DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Antunović: preselit ćemo LNG ako će Hypo tražiti previše za zaemljište na Krku!

http://www.poslovni.hr/hrvatska/antunovic-preselit-cemo-lng-ako-ce-hypo-traziti-
previse-za-zemljiste-na-krku-217259

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

nije mi jasno zašto se istresate po lijevoj strani??????

za sad se brani cijena oko 20 kn jer je vani zeleno pa nema jakog pritiska na prodaji, ali kad se vani zacrveni očekujem jači iskrcaj. ipak je ovdje u par dana trgovano/iskipano preko 160.000 dionica

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Opet se fino skuplja…i onda rast opet nakon sakupljanja!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Samo jedna od dobrih vijesti a ne sve kako se sugerira!
Što je s ulaskom vjerovnika u Dina Petrokemiju, što je s isplatom Caliskana Diokiju, što je s pokretanjem proizvodnje na Žitnjaku…..
U kojoj je fazi zemljište za LNG – pregovara se ……

Prodaja se slaže jedan ispod drugog kao da moraju danas prodati.
Lupite po nama na bidu i gotovo, zašto mislite da mi trebamo kupovati vaše naloge s aska???

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

moram priznati da sam očekicao pad dionice

Koja je to vijest zbog koje bi dijonica trebala pasti? Ovdje može ići samo nabolje, Dioki d.d. je jako važan višim instancama.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Upravo tako…ne razumijem na temelju čega bi uopce pala,vec vidim samo razloge za rast…i cijena dionice ce i dalje rast

kako to da nema promjena u to 10!?

http://www.business.hr/burza/dioki-u-fokusu-domacih-investitora

Nema promjena u prvih 10 jer se radi o “bigger full theory” već viđeno na našem tržištu nebrojeno puta. Jer kako obajsniti da 10 dioničar koji ima cca 6-7.000 komada niti kupuje niti prodaje a prometi su veliki. Radi se ravnoteža između straha i pohlepe tj. kapitalizira se dobit i vjeruje u očekivanja. Dionica je u fokusu jer su velike dnevne oscilacije u cijeni. Svaka najava digne cijenu a onda je polako spusti, investitori hvataju dno i prodaju na vrhu i tko svaki dan.
Realne opasnosti su: prodaj trezora po kupnji ( primjer KABA kada je cijena došla do 12 kuna ) zatm+im prodja od strane gdina M.Filipovića ( pritisak margina ) a tek onda dolazi ponude Talijana, Turaka itd.
Ako pogledamo teh. analizu ona upućuje na pad cijene obzirom na zaustavljen rast kao i ostale teh. pokazatelje MACD, PPO, trenuutni P/BV = cca 0.8 ali treba uzeti FI za 3q koji će ddatno jako smanjiti book value po meni na cca 15 kuna. Dakle moja preporuka za ovu dionicu bila bi short selling jer je volatibilna zbog toga što cijena na velikom prometu stoji, dakle pitanje je samo kad će netko udariti po ponudi od navedenih.

E pa Đuro ima tešku ruku.

New Report

Close