ova dionica dnevno lavira, a periodično i naglo na objavu novih značajnih vijesti – pitanje je koja bi mogla biti sljedeća:
– početak proizvodnje u DINA-a
– novi ugovor za DIOKI-Zagreb
– ili nešto treće?
Prve dvije bi je katapultirale a loše vijesti, koje loše vijesti? Čale odustao od Diokia eventualno. To bi je dekapitiralo. Samo se to neće desiti iz ranije spomenutih razloga.
Maras traži potencijalne investitore u Turskoj
Maras će na radnim sastancima razgovarati o hrvatsko-turskim gospodarskim odnosima te njihovim potencijalnim investicijama u Hrvatsku, najavljuju iz Ministarstva.
na prodaji do 21 kn je preko 25.000 dionica.
jesu nam ga lijepo uvalili s ovom rasprodajom zadnjih dana, sad bi svi trejderi na brzaka vanka 🙁
Koliko je na kupnji, od 19-20kn,46.000 komada….?
Iz intervjua…http://www.poslovni.hr/antunovic-preselit-cemo-lng-ako-ce-hypo-traziti-previse-za-zemljiste-na-krku-217259
Vi još nemate zemljište za projekt na Krku, ono je u vlasništvu Diokija.
To je pitanje pomalo zamršeno. Zemljište je u vlasništvu nekoliko tvrtki iz Dioki Grupe, no s obzirom da Hypo banka to zemljište drži kao hipoteku, sada o zemljištu pregovaramo s bankom. Pristane li banka na tržišnu cijenu, problem zemljišta bit će riješen, no u krajnjem slučaju, pomaknut ćemo se stotinjak metara dalje i po tržišnoj cijeni otkupiti neka od zemljišta u susjedstvu. U svakom slučaju, rješavanje zemljišta za budući LNG-terminal u nadležnosti je našeg partnera HEP-a.
Ako ne pristane onda ni dogovor sa Caliskanom ne vrijedi…ali kako su date garancije od vlade nadajmo se da ce se naci zajednicko rijesenje i da ce Hypo bit realan a HEP ne previse skrt.
Pozdrav
Da nebi bilo zabune…ovo “””Ako ne pristane itd…” je moj komentar na izjavu…
Pozdrav
“Mladen Antunović, predsjednik Uprave Plinacra najavljuje ubrzavanje projekta gradnje LNG terminala na Krku i govori o pregovorima s Hypo bankom i Katarom”
znači čovjek NAJAVLJUJE ubrzavanje,i obznanjuje da osim s Hypom(što više manje svi znamo…) da se pregovara i s Katarom….meni dovoljno!
pozdrav!
Gospodine čemu služe skrbnički računi?
Farbanju tunela?
@ Sava
Mislim da ćeš ipak dobiti taj svoj LNG (budem ti to sredil).
Koliko sam shvatio gosp. Čačića on je isto na tabletama (kao i ti), ali ne zbog LNG već zubobolje.
lp (zamislite da imam sunčane)
S zemljištem za LNG nema nikakva spora – platiš po odluci Vlade i kraj priče!
To da će se pomaknuti lijevo – desno čini mi se kao šala-mala.
Lokacija za LNG terminal je ucrtana u prostorne planove na lokaciji Ćuf doo, a i ako se pogleda nema prostora.
Adria LNG je dosada uložio u projekt oko 20 milijuna eura pa nuditi 10 milijuna kuna malo je čudno.
Nije uredu davati takve izjave jer se sve može tretirati kao pritisak i ucjena a to nitko ne voli a radi se i o globalnim kompanijama čija moć ne poznaje državne granice!
Zna li se što o Žitnjaku – ja sam očekivao da se podjele knjižice za dio radnika jer se špekuliralo da će se zatvorti etilen?
Jesu li kakve promjene na vidiku?
Radi li se kakva priprema pokretanja postrojenja – parkiralište vam je puno ko šipak!
“Radi li se kakva priprema pokretanja postrojenja – parkiralište vam je puno ko šipak!”
blago onima s pogledom na parkiralište DIOKIja na Žitnjaku, taj lako može procijeniti hoće li dionica rasti ili padati, ali nisu svi te sreće …
A, parking pun ko šipak…!!svakim danom sve puniji,eno neki dan kod mene prošao Diokijev kamion (gledam i nevjerujem) pici prema autoputu za Rijeku…nešto se dobro sprema uskoro…pitam se šta!?proizvodnja!