DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako sam ja njega dobro skužio oni će ( oni su ) razvlastiti stare loše vlasnike i postaviti nove. U prevodu , u svezi sa Diokijem , novi vlasnici su Turci a stari vlasnik , zna se !

pa normalno, imovina koja vrijedi će se rasprodati, a ostalo ide u stečaj gdje će država kroz stečaj preuzeti firme, a dosadašnji vlasnici (dioničari ili udjelničari) ostaju bez svojih uloga…a ljudi ovu dionicu plaćaju po 20 kn, za ne vjerovati [undecid]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica, samo izraženo mišljenje koje se može mijenjati

Pokazalo se i da je vladin koncept za Dinu bio dobar, a Mihaljević vjeruje i da će slijedom dogovora već idući tjedan početi priprema za pokretanje proizvodnje. Naglašava i da, koliko zna, nitko od radnika Dine neće dobiti otkaz, nego će uz pokretanje drugog postrojenja i još jednog novog za biodizel biti i novog zaošljavanja. Vjerujem u sve to, kaže, jer ima ekonomsku logiku, koja je jedinio održiva, a ovo sve do sada je bila politička logika koja je skoro uništila Dinu.

Pokazalo se i da je vladin koncept za Dinu bio dobar, a Mihaljević vjeruje i da će slijedom dogovora već idući tjedan početi priprema za pokretanje proizvodnje. Naglašava i da, koliko zna, nitko od radnika Dine neće dobiti otkaz, nego će uz pokretanje drugog postrojenja i još jednog novog za biodizel biti i novog zaošljavanja. Vjerujem u sve to, kaže, jer ima ekonomsku logiku, koja je jedinio održiva, a ovo sve do sada je bila politička logika koja je skoro uništila Dinu.

to je to, DINA se prodaje i spašava, Žitnjak i DIOKI se gase…Linić je bio jasan što će biti s takvim gubitašima

Ako sam ja njega dobro skužio oni će ( oni su ) razvlastiti stare loše vlasnike i postaviti nove. U prevodu , u svezi sa Diokijem , novi vlasnici su Turci a stari vlasnik , zna se !

pa normalno, imovina koja vrijedi će se rasprodati, a ostalo ide u stečaj gdje će država kroz stečaj preuzeti firme, a dosadašnji vlasnici (dioničari ili udjelničari) ostaju bez svojih uloga…a ljudi ovu dionicu plaćaju po 20 kn, za ne vjerovati [undecid]
[/quote]
plaćat ćete je i vi kolega,samo kada dođe na stoju… [lol] [lol] [lol]

http://www.adriaoil.eu/index.html

Dina Petrokemija
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%]Vrsta računa
1. DIOKI D.D. (71451172026) 1.274.900 100,00 Osnovni račun

ĆUF, d.o.o.
Osnivači/članovi društva
DINA-Petrokemija d.d. proizvodnja, terminali i servisi, pod MBS: 080448438, upisan kod: Trgovački sud u Rijeci, OIB: 89209113164
Omišalj, Poje 1
– član društva
ADRIAOIL S.p.A, Italija, Broj iz registra: 80021250156, Naziv registra: Poslovni registar, Nadležno tijelo: Trgovinsko, industrijsko, obrtničko, poljoprivredna komora u Milanu, OIB: 97067950468
Italija, Milano, Corso Matteotti 10
– član društva

PIROS, d.o.o.
DINA-Petrokemija d.d. proizvodnja, terminali i servisi, pod MBS: 080448438, upisan kod: Trgovački sud u Rijeci, OIB: 89209113164
Omišalj, Poje 1
– jedini osnivač d. o. o.

Kijac nekretnine d.d.
DIOKI Organska petrokemija dioničko društvo, pod MBS: 080007440, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 71451172026
Zagreb, Žitnjak bb
– jedini dioničar

Koliko vidim lova sjela, plaće podjeljenje i priprema se početak proizvodnje a na Dini se najavljuje i neki novi projekt i zapošljavanje…….a nikakve promjene u vlasničkoj strukturi nema! Kako to??????
NO biti će promjena – li u skladu s odlukama Uprave i NO Diokija!
……Ovime su ostvareni preduvjeti za realizaciju plana operativnog, financijskog i vlasničkog
restrukturiranja Dioki Grupe, te su započele pripreme za postupno pokretanje proizvodnje.
Ovisno o dinamici pokretanja rada postrojenja, nakon restrukturiranja Grupe predviđamo
proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura namijenjenu pretežito izvozu, ali
očekujemo i zatvaranje dijelova proizvodnih kapaciteta za čiji daljnji rad zbog nedostatka
sirovina i posljedično nerentabilne proizvodnje nije pronađeno rješenje…..

http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/ostalo/1220/2012-09-20-18385_pdf.pdf

Uprava je stalno točno obavještavala – pa i sada obavještava o RESTRUKTURIRANJU!!!!!

Ljudi moji,ne moram tupiti 100 puta. Sve je to nista bez INE. Sama DINA jako puno i uvozi,ne znam zasto je to tako tesko shvatit
IZVOZ ISKLJUCIVO UZ DIOKI I TO SAMO UZ INU I ETAN!

p2.sem

[/quote]
Znači ja kao vlasnik par dijonica Croatia osiguranja ostajem bez svojih uloga jer će država rasprodati tu firmu budućem vlasniku [shocked]

Država ovdje ništa neće preuzeti jer je partner već pronađen a potvrdu ste dobili danas uplatom avansa.

