DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro okanite se vise tog LNG terminala. Nikada nije donio ovoj firmi dobro niti će.

Dioki su i išli uništiti nadajući se brzoj zaradi na LNG-u. Na njihovu žalost Europa je preplavljena plinom, pa će se za LNG morati još dobro strpiti.
[/quote]

Potpisujem od riječi do riječi.

p2.sem

polistireni stoje zato što nemaju stirena,pare,struje ijoš nekoliko sitnica a uprava diokija šuti li šuti

Ne šuti! Očito je Radio Rijeka postao službeni bilten uprave, preko kojeg puštaju svoje spinove.
Već su se toliko zapleli u te svoje spinove da više ne znaju tko im je partner i na kojem pogonu. Prije nekoliko dana su talambasali da o pokretanju polistirena pregovaraju sa talijanskom tvrkom iz branše (sic!), a danas ih već pokreću sveprisutni turci.
[/quote]

Dioki ima 30 milijuna kuna vrijedne sirovine na zalihama!
http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2012-2Q-NotREV-N-HR.pdf
Jesu li to negdje stiren deponirali i sada će ga dopeljati na Žitnjak????

Glede spinova i izjava raznih i od raznoraznih – pa zašto ne pročitaš što kaže Uprava?
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/ostalo/1220/2012-09-20-18385_pdf.pdf

Nakon uplate PREDUJMA kreće priprema i proizvodnja teška 160-200 milijuna eura.
I sve ostale radnje.

Jedina neizvjesnost je vezana na Etilen u ZGB jer ja sam očekivao da ga brzo zatvore i otpuste višak!
No iz nekog razloga se nešto čeka.
Svi mi znamo da etana ima a da ga je odjednom počelo drastično nestajati od kako su Ugari dobili upravljačka prava!

Dioki ima 30 milijuna kuna vrijedne sirovine na zalihama!
http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2012-2Q-NotREV-N-HR.pdf
Jesu li to negdje stiren deponirali i sada će ga dopeljati na Žitnjak????

Jesu, u Fort Knox. A za to vrijeme konkurencija umire od muke ne znajući zašto Dioki oklijeva s preradom. Koji dobar način da se riješiš konkurencije.
A da nije izvješće malko frizirano, haa?
richter, 11.10.2012. u 23:12

Glede spinova i izjava raznih i od raznoraznih – pa zašto ne pročitaš što kaže Uprava?
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/ostalo/1220/2012-09-20-18385_pdf.pdf

Zato jer nema veze s pameti!
richter, 11.10.2012. u 23:12

Nakon uplate PREDUJMA kreće priprema i proizvodnja teška 160-200 milijuna eura.
I sve ostale radnje.

Jedina neizvjesnost je vezana na Etilen u ZGB jer ja sam očekivao da ga brzo zatvore i otpuste višak!
No iz nekog razloga se nešto čeka.
Svi mi znamo da etana ima a da ga je odjednom počelo drastično nestajati od kako su Ugari dobili upravljačka prava!

Svi mi znamo da je etana i prije dolaska mađara nedostajalo u gotovo istoj količini. Zbog toga su već i Šelebaj i PIF-ovi razmišljali o zatvaranju etilena i polietilena na Žitnjaku. Jedino se onda taj nedostatak manje osjećao jer još nije bila provedena rekonstrukcija PE-2 (2003. za vrijeme Šelebaja) koja je drastično digla potrebu za etilenom.

Ovak.
LNG je super stvar ali ne da ga mi gradimo, već onaj koji je za to jaaaako zainterisiran, čitaj KATAR.

Njima je u interesu (jer imaju plina na bacanje) da nađu novo tržište.

Hrvatima je to super jer što je veća ponuda plina, što je više dobavnih pravaca i prodavača, cijena plina će biti manja (pa se neću morati smrzavati uz hladne radijatore na + 37 %.)

Veliki plus za Čačića (jahtaša) i Linića, i njihovog šefa.

No ne mogu se složiti da HEP ne može ništa učiniti jer ovisi o cijeni energenata na tržištu.

To naprosto nije točno, inženjer se mora prilagoditi novim parametrima na tržištu.
Upotrebom najnovijih tehnologija postoji mogućnost povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja gubitaka u samom transferu do krajnjeg potrošača,
a da o upotrebi rabljenih automobila ne govorim.

