Meni samo nije jasna jedna stvar i po mome ona je uzrok ovoko dugom periodu bez prozvodnje i novaca.
To je INA.
Naime,DINA te 2 zagrebacka pogona EPS i DOKI,mogu raditi bez ININE sirovine. Ti pogoni su mogli biti davno pokrenuti,jednostavno nabavkom sirovine u koju se mogla ukljuciti drzava,pa da se bar nesto zarađuje.Kao sto se sad pokusava sa Turcima za DINU.
Ali iz nekog razloga vec godinu dana oni stoje,zajedno sa maticom,a to su Etilen i PE u ZG.
Imajući u vidu situaciju u INI,i nedavnu izjavu ministra Marasa,da se INA kod DIOKI-ja vodila iskljucivo profitom,a ne drzavnim interesom,sva ova farsa oko ovih kvaziinvestitora se svodi na to da se čeka pristanak INE da pusti etan.
Ponavljam jos jednom,stiren i etilen se uvoze za ove pogone i bilo ih je moguce pokrenut,ili DINU izdvojiti iz DIOKI-ja. Ali to nije napravljeno…
Petrokemijska industrija je nezamisliva bez INE,i to Linić zna.Pogotovo ako hocete neki ozbiljan izvoz i zaradu.
Poslovni je stvarno izgubio kriterije,,,,,,,
Odluka Vlade RH o davanju državnog jamstva, donesena na sjednici Vlade 02. kolovoza 2012.
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/povlastene_informacije/1220/2012-08-03-17651_pdf.pdf
Ovo je jedina istina o transakciji s Turcima!
A plaća se može uplatiti i preko bilo koje od kompanija iz Dioki Grupe!
Nadam se da se varam, ali mislim da će zbog ove "bojazni" da će vjerovnici zablokirati Diokijev račun, pa ništa od turske love KABA za nagradu prosipati bar još jedno 10 000 komada. Stvarno treba biti umjetnik i puštati iz tjedna u tjedan ovakve vijesti i poluvijesti, a time poticati kupnju, nevjerojatno [lol]
A sada će Poslovni na naslovnicu staviti Mcinha rekao to i to!
Umjesto da se drži činjenica pišu gluposti.
Tko to plaća?
Odluka Vlade RH o davanju državnog jamstva, donesena na sjednici Vlade 02. kolovoza 2012.
http://www.hanfa.hr/izdav…/2012-08-03-17651_pdf.pdf
A plaća se može uplatiti i preko bilo koje od kompanija iz Dioki Grupe u tuzemstvu ili inozemstvu!
A sada će Poslovni na naslovnicu staviti Mcinha rekao to i to!
Umjesto da se drži činjenica pišu gluposti.
Tko to plaća?
http://www.hanfa.hr/izdav…/2012-08-03-17651_pdf.pdf
A plaća se može uplatiti i preko bilo koje od kompanija iz Dioki Grupe u tuzemstvu ili inozemstvu!
Mora nas to više reći hebi ga ovako nema vjerodostojnosti, sve u svemu od srca želim da doista radnicima dođe plaća u četvrtak
Mogli su se pozvati na vijesti s radiar, a ne na forum:
Radnici Dine još uvijek čekaju svoje plaće
Pet milijuna eura neće biti dovoljno za isplatu svih devet plaća, koliko potražuju radnici Dine i Diokija. Njima je, po tko zna koji put, obećana isplata do kraja ovoga tjedna.
Ugovori s turskim ulagačem Çalişkanom su potpisani i transfer novca je u tijeku, rekao je Predrag Mihaljević iz Sindikata radnika Dine. On je uvjeren da je Vladin koncept dobro postavljen te da će doći do pokretanja proizvodnje u Dini, za što se sindikat zalaže.
Sve je spremno za deblokadu računa tvrtke, ali postoji mogućnost da netko od vjerovnika blokira račun na dan isplate, što bi moglo zakomplicirati stvar, dodao je Mihaljević. (foto: Novi list)
Transfer novca je u tijeku vec od proslog utorka 7.dan,zar se peljaju pare kocijom ili kako?Novac za plače nije uplačen na Zabu to sigurno znam,i sta se tice plača mogu biti isplačene preko dine,diokia,dioplastike itd…
Sve je spremno za deblokadu računa tvrtke, ali postoji mogućnost da netko od vjerovnika blokira račun na dan isplate, što bi moglo zakomplicirati stvar, dodao je Mihaljević. (foto: Novi list)
Vec se ovce pripremaju unaprijed na ovu foru ne ocekujte plače jer ce netko sjest na racun,klasicno kupovanje vremena a para na zabi nema cemu onda odblokiravati racun ako nema love.
Zaboravljate da je na kraju rečenice upitnik(pretpostavka,upit)….a iz iskustva znam da naslovi iza kojih stoje upitne rečenice(uvijek bude kontra)a pogotovo nesto sto su pročitali na forumu,pa objavili kao naslov…..u roku 24 sata info( s pozitvnim naslovom,naravno)!
Nisam stvarno očekivao da urednici objavljuju Mchinu…lol,respect kolega(svejedno)
[thumbsup] [lol]
Transfer novca u tijeku .
HR radio 2 u poluvremenu 21,30 .
ovo nije više ni smiješno, već tragično…nadam se da će radnici dobiti sve do zadnje lipe, a ova firma otići u stečaj!!!!