DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a deblokada "bude" u petak tak da ni ovaj tjedan nista od love… (bar sam cuo glasine kaj se tice petka)

a deblokada "bude" u petak tak da ni ovaj tjedan nista od love… (bar sam cuo glasine kaj se tice petka)

kolega ono šta su pojedinci za..ali ne može se ispravit za 1 mjsec treba bit strpljen ali nadzire se kraj agonije Turci su svoje ispoštovali sad je pitanje deblokade racuna

Sama isplata placa ne…ali da je nesto potpisano…prodano…da je novac uplacen…realizirano…preuzeto…pod kojim uvjetima i s kojim rokovima to je duzan dostaviti zse…"usuglaseno" je vrlo opcenit i neobavezujuci pojam…Vi i ja se mozemo usuglasiti oko mnogo cega ali dok ne dodje do realizacije nista od tog.

Pozdrav

ja mislim da je sa Turske strane sve ispoštovano samo se ceka deblokada racuna Diokija
[/quote]

Nego, kako vi zamišljatet tu deblokadu računa? Jel onako, kao da je neka stijena blokirala cestu, pa dođe dizalica, pokupi je pa se cesta odblokira? Meni se čini da dosta vlasnika DIOK-R-A na taj način percipira blokadu.

Sama isplata placa ne…ali da je nesto potpisano…prodano…da je novac uplacen…realizirano…preuzeto…pod kojim uvjetima i s kojim rokovima to je duzan dostaviti zse…"usuglaseno" je vrlo opcenit i neobavezujuci pojam…Vi i ja se mozemo usuglasiti oko mnogo cega ali dok ne dodje do realizacije nista od tog.

Pozdrav

Usuglasiti je svršeni glagol pa gramatički se vodeći nema se tu šta više raditi glede dokumentacije.
Pa ako se to gledaa kao propisana info…..

Zapeli pregovori s Çalişkanom?
Ništa od plaća radnicima Dine i Diokija, barem do kraja ovoga tjedna. Što se događa u pregovorima sa strateškim partnerom, iz službenih izvora u Vladi i Upravi nemoguće je doznati. Sindikalni čelnici, ‘opečeni’ zbog prijašnjih ishitrenih izjava, suzdržavaju se od komentara.

Neslužbeno doznajemo da su pregovori s turskom kompanijom Çalişkan privedeni kraju, o čemu bi iz Vlade sutra mogla uslijediti i službena objava.

Procedura uplate avansa za plaće i pokretanje proizvodnje u Dini još traje. Turski partner, nakon što se načelno složio, postavio je neke dodatne uvjete. Isplata bi mogla uslijediti tek krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna – ako se postigne dogovor.

—objava sa radio Rijeke–

richter, 05.09.2012. u 16:36

Turski partner, nakon što se načelno složio, postavio je neke dodatne uvjete.

Tako je i Terra Nova (i još ponetko) svojevremeno postavljala nove i nove uvjete sve dok Dioki i/ili Vlada to više nije mogla prihvatiti.
Tako će biti i sad. Turci dobro znaju da Dioki nikome nije interesantantan, da konkurentske ponude nema, niti će je biti. Još će se malo igrati, pa će odustati. Jednom sam rekao da je Dioki krezuba baba, a za nju udati treba dati podeblji miraz.
Kak se zvala ona drama od Slavka Kolara, gdje je gazda morao dati najbolju kravu i još štošta da bi udao kćer koja je nesretnica šepala?

Trenutno je u knjigama narudžbi oko 80 LNG brodova – šta misliš da su ljudi koji su ih naručili s velikom ili malom glavo!

Ti se nikako ne možeš maknuti od te svoje paradigme centralne planske privrede. Svjetsko brodarstvo nema centralnog planera koji će odrediti optimalan broj brodova.
Ni 20 godina nakon propasti komunizma tebi nije jasno da kapitalistička ekonomija funkcionira u boomovima. Prvo se preinvestiraju, onda svi propadnu.
Od tih će 80 brodova, 70 ležati na vezu besposleno, a 10 će se krvavo mučiti da s preniskim vozarinama zaradi posadi za kruh. Da stvar bude gora uz 70 besposlenih brodova propast će barem i 10 brodarskih kompanija, koje neće moći vratiti kredit za gradnju broda.

Nije više ovo zanimljivo,hoće neće…znam da se nemoze preko noci ispraviti sto se devastiralo godinama,ali ovo vise nije humano….i dalje vjerujem da ce biti nesto,i sam linić je rekao da su pregovori jako teški…ali brate mili ovo više nema smisla!

Pozdrav!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Nije više ovo zanimljivo,hoće neće…znam da se nemoze preko noci ispraviti sto se devastiralo godinama,ali ovo vise nije humano….i dalje vjerujem da ce biti nesto,i sam linić je rekao da su pregovori jako teški…ali brate mili ovo više nema smisla!

Pozdrav!

kakvi sad opet pregovori?!?! pa pred 10 dana su tvrdili u vladi i DIOKI-u da su pregovori gotovi i da će za par dana ljudima isplatiti plaće! očito opet od radnika rade budale, a oni pognuli glave i šute dok ih lupaju nogom u dupe

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

Nekako mi se čini da je Linić čekao procjenu bonitetne agencije. Nije mu trebala još jedna loša vijest iz gospodarstva koja bi mogla loše utjecati na kreditni rejting države. Zato je odugovlačio.
Sad ima 6 mjeseci do sljedeće procjene pa može može objaviti da su pregovori s turcima propali kao i dioki. Za sljedeću procjenu i zadržavanje rejtinga će predočiti nove kolektivne ugovore u prosvjeti i liberalizaciju radnog zakonodavstva. Naći će se već nešto.
Možda previše gledam TV pa fantaziram?

kudmidiko
Vjerujmo našoj vladi!Pa ne lažu nas valjda oni(ko ni naša uprava).
Sve će oni riješit ali ne u našu korist.

Anonimno, 06.09.2012. u 01:53
@Lebowski
Nego, kako vi zamišljatet tu deblokadu računa? Jel onako, kao da je neka stijena blokirala cestu, pa dođe dizalica, pokupi je pa se cesta odblokira? Meni se čini da dosta vlasnika DIOK-R-A na taj način percipira blokadu.

Gosp. Lebowski opet komplicirate.

Deblokadu računa vidimo pokretanjem stečaja, kao što i gosp. Linić kaže najbrži način da radnici dobiju svoje plaće i otpremnine.

Meni samo nije jasno ako niste ponosni vlasnik DIOK-ia što Vi stalno percipirate na ovoj temi.

Dosadno Vam je ili Vas je Angelina poslala u dobrotvornu misiju?

Joj, kako je dobra ova tišina. Sad kad smo se napokon riješili glasnogovornika Uprave, kao sljedeći korak očekujem da Uprava počne po zakonu komunicirati s burzom, kao i s malim dioničarima koji su im vlasnici (glavno da nema više glasnogovornika pa više se nećemo igrati pokvarenog telefona).

Ponosni vlasnik dijela DIOKI-a.

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

New Report

Close