Malo ću o tome napisati što mislim o ovim lijenčinama iz Zagreba, pa će te vidjeti da uz malo korištenje glave,odnosno mozga, može doći do velikih ušteda pri radu toplana-elektrana, a samim time i manja cijena kog krajnjeg potrošača.

Ali nekaj treba delati i nekog vraga znati, osim raspisati tender za aute s grijanim sjedalima.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Ovak.
LNG je super stvar ali ne da ga mi gradimo, već onaj koji je za to jaaaako zainterisiran, čitaj KATAR.

Njima je u interesu (jer imaju plina na bacanje) da nađu novo tržište.

Hrvatima je to super jer što je veća ponuda plina, što je više dobavnih pravaca i prodavača, cijena plina će biti manja (pa se neću morati smrzavati uz hladne radijatore na + 37 %.)

Obilježavanju početka kapitalnih radova nazočio je i predsjednik Upravnog odbora CEI-a Dragan Marčinko, dipl. ing. te predsjednik Uprave Crosca Jerko Jelić Balta, dipl. ing.. Marčinko je rekao da su u CEI-u bili zabrinuti za Plinacrove investicije, no posljednji kvartal trebao bi pokazati investicijski zamah. “Ranije je dogovoreno povezivanje Krka s kopnom plinovodom manjeg promjera, no to se pokazalo kao loše jer očekujemo gradnju LNG terminala na Krku. Zaustavili smo tu investiciju i tražili da se plinovod preprojektira na veći promjer. To će se dugoročno pokazati kao dobra odluka”, rekao je Marčinko te najavio da će CEI uskoro prezentirati šestomjesečni izvještaj o stanju investicija. Jelić Balta izrazio je veselje činjenicom da CROSCO ima novog i značajnog klijenta u Hrvatskoj, te dodao da se tvrtka gotovo u potpunosti vratila na tržišta koja su bila poljuljana revolucijama u arapskom svijetu.

@richter

Povremeno pročitaj izvješća i objave na HANFA-I – ne bi ti štetilo!
Dioki ima zaliha sirovina a gdje su ih deponirali ……negdje jesu!
Glede Etana – pogledaj godišnja izvješća Ine i biti će ti sve jasno a ako nije evo činjenica!
Ina je bez ikakvih razloga prepolovila isporuke u zadnjih 4-5 godina a time je Diokiju ostalo neisporučeno oko 100k tona etana.
A gdje je etan završio i zašto neka se pozabave institucije pravne države.

Ako npr imamo LNG terminal od 5 milijuna tpa s Toyo tehnologijom i Qatarskim plinom dobivamo 4 milijuna tona siromašnog plina i 1 milijun tona etana/propana/butana od čega je 50% etan!

A obzirom da je to iz LNG koji je 60% jeftiniji nego barel nafte može se komotno govoriti o Novoj eri energetike u HR!

Još mi samo reci gdje ćeš naći dovoljan broj naivnih bud_la kojima ćeš uvaliti 4 milijuna tona siromašnog plina?
Budući bi taj navodni terminal najvećim dijelom opskrbljivao srednjoeuropske kupce, zar zbilja misliš kako bi svi oni blagonaklono gledali kako ti iz plina vadiš vrhnje (C2+ frakciju), a njima ostavljaš džibru?
C2+ frakcije strašno podižu kaloričnu moć plina i kod kupovine LNG-a se posebno ugovaraju. Rijedak je kupac koji će se zadovoljiti siromašnim plinom; ne samo zbog niske kalorične moći, nego posljedično tome višim troškovima transporta i skladištenja relativno u odnosu na ekvivalentni kilowatsat sadržan u plinu.
[/quote]

MOL je uspio da nađe 4,5mil.b.dala!nisam siguran da će naše lopine biti tako uspješni:((

Pa MOL i Mađarska Vlada je nešto nervozna u zadnje vrijeme.
Malo, malo pa neki glasnogovornik nešto kaže.

Meni je izuzetno drago što je Hrvatska Vlada je konstruktivna i puna ideja za bolju suradnju. Normalno prvo je potrebno snimiti stanje u INI zajedno s strateškim partnerom, a ako treba ću i napisati gosp. Liniću od kuda novci za 25+1% INE. Najbolja fora je da se uopće ne mora zadužiti.

