Vidim da baratate tematikom i jednu stvar ako mi možete protumačiti. Zašto netko prodaje za 5 milja eura nešto što radi stotine milja eura prometa. Kakvi su to poslovni razlozi ili tu ima nešto kompleksnije?
Hvala.
Oprostite gospodine što ste čekali na odgovor, ali zbog obaveza ne stignem.
Ja sigurno ne baratam s tematikom, jer da baratam onda bi mogao neke stvari koji se događaju u Hrvatskoj mogao sam sebi objasniti.
Nažalost dosta toga mi je jasno, ali ponekad mi se čini da bi mi bilo bolje živjeti u neznanju.
Na Vaše pitanje zašto neko prodaje DIOKI, ja bi pitao zašto DIOKI ne radi od trećeg mjeseca.
Po meni već je mogao biti na dosta zdravim nogama, jer da DIOKI radi na temelju ostvarene dobiti već je mogao vratiti dio kredita. Normalno najskuplje je kada postrojenje stoji, jer Vam fiksni troškovi i dalje postoje. O BDP-u, industrijskoj proizvodnji, devizama od izvoza neću sada spominjati.
Ja sam počeo kupovati DIOKI tamo na 35 kn (normalno morao sam se prilagoditi promjeni parametara na tržištu pa sam (čak bi rekao trejdom) smanjio prosjek).
Dan kada sam skoro otišao iz Hrvatske…..
Pa vjerojatno je svima već jasno da je to nakon izjave gospodina Z (imamo već gospodina XY pa da dodamo treću dimenziju, već mi je stvarno glupo da mi pola postova ne prođe)
da DIOKI ide u stečaj jer nema ekonomske računice da postrojenje radi.
I to bi trebao biti nekakav ministar gospodarstva.
E onda sam stvarno popizdio (oprostite na izrazu) i rekao sam sebi da ću ostati u ovoj zemlji i boriti se da bude zemlja sretnih, zadovoljnih ljudi i bogatih ljudi.
Prvo što sam napisao da treba izbaciti politiku iz gospodarstva. Jer inače je rezultat ovo što se događa u Hrvatskoj.
INA, DIOKI, GREDELJ, RIZ-ODAŠILJAČI, PETROKEMIJA, HEP, ŽELJEZNICA, HRVATSKE ŠUME, VODE, SVI GRAĐEVINARI, HRT, HPB, POŠTA….
Što im je zajedničko. Pa to je očito svi su pred stečajem,spominju se otkazi, a imaju sposobne uprave.
A gdje će Hrvati raditi? Što ćemo graditi piramide.
Stalno govorim o sposobnosti UPRAVA. Kod nas nisu problemi radnici (itekako su vrijedni i stručni), već kaj s njima upravljaju lajbeki (jako sam pažljivo birao riječ da budem blag).
Ako ste primijetili radi se o istim sposobnim ljudima (nazovimo ih menađerima) koji unište jednu državnu tvrtku, za to ih se nagradi oooogromnim otpremninama, a onda se ih zaposli u drugu državnu tvrtku da mogu nastaviti svoju uspješnu karijeru.
LP
Eto, radnici se vraćaju na posao, a dionica na 18 kuna, dakle na manje nego što je bila prije nego što su se radnici trebali vratiti na posao. To vam ništa ne govori?
Pa meni stvarno ništa ne govori. Evo danas ispunjavam želje, gdje želite dionicu na 15 kn ili 35 kn. Danas sam u ribičiji pa želje ispunjavam poslije 15 sati.
Ako ne stignem (ako će ribe gristi), onda sutra.
Tjedan je dug, pitajte me ponovo u petak kolika je cijena dionice.
Dati ću Vam hint kretati će se iznad gornjeg parametra.
Razlog , jedna opklada.
@ mačak
Što se tiče mačaka čisto sumnjam. Prije desetak godina čak sam bio i babica. Na kraju sam imao 4 mačića (ukupno 5). Misliš da na kraju nisu svi ostali kod mene (i to u stanu).
Sva sreća da imam malo grunta, pa mi mačke imaju gdje izaći.
Više volim životinje nego ljude, kod njih nema pretvaranja, već su iskrene.
Ps Molim administratora da ostavi bar dio s mačkama. Unaprijed zahvalan.
ovo stvarno više nema smisla. ostao sam u dionici, poradovao se kad su isplaćene plaće i nakon toga slobodni pad! što se pobogu događa???
hrimar @ jos si ti i dobar, dobrodosao na tk ..a ovi koji su mlatili po asku [tongue]
što se sad svi čude što pada? pa nije sigurno ni da će DINA izbjeći stečaj, a kamo li DIOKI, normalno da cijena pada! neki su očekivali da će sad na 30 kn jer su radnici dobili dio plaća, za puknut od smijeha [lol]
Decki, nema panike. Kupnja se slaga, mogli bi se mi za par dana vratiti preko 20 kn.Zao mi je samo kaj nemam više love za dokup.
Freelancer
Decki, nema panike. Kupnja se slaga, mogli bi se mi za par dana vratiti preko 20 kn.Zao mi je samo kaj nemam više love za dokup.
tako je, sada trebe dokupiti, tko ima
Uvjet za restrukturiranje je bio PETOGODIŠNJI plan poslovanja pa obzirom da se to prihvatilo ne bi trebalo biti iznenađenja – NEGATIVNIH – ne samo sutra nego unutar 5 godina!
Ne vjerujem da se i VCM nije u sve to smjestio a obzirom da su radnici krenuli u pripremu start-up postrojenja sve ide u prilog kompanije!
Po sadašnjim cijenama to je cca 260 milijuna eura proizvodnje!
Samo na Krku!
Profitabilene!
haha, naivci su opet nasjeli na bajke i lupaju po asku [lol]
haha, naivci su opet nasjeli na bajke i lupaju po asku [lol]
Turci su uplatili avans kada je više od 50% vjerovnika pristalo na nagodbu?!
Ne vjerujem da su oni nasjeli i platili avans te osigurali sirovine za Krk a da imaju neke nedoumice.
Plan restrukturiranja u sebi sadrži i 5-ogdišnji plan poslovanja, naravno pozitivnog poslovanja!