smanjiti kapital i rezerve tj. book.

Ovo što navodiš kao nepoznanicu uglavnom je već sve poznato – zar je nepoznato da se 300 radnika vratilo u Dinu i priprema početak proizvodnje?
Puni kapacitet s sadanjim cijenama je prihod od oko 280 milijuna eura!
A svi tvrde da će se poslovati profitabilno i ja ne sumnjam u to kao ni u činjenicu da će banke ući u vlasništvo a oni zasigurnio neće željeti da im je prinos manji od KTE!

Nejasno je samo kako će završiti etilen na Žitnjaku – no zatvaranje je već višestruko ukalkulirano u cijenu dionice.
Pa i start samo stirena je već jedan dobar prihod i narvno profit!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/9UdpXSnn7G5jqPMSSL1C7A==.pdf

loše ovo izgleda, čini se da će na kraju ostati samo DINA…a što će biti s DIOKi-em i s dionicama na burzi?? [emo_palacd]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ovo je tužno. Sada treba osigurati sve te otpremnine, da dobiju sve što ih pripada. Ja bih molio da ukoliko slučajno dođe do potrebe za ponovnim zapošljavanjem, da ih se prve uzme u obzir.

U mp 3 danas mi ne ide ni na jednom polju, opet bum ostal bez dva auta.

Ivana trebače mi konjske snage.

[emo_vrtimise]

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

loše ovo izgleda, čini se da će na kraju ostati samo DINA…a što će biti s DIOKi-em i s dionicama na burzi?? [emo_palacd]

Pa već je smiješno ovakve postove komentirati,ali..Kaj tu nije jasno!?!DIOKI GRUPA ne ide u stečaj nego u restrukturiranje i to je jedina istina,a špekulacije da dionica neće vrijediti ništa,ne stoji.Jer da su htjeli stečaj
zakonski su to morali napraviti prije ovoga potpisivanja sa Caliskanom.Dalje,Caliskan je kupio Adria Spaoil i na taj način ušao u 40% vlasništvo Dine,koja je(ako nije poznato)u 100% vlasništvu DIOKI GRUPE.
Šta je dogovorio Linić sa Caliskanom to nezna nitko,ali činjenica je da nikome nije u interesu da DIOKI GRUPA odleprša bez ispaljenog metka.Jedino treba pričekati još dva tjedna pa će se tada znati i službeno šta je dogovoreno,a ako se nekome ne čeka ili ga je strah za dinice,neka se lijepo spusti po lijevoj strani i pa-pa.Lijepi Pozdrav

Od 6 tvornica TRI nastavljaju s radom – PROFITABILNO!
2 se zatvaraju.
1 na čekanju – vjerojatno u rekonstrukciju.

Više nego odlično za Dioki – napokon sve rješeno i nema nikakvih dilema.

Odokativno – 350 milijuna eura proizvodnje!

Više nego odlično za Dioki – napokon sve rješeno i nema nikakvih dilema.

tebi je sve bilo odlično u DIOKI-u i dok si navlačio forumaše u DIOKI po 500 kn po dionici!!!
nadam se da ćeš i ti doći na red nakon Ježića!!!

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

Od 6 tvornica TRI nastavljaju s radom – PROFITABILNO!

Prvo skoči, onda reci hop.
Zasad samo za jednu tvornicu postoji interes. To je polietilen sa turcima.
Za VCM na Krku i za DOKI polistiren u Zagrebu nema interesa ulagača.
No, kako već rekoh, kad turci izađu iz polietilena, rezultat će biti 0:6.

Uprava bi se rado riješila svih nas radnika, energane, čak i vatrogasaca, no prije moraju prenamijeniti zonu opasnosti, a to traje i košta.
Bez energenata, pare, demi-vode i plina (INA ne misli isporučivati plin dok se ne plati dug za zemni plin i etan)… uglavnom nemaju ničega i opravdavaju se NERENTABILNOŠĆU iako vješto šute da je uzrok Dioki-jevih problema NEPLAĆANJE RAČUNA i NELIKVIDNOST.
Čekam da se upravnoj zgradi isključi i električna energija, da ljudi koji borave u njoj konačno shvate da je ovo kraj, kako za nas, radnike, tako i za njih!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

New Report

Close