Što se tiče buda…la, mislim da nas nije MOL napravio budalom već neki “Hrvati”.
Problem je MOL-a što je imao krivu procjenu da su i ostali Hrvati takvi.

lp[emo_smijeh]

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

@richter

Povremeno pročitaj izvješća i objave na HANFA-I – ne bi ti štetilo!
Dioki ima zaliha sirovina a gdje su ih deponirali ……negdje jesu!
Glede Etana – pogledaj godišnja izvješća Ine i biti će ti sve jasno a ako nije evo činjenica!
Ina je bez ikakvih razloga prepolovila isporuke u zadnjih 4-5 godina a time je Diokiju ostalo neisporučeno oko 100k tona etana.
A gdje je etan završio i zašto neka se pozabave institucije pravne države.

Daj Sava ne izmišljaj! Već sam pisao ovdje da je pogon etilena izgrađen sa prevelikim kapacitetom i da nikad u povijesti nije bilo dovoljno etana za rad na punom kapacitetu. Polietilen je svojevremeno tjedan dana radio, pa tjedan dana stajao zbog nedostatka etilena (etana). I to u vrijeme kad se mađarima nije ni sanjalo da će kupiti INA-u. Je li tada išta poduzeto? NIJE!
O korištenju suhih plinova iz rafinerije Sisak za proizvodnju etilena isto se razmišljalo prije dolaska mađara; pa što je napravljeno? NIŠTA!
Institucije pravne države se nemaju što baviti s etanom, jer je isključivo pravo INA-e da radi sa svojim etanom što god hoće. U kojem zakonu piše da je INA dužna davati etan Dioki-u pod bilo kakvim uvjetima?

6. Ugovori INA – DIOKI (ETAN)

a) Obveza po ugovorima: 76.800 tona u 2008. godini
b) Prihod od prodaje godiπnje: 123,8 milijuna kn
c) Razdoblje trajanja ugovora: 2008. godina
d) Procijenjeni prihod za preostalo razdoblje:
123,8 milijuna kn
http://www.ina.hr/UserDocsImages/g_izvjesca_pdf/INAgi07.pdf

Na etanskom postrojenju proizvedeno je 94.201 tona uka-
pljenih naftnih plinova i prirodnog benzina te 57.220 tona
etana.
http://www.ina.hr/UserDocsImages/g_izvjesca_pdf/INA_GI_2008.pdf

Ina je imala obvezu po Ugovoru a isporučila je 25% manje od obveze!
Tako je to!

Prešlo se s tona na m3 – umjesto industriji filali su kućanstva – naravno za pretpostaviti je da se dodavao CO2 i dušik kako bi se održala propisana ogrijevna moć!

Na etanskom postrojenju proizvedeno je 94.201 tona uka-
pljenih naftnih plinova i prirodnog benzina te 57.220 tona
etana.
http://www.ina.hr/UserDocsImages/g_izvjesca_pdf/INA_GI_2008.pdf

Ina je imala obvezu po Ugovoru a isporučila je 25% manje od obveze!
Tako je to!

Je li? Odkad to ugovor obvezuje samo jednu stranu? Gdje je to u ugovoru pisalo da Dioki može s plaćanjem otezati do unedogled?
richter, 12.10.2012. u 11:51

Prešlo se s tona na m3 – umjesto industriji filali su kućanstva – naravno za pretpostaviti je da se dodavao CO2 i dušik kako bi se održala propisana ogrijevna moć!

Pa što? To se normalno radi u cijelom svijetu da se goriva moć održi u propisanim granicama. Sad ti u cijelom svijetu prihvaćen postupak proglašavaš zločinom. Daj stani malo na loptu!

Pa MOL i Mađarska Vlada je nešto nervozna u zadnje vrijeme.
Malo, malo pa neki glasnogovornik nešto kaže.

Meni je izuzetno drago što je Hrvatska Vlada je konstruktivna i puna ideja za bolju suradnju. Normalno prvo je potrebno snimiti stanje u INI zajedno s strateškim partnerom, a ako treba ću i napisati gosp. Liniću od kuda novci za 25+1% INE. Najbolja fora je da se uopće ne mora zadužiti.

Što se tiče buda…la, mislim da nas nije MOL napravio budalom već neki "Hrvati".
Problem je MOL-a što je imao krivu procjenu da su i ostali Hrvati takvi.

lp[emo_smijeh]

Krao ili držao vreću kakva je razlika?

U Remetincu.

Neki će biti tamo zaposleni puno radno vrijeme, a neki samo polovicu radnog vremena.

A neki će opet preko Drave.

lp

New Report

Close