Stečaja neće biti jer je to tako rekao Ministar ove države koji ozbiljno računa na ovu firmu zbog radnih mjesta i sudjelovanju ove tvrtke u našem izvozu koji nije malen i nasušno je potreban.

Dijonica se trži na 20 kuna što je za ne povjerovat a sve zbog određenih iz top 10 kojima je to možda i uvjetovano jer se želi rasčistiti sa starim kosturima koji glođu ovu dionicu još od kad je bila na 700 kn.
Nominala je 240 kn. LNG terminal je tu, plin je in a izvoz još je fin tako za ovu firmu Linić kaže all in.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

……Ovime su ostvareni preduvjeti za realizaciju plana operativnog, financijskog i vlasničkog
restrukturiranja Dioki Grupe, te su započele pripreme za postupno pokretanje proizvodnje.
Ovisno o dinamici pokretanja rada postrojenja, nakon restrukturiranja Grupe predviđamo
proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura namijenjenu pretežito izvozu, ali
očekujemo i zatvaranje dijelova proizvodnih kapaciteta za čiji daljnji rad zbog nedostatka
sirovina i posljedično nerentabilne proizvodnje nije pronađeno rješenje
…..
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/ostalo/1220/2012-09-20-18385_pdf.pdf

"zatvaranje dijelova proizvodnih kapaciteta" !!!
znači istina je, gasi se žitnjak, na kraju vjerojatno i matični DIOKI kad turci preuzmu sve što vrijedi [bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

U Omišlju je dobre vijesti radnicima prenio njihov predstavnik u Nadzornom odboru Predrag Mihaljević.

"Radi se o šest zaostalih plaća iz ove godine i dvije trećine plaće za 12. mjesec prošle godine. Mogu reći da sam zadovoljan, koliko god je važna ta isplata plaća, isto tako je važno da je s uplatom avansa turski investitor na neki način dokazao svoju vjerodostojnost i ozbiljnost i isto tako, evo ga, prema najavama iz Uprave, već sljedeći tjedan kreću pripreme za početak proizvodnje", rekao nam je Mihaljević.

S turskim investitorom potpisan je ugovor o pokretanju prerade polietilena koja bi u Omišlju mogla početi kroz mjesec i pol dana. No, Mihaljević podsjeća:

"Ne ovisi sada samo o partneru, nego ovisi i o drugom dijelu garancije ili jamstva koje je dano iz Vlade, a to je prodaja vlastite imovine, posebno terena za gradnju LNG Terminala. Koliko čujemo i to ide jako dobro", kaže Mihaljević.

http://www.ezadar.hr/clanak/place-radnicima-dine-i-diokija-na-zitnjaku-gase-dio-pogona

"Jedno što je sigurno, pogoni etilena i polietilena koji su nosili kompletan Dioki, najvjerojatnije idu u zatvaranje i zbrinjavanje radnika. Nažalost, borili smo se prvenstveno za pokretanje proizvodnje, od toga očito nema ništa, a sada nam ostaje borba za otpremnine i zaostale plaće koje će se nagomilati kroz ovo vrijeme, a to će sigurno potrajati još mjesec, dva ili tri", ističe Kovačić.

Iz Uprave to potvrđuju, no poručuju i da nakon restrukturiranja u preostalim kapacitetima predviđaju proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura, uglavnom namijenjenu izvozu.

Sve ide kako je i planirano – RESTRUKTURIRANJE prodajom neoperativne imovine!!!

"Jedno što je sigurno, pogoni etilena i polietilena koji su nosili kompletan Dioki, najvjerojatnije idu u zatvaranje i zbrinjavanje radnika. Nažalost, borili smo se prvenstveno za pokretanje proizvodnje, od toga očito nema ništa, a sada nam ostaje borba za otpremnine i zaostale plaće koje će se nagomilati kroz ovo vrijeme, a to će sigurno potrajati još mjesec, dva ili tri", ističe Kovačić.

jbg,pisi kuci propalo…

p2.sem

Ne predajte se i ne odpisujte Zitnjak tek tako…Sad je Dioki u drugacijoj poziciji i treba iskoristit tu pozitivnu "klimu"…ako u radu tim pogonima ima rentabilnosti….ali rentabilnosti pri nabavci sirovine po trzisnim cjenama a ne "rodjackim" onda nastavite sa pritiskom na upravu .
Ja se nadam skorasnjem sazivanju glavne skupstine…definiranju vlasnistva i clanova NO i uprave a po ovome sto g Linic izjavljuje gdje god postoji sansa za izvozom i rentabilnom proizvodnjom oni ce je podrzat…ali s druge strane ako to nije slucaj kod Zitnjaka…ako on u trznim uvjetima proizvodi gubitke…onda ste svjesni sta ga ceka.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ne predajte se i ne odpisujte Zitnjak tek tako…Sad je Dioki u drugacijoj poziciji i treba iskoristit tu pozitivnu "klimu"…ako u radu tim pogonima ima rentabilnosti….ali rentabilnosti pri nabavci sirovine po trzisnim cjenama a ne "rodjackim" onda nastavite sa pritiskom na upravu .
Ja se nadam skorasnjem sazivanju glavne skupstine…definiranju vlasnistva i clanova NO i uprave a po ovome sto g Linic izjavljuje gdje god postoji sansa za izvozom i rentabilnom proizvodnjom oni ce je podrzat…ali s druge strane ako to nije slucaj kod Zitnjaka…ako on u trznim uvjetima proizvodi gubitke…onda ste svjesni sta ga ceka.

Pozdrav

Ne moze stiren biti jeftiniji od etana,niti uvozni etilen… to nema nikakvog smisla.

p2.sem

New Report

Close