"Jedno što je sigurno, pogoni etilena i polietilena koji su nosili kompletan Dioki, najvjerojatnije idu u zatvaranje i zbrinjavanje radnika. Nažalost, borili smo se prvenstveno za pokretanje proizvodnje, od toga očito nema ništa, a sada nam ostaje borba za otpremnine i zaostale plaće koje će se nagomilati kroz ovo vrijeme, a to će sigurno potrajati još mjesec, dva ili tri", ističe Kovačić.
jbg,pisi kuci propalo…
Zašto si preskočio zadnji citat – ne paše ti?
Iz Uprave to potvrđuju, no poručuju i da nakon restrukturiranja u preostalim kapacitetima predviđaju proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura, uglavnom namijenjenu izvozu.
50kt LDPE+50kt PS+15kt EPS-a= 160-200 milja eura?
De komentiraj i ovo!
“Ne ovisi sada samo o partneru, nego ovisi i o drugom dijelu garancije ili jamstva koje je dano iz Vlade, a to je prodaja vlastite imovine, posebno terena za gradnju LNG Terminala. Koliko čujemo i to ide jako dobro”, kaže Mihaljević.
http://www.ezadar.hr/clan…-zitnjaku-gase-dio-pogona
"Jedno što je sigurno, pogoni etilena i polietilena koji su nosili kompletan Dioki, najvjerojatnije idu u zatvaranje i zbrinjavanje radnika. Nažalost, borili smo se prvenstveno za pokretanje proizvodnje, od toga očito nema ništa, a sada nam ostaje borba za otpremnine i zaostale plaće koje će se nagomilati kroz ovo vrijeme, a to će sigurno potrajati još mjesec, dva ili tri", ističe Kovačić.
jbg,pisi kuci propalo…
Zašto si preskočio zadnji citat – ne paše ti?
Iz Uprave to potvrđuju, no poručuju i da nakon restrukturiranja u preostalim kapacitetima predviđaju proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura, uglavnom namijenjenu izvozu.
50kt LDPE+50kt PS+15kt EPS-a= 160-200 milja eura?
De komentiraj i ovo!
"Ne ovisi sada samo o partneru, nego ovisi i o drugom dijelu garancije ili jamstva koje je dano iz Vlade, a to je prodaja vlastite imovine, posebno terena za gradnju LNG Terminala. Koliko čujemo i to ide jako dobro", kaže Mihaljević.
http://www.ezadar.hr/clan…-zitnjaku-gase-dio-pogona
[/quote]
Mene to ne zanima,ja ti kazem da DIOKI bez etana ne moze dugo.Zbog njega je i napravljen 1950-tih.
Gluposti su da etan kojeg vadis 60km od pogona,nije isplativ. A stiren iz Austrije je,ili etilen iz Afrike.
To su nebuloze.
Prica Dine se pozitivno vrti prvenstveno zbog LNG zemljista i te vrijednosti koju vladu zanima…po upravi se predvidja proizvodnja u vrijednosti do 200 mil eura ..sto ne znaci da ce i poslovat s dobiti…ali to ih trenutno ni ne zanima.
U izjavi sto ga je uprava dostavila zse i javnosti…razlog za prestanak proizvodnje se navodi…"Nedostatak sirovina i posljedicno nerentabilna proizvodnja…nije pronadjeno rijesenje."…Opet kazem ..ako je samo nedostatak sirovine problem…a uz dovoljno iste proizvodnja postaje rentabilna nastavite trazit od uprave pronalazak rjesenja i dovoljno sirovine…
Za odat priznaje je koliko ljudi ovdje neumorno losim ocjenama nagradjuju svaki pozitivan komentar i zelju za ocuvanjem ove tvrtke a nagradjuju svaki komentar spomena stecaja…jos ajde da Dioki ima trzisnu konkurenciju pa zele propast iste da bi njima bilo bolje ali ovako…strasno…
Pozdrav
Prica Dine se pozitivno vrti prvenstveno zbog LNG zemljista i te vrijednosti koju vladu zanima…po upravi se predvidja proizvodnja u vrijednosti do 200 mil eura ..sto ne znaci da ce i poslovat s dobiti…ali to ih trenutno ni ne zanima.
U izjavi sto ga je uprava dostavila zse i javnosti…razlog za prestanak proizvodnje se navodi…"Nedostatak sirovina i posljedicno nerentabilna proizvodnja…nije pronadjeno rijesenje."…Opet kazem ..ako je samo nedostatak sirovine problem…a uz dovoljno iste proizvodnja postaje rentabilna nastavite trazit od uprave pronalazak rjesenja i dovoljno sirovine…
Za odat priznaje je koliko ljudi ovdje neumorno losim ocjenama nagradjuju svaki pozitivan komentar i zelju za ocuvanjem ove tvrtke a nagradjuju svaki komentar spomena stecaja…jos ajde da Dioki ima trzisnu konkurenciju pa zele propast iste da bi njima bilo bolje ali ovako…strasno…
Pozdrav
Nemoj padati na fore – i gluposti raznoraznih!
