ne mogu vjerovati, vjerovnici kojima vise milijuni eurau u diokiju, nikada nisu spomenuli stecaj i sutke pristaju na deal s turcima, a papci koji bi kupili 100 dionica diokija kunu jeftinije, ne prestaju zamarati forumase svojim katastroficnim glupostima.
Neka dioki ode u stecaj, nije ni bitno, zanima me samo koji je vas interees ako ne zelite dionice.
Da je toliko dobrih ljudi koji se brinu za dobrobit drugih, mi ne bi bili ovdje gdje jesmo, dakle…idete svima na zivce. Zamarate nas svojim crnjacima, a ne pomazete ni vec premorenim radnicima.
Bar da kažu da svi vjerovnici imaju ovršne isprave na neoperativnoj imovini tj zemljištu!
Kako da pokrenu stečaj ako ne pokrenu ovrhu kojom je osiguran kredit????
Pa samom prodajom u ovršnom postupku cca 2 milijuna m2 zemljišta može se osigurati minimalno 100 milijuna eura!!!!
A kolika je stvarna vrijednost zemljišta može se vidjeti po cijeni LNG placa na Krku!
A Adria LNG je odbila prodati projekte za LNG terminal i jasno je da je odluka donesena za gradnju velikog LNG terminala.
Citam neke ..eronje tu kako pisu o turcima pogrdno i s omalovazavanjem…ma hebe se nama sto su i tko su ako su jedini koji ce nam pomoci da spasimo sto se spasiti moze. Kakvi god su, ocito su u ovom trenutku najbolji.
Ma koji sada to Turci?
Svaka čast Turcima. Njih nisu pustili u Europsku uniju zbog Grčke. Rezultat je taj da Turska sada bolje stoji nego Europska unija. Iz toga bi i Hrvati trebali nešto naučiti.
Gledajte Turci su i više nego dobrodošli, ali poturice nisu.
Domaće izdajnike i lopove nitko ne voli.
LP od ..eronje
Mada po meni laiku bi ti trebao pokrenuti neki postupak u kojem dokažeš da su ti dužni pa iza toga bi se mogao potužiti, siguran sam da bilo koji vjerovnik to sada već može a i zakonski se to trebalo napraviti
Vjerovnici ne žele pokretati stečaj jer trebaju platiti određene pristojbe, ako se ne varam 10 tisuća kuna ili slično. Tu nije riječ o toliko velikom iznosu, koliko o dugotrajnosti postupka i velikim diskontima na potraživanja.
S druge strane, kada radnici pokreću prijedlog, oslobođeni su pristojbi, a jedini dokument koji im treba je obračun plaće. To je dovoljan dokaz.
NO, u Diokiju radnike muljaju oko toga otkako je zaustavljena proizvodnja. Nitko od njih ne želi sahraniti Dioki, a s druge strane ovako kalkulariju da će dobiti minimalce i za ono vrijeme kada Dioki nije radio.
Mada po meni laiku bi ti trebao pokrenuti neki postupak u kojem dokažeš da su ti dužni pa iza toga bi se mogao potužiti, siguran sam da bilo koji vjerovnik to sada već može a i zakonski se to trebalo napraviti
Vjerovnici ne žele pokretati stečaj jer trebaju platiti određene pristojbe, ako se ne varam 10 tisuća kuna ili slično. Tu nije riječ o toliko velikom iznosu, koliko o dugotrajnosti postupka i velikim diskontima na potraživanja.
S druge strane, kada radnici pokreću prijedlog, oslobođeni su pristojbi, a jedini dokument koji im treba je obračun plaće. To je dovoljan dokaz.
NO, u Diokiju radnike muljaju oko toga otkako je zaustavljena proizvodnja. Nitko od njih ne želi sahraniti Dioki, a s druge strane ovako kalkulariju da će dobiti minimalce i za ono vrijeme kada Dioki nije radio.
[/quote]
Navodno su odresci za plaće pojedinih radnika bile predmet trgovine, a onda se s tim odrescima vršila ovrha na trezorskim dionicama?
Jesli li što čuo o tome????
Citam neke ..eronje tu kako pisu o turcima pogrdno i s omalovazavanjem…ma hebe se nama sto su i tko su ako su jedini koji ce nam pomoci da spasimo sto se spasiti moze. Kakvi god su, ocito su u ovom trenutku najbolji.
Ma koji sada to Turci?
[/quote]
Iza turskih energetskih i petrokemijskih kompanija je uglavnom SOCAR iliti azerbajdžanska nafta i plin!
A zašto Caliskan – pa tako je najjednostavnije dobiti odobrenje za preuzimanje od europskih regulatora!
Nema koncentracije!
eto…….danas je: "…..početak slijedećeg tjedna!" [smiley]
znači čeka se srijeda.. [undecid]
da…a nakon toga sljedeći ponedjeljak…pa opet srijeda [thumbsup]
izgleda da banka ne dijeli stav forumaša o spasu DIOKi-a?? [rolleyes]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bFudhCP5Gbk80yUKQy5bbg==.pdf
Karlovačka banka je kako se neslužbeno zna, u većim problemima od DIOKI-ja, a podigla je ovom namirom oko 180.000 kuna – banke u pravilu čiste svoje portfelje onda kada im je potrebno, a "spas" drugih ih ne zanima, jer bi tih 180.000 kuna naplatile bez obzira na vrijednost dionice