@sava
Mogli su se pozvati na vijesti s radiar, a ne na forum:
Radnici Dine još uvijek čekaju svoje plaće
Pet milijuna eura neće biti dovoljno za isplatu svih devet plaća, koliko potražuju radnici Dine i Diokija. Njima je, po tko zna koji put, obećana isplata do kraja ovoga tjedna.
Ugovori s turskim ulagačem Çalişkanom su potpisani i transfer novca je u tijeku, rekao je Predrag Mihaljević iz Sindikata radnika Dine. On je uvjeren da je Vladin koncept dobro postavljen te da će doći do pokretanja proizvodnje u Dini, za što se sindikat zalaže.
Sve je spremno za deblokadu računa tvrtke, ali postoji mogućnost da netko od vjerovnika blokira račun na dan isplate, što bi moglo zakomplicirati stvar, dodao je Mihaljević. (foto: Novi list)
Ma kloni se tih gluposti!
Tko je u ovoj državi iznad države – to ti meni reci?
Ja ću ti onda odgovoriti ima li smisla ta konstrukcija o mogućoj blokadi računa.
Uostalom ponavljam još jedanput – Grupa može plaće isplatiti i iz Švicarske, Italije ali i preko još 3-4 tvrtke-kćeri ……… dakle kada se izmišlja razlog mora se biti malo originalniji!
@sava
Mogli su se pozvati na vijesti s radiar, a ne na forum:
Radnici Dine još uvijek čekaju svoje plaće
Pet milijuna eura neće biti dovoljno za isplatu svih devet plaća, koliko potražuju radnici Dine i Diokija. Njima je, po tko zna koji put, obećana isplata do kraja ovoga tjedna.
Ugovori s turskim ulagačem Çalişkanom su potpisani i transfer novca je u tijeku, rekao je Predrag Mihaljević iz Sindikata radnika Dine. On je uvjeren da je Vladin koncept dobro postavljen te da će doći do pokretanja proizvodnje u Dini, za što se sindikat zalaže.
Sve je spremno za deblokadu računa tvrtke, ali postoji mogućnost da netko od vjerovnika blokira račun na dan isplate, što bi moglo zakomplicirati stvar, dodao je Mihaljević. (foto: Novi list)
Ma kloni se tih gluposti!
Tko je u ovoj državi iznad države – to ti meni reci?
Ja ću ti onda odgovoriti ima li smisla ta konstrukcija o mogućoj blokadi računa.
Uostalom ponavljam još jedanput – Grupa može plaće isplatiti i iz Švicarske, Italije ali i preko još 3-4 tvrtke-kćeri ……… dakle kada se izmišlja razlog mora se biti malo originalniji!
[/quote]
Kolega nije ovo moja konstrukcija već copy paste, još jednom ponavljam da navijam i za ulagače,a pogotovo za radnike
http://www.poslovni.hr/vijesti/gredelj-umjesto-siemensa-postao-dioki-216134.aspx
Tako tipično za hrvatske prilike, uništi sve što imaš ili do čega se dočepaš!
Još jedna velika tvornica na zagrebačkom žitnjaku neminovno propada.
Ista priča svugdje…. [angry]
Sljedeca tri dana su tri dana istine…i stvarno ne razumjem ovakve članke i natpise u kojima novinari…ljudi bliski upravi..ili tko sve ne i nakon toliko vremena sto su radnici bili bez placa…intoniraju clanak u smislu.."nece bit za sve zaostale place..vec SAMO za isplatu zakljucno do 30.lipnja.."….pa da se sve rjesilo dva mjeseca prije nebi ova dva bili bez..Kakva je to logika razmisljanja..!?!?..Ostavite ih jos bez place do Nove godine..pa recite …nece bit za sve zaostale place od cijele prosle godine..itd.
U koliko ..ali stvarno u koliko taj novac danas stigne..ljudi sutra ili najkasnije u petak dobiju 6 zaostalih placa…pa to treba bit objavljeno kao vjest bez imalo prizvuka…"da isplaceno je ali ne sve"..vec kao olaksanje za radnike..spasena su radna mjesta i krece se u proizvodnju.
Ocito je novinarima uvijek losa vjest vise dobro dosla nego dobra i uvjek ce je "zvucnije" i na sva zvona razglasit.
Pozdrav
Ajd sad svi radnici koji ste glasali za HDZ, javite se ovdje, i odreknite se svojih plaća. Naravno da nećete.
Evo kakve su plaće u Diokiju i Dini pa se može i procjeniti koliko se može isplatiti!
https://www.google.com/url?q=http://www.ekn.hr/dokumenti/2011prosjek.pdf&sa=U&ei=gXpZUNTKHYrdtAbbmICgBw&ved=0CBAQFjAE&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNGPvoWYIxSn8VrWfTnQl8ryhM9wWg
izgleda da ipak penezi prihajaju…
Izgleda i nastavak proizvodnje uskoro …