Vidjeti ćemo što se sve dogovorili – izmeđuostalog i za Zagreb!
Uprava je dala jasan signal – 160-200 milijuna eura prihoda nakon restrukturiranja.
E sada – LDPE na Krku je DORADNIposao pa se to ne može tretirati kao 140-150 milijuna eura PRIHODA – prihodi su u tom slučaju ugovorena naknada za koju se taj posao obavlja – npr 10-20 milijuna eura.
Dakle da se radi o klasičnom poslu dodali bi na iznose koje je objavila Uprava cca 120 milijuna eura pa bi to bilo adekvatno iznosu od 280-320 milijuna eura!
E sada se ja pitam šta se to zatvara!
E sada se ja pitam šta se to zatvara!
Mislim da ćeš se ubrzo probuditi i vidjeti da ti matematika, kao i obično, ni približno ne štima.
Mislim da ćeš se ubrzo probuditi i vidjeti da ti matematika, kao i obično, ni približno ne štima.
[/quote]
Očito imaš primjedbe na DORADNI POSAO ili kako se često zove posao oplemenjivanja!
Do jučer si urlao STEČAJ a sada prodaješ neku drugu maglu.
No i to će proći ali ti ćeš naravno nastaviti s nečim trećim.
Istina je samo JEDNA u ovom slučaju – Dioki Grupa se restrukturira prodajom NEOPERATIVNE imovine.
Kolika je vrijednost toga zorno prikazuje cijena zemljišta za LNG terminal – posao koji je pred finalizacijom!
Bit će da sam od silnih psihoza u zadnje vrijeme i ja pomalo poludio jer sam počeo vjerovati Savi i nekim njegovim postovima…
Prva tocka plana restrukturiranja je obavljena. Linic je svoje odradio i sad je na potezu HEP ili bolje receno Cacic i njegovo ministarsvo. Vidjet cemo koliko su brzo spremni te odluke o kupnji zemljista i sprovest.
Pozdrav
Očito imaš primjedbe na DORADNI POSAO ili kako se često zove posao oplemenjivanja!
Imam primjedbu na tvoj način računanja i samim time namjernim dovođenjem u zabludu potencijalnih i sadašnjih dioničara.
Hoćemo malo o tvom urlanju? Urlanju o tome kako će Dioki na NYSE. O tome kako je Dioki kupio talijane. O tome kako se ništa ne ruši na Žitnjaku već se baš suprotno, rade rekonstrukcije pogona? Hoćeš da nastavim?
Pojma nemaš čovječe, stalno manipulitaš i dovodiš u zabludu ljude. Baš kao i sada.
19.07.2012.
Pa zar Čačić nije bio jasan još prije dva mjeseca što će biti ako se uplati novac za plaće…
tj. jeli stiglo 5 milo €… jesu plaće isplaćene… dakle…? što piše dolje pod Istodobno… :
"Iskazan je interes potencijalnog kupca za Dinu koji bi s pet milijuna eura pokrio isplatu dospjelih plaća, dijela koji se s tim iznosom može isplatiti, a sa 15 milijuna eura obrtnog kapitala pokrenuo bi proizvodnju najkasnije do 1. rujna i time zaposlio sve ljude koji su u Dini radili, izjavio je nakon sastanka prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.
Istodobno, nažalost, Dioki ide u stečaj, rekao je Čačić."[/b]
http://www.politikaplus.com/novost/60671/cacic-i-linic-zagrebacki-dioki-u-stecaj-za-dinu-zainteresiran-svicarski-partner
Imam primjedbu na tvoj način računanja i samim time namjernim dovođenjem u zabludu potencijalnih i sadašnjih dioničara.
Hoćemo malo o tvom urlanju? Urlanju o tome kako će Dioki na NYSE. O tome kako je Dioki kupio talijane. O tome kako se ništa ne ruši na Žitnjaku već se baš suprotno, rade rekonstrukcije pogona? Hoćeš da nastavim?
Pojma nemaš čovječe, stalno manipulitaš i dovodiš u zabludu ljude. Baš kao i sada.
[/quote]
Koliko ja znam kolega do jučer ste drukali da od plača radnika neče biti ništa,zato nemojte govoriti da su drugi manipulati kad ste i sami manipulant.Jučer ste prodavali a sad bi jeftino kupovalo.
[/quote]
Zašto je MFC Industrial izašao iz posla – je li zbog toga što nije mogao dobiti preradbu pod carinskim nadzorom?
Šta se to promjenilo u državi da se sada može raditi dorada a prije godinu dana nije se mogla raditi?
DRuga stvar na koju stalno upozoravam a sve ide u tome pravcu je RESTRUKTURIRANJE – ako netko bezbroj puta na forumu spominje STEČAJ onda je to URLIKANJE!
I to s skrivenom namjerom!
Urlikanje je i kada se pokušava prodaja zemljišta smestiti u negativan kontekst oko Diokija.
Urlikanje je i kada oponiraš činjenici da su krediti Diokija osigurani založnim pravom na zemljištima kojeg fala Bogu ima u IZOBILJU i vrlo je vrijedno.
……………..