Agonija Diokija će se nastaviti do usvajanja i stupanja na snagu Linićeva zakona o stečaju a primjena tog još neusvojenog zakona najavljena je za slijedeću godinu.Za pokretanje proizvodnje na Dini nema nikakve šanse niti ičije namjere to je čista obmana kako bi produbijo razdor između radnika Diokija i Dine i na taj način spriječili velike zajedničke prosvjede.Da bilo tko razmišlja o proizvodnji onda bi se razmotrila a ne skrivala ponuda Turske (ne Caliskana) firme koja je bila u pregovorima za proizvodnju Polistirena u Zagrebu.Dakle poštovani kolege da je razum ispred osobnih interesa EPS i DOKI bi već radili.
kolega nisi upravu onda bi Linić strpo odmah Dinu i Dioki u stecaj mislim da je Linić da uvijet Turcima sve ili ništa zato pregovarnja tako dugo traju.Prvo kako uplatit plaće ako je račun zablokiran Diokija,necu valjda odblokirat račun pa drugi dan poslat Dioki u stečaj.
[/quote]
ajde razmisli malo-da su već sada poslali DIOKI u stečaj, onda ne bi mogla uprava DIOKIA prodavati Adriaoil, zemljište za LNG, DINU već bi se svatko mogao pojaviti kao kupac u stečajnom postupku, ato nije cilj
čim rasprodaju što treba rasprodati i daju plaće radnicima, ode DIOKI u stečaj, a DINA nastavlja s proizvodnjom
[/quote]
znaci Dioki ide u stecaj tako vi mislite a kako preformulirati dionicu diokija
[/quote]
ne razumijem što bi ti preformulirao? okončanem stečaja za očekivati je da se DIOKI ugasi, a ticker DIOK-R-A delistira s burze…..
[/quote]
O čemu vi molim vas pričate…!?!kakvo gašenje,kakav ticker!? [lol]
Agonija Diokija će se nastaviti do usvajanja i stupanja na snagu Linićeva zakona o stečaju a primjena tog još neusvojenog zakona najavljena je za slijedeću godinu.Za pokretanje proizvodnje na Dini nema nikakve šanse niti ičije namjere to je čista obmana kako bi produbijo razdor između radnika Diokija i Dine i na taj način spriječili velike zajedničke prosvjede.Da bilo tko razmišlja o proizvodnji onda bi se razmotrila a ne skrivala ponuda Turske (ne Caliskana) firme koja je bila u pregovorima za proizvodnju Polistirena u Zagrebu.Dakle poštovani kolege da je razum ispred osobnih interesa EPS i DOKI bi već radili.
Radi se o Zakonu o predstečajnom postupku, koji bi trebao biti u primjeni od 01.10. – on rješava pitanje DIOKIja BEZ STEČAJA, ali ako su Turci pred vratima, ni to neće biti potrebno
http://www.profitiraj.hr/wp-content/uploads/cinotti.png%5Bquote name=CIK13]
Uprava Diokija postigla dogovor s Turcima
RIJEKA » Uprava Diokija objavila je jučer na zagrebačkoj burzi da je dokumentacija za kupoprodaju tvrtke Adriaoil S.p.A. usuglašena s turskim investitorom, tvrtkom Caliskan. »U tijeku su aktivnosti vezane uz tehničku provedbu transakcije kao preduvjet za izdavanje garancije, kojom će se omogućiti plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d. Realizaciju transakcije predviđamo početkom sljedećeg tjedna«, stoji u priopćenju Diokija. Osim novca za isplatu plaća radnicima, ugovor s Calsikanom predviđa i pokretanje proizvodnje u pogonima Dina Petrokemije na Krku. Caliskan u Dini namjerava pokrenuti proizvodnju polietilena, i to u punom kapacitetu omišaljskog pogona od oko 9.000 tona mjesečno, do kraja listopada ove godine. (M. Gl.)
Iz današnjeg NL…
Moje skromno mišljenje kaže da je bilo u interesu da se pokrene proizvodnja, onda se ne bi tražio nikakav "partner" nego bi se išlo u pregovore sa Inom i vjerovnicima da se pričeka sa plaćanjima, sa druge strane sa bankama o reprogramiranju kredita ali ovo je i previše prozirno i JASNO je ko sunce da se radi samo i isključivo o vlastitim interesima pojedinaca, ako neko želi da ih od vrha nabrojim, nema problema.
Ostat ćemo robovi u svojoj državi jer ni ne zaslužujemo ništa drugo, svi sve znaju ali niko ništa ne poduzima, svima je očito još uvijek predobro, srećom ja sam živio od fuša i dalje živim, pa tako ove plaću ako i ne dobijem, neću propasti, no izgleda svi imaju posao sa strane pa nije bitno.
Stvarno su Hlebine u neposrednoj blizini, ali da je toliko oslikanih, nisam znao 😉
da li je istina da svaki radnik može na trgovačkom sudu pokrenuti stečaj bez plaćanja pristojbi,
sigurno se netko raspitivao,pitam čisto iz radoznalosti(recimo tako)
Jel ti misliš da bi tebi pajdaši sa vrha to dozvolili?
No možda nešto pročačkaš ako se odlučiš , svakako bi ti preporučio da pričakeš ipak petak ako ne sutra, onda onaj iza, no svakako je jedno sigurno da u ovoj priči neće ponestati petaka, jedino ako dođe apokalipsa, no kako stvari stoje, i nju bi naši lopovi skrenuli iz zemlje 😉
Evo link za stečajeve, naplate itd:
http://www.tszg.hr/cro/TSZG/Djelokrug-Suda/Stecaj/Strucni-clanci/Potrazivanje-radnika-u-stecajnom-postupku/Tijek-postupka-stecaja-po-prijavi-Radnika
Mada po meni laiku bi ti trebao pokrenuti neki postupak u kojem dokažeš da su ti dužni pa iza toga bi se mogao potužiti, siguran sam da bilo koji vjerovnik to sada već može a i zakonski se to trebalo napraviti
Uprava Diokija postigla dogovor s Turcima
RIJEKA » Uprava Diokija objavila je jučer na zagrebačkoj burzi da je dokumentacija za kupoprodaju tvrtke Adriaoil S.p.A. usuglašena s turskim investitorom, tvrtkom Caliskan. »U tijeku su aktivnosti vezane uz tehničku provedbu transakcije kao preduvjet za izdavanje garancije, kojom će se omogućiti plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d. Realizaciju transakcije predviđamo početkom sljedećeg tjedna«, stoji u priopćenju Diokija. Osim novca za isplatu plaća radnicima, ugovor s Calsikanom predviđa i pokretanje proizvodnje u pogonima Dina Petrokemije na Krku. Caliskan u Dini namjerava pokrenuti proizvodnju polietilena, i to u punom kapacitetu omišaljskog pogona od oko 9.000 tona mjesečno, do kraja listopada ove godine. (M. Gl.)
Iz današnjeg NL…
POčetak proizvodnje je posljedica preuzimanja Adriaoil SpA ali i ostalih dijelova dogovora – financijsko i vlasničko restrukturiranje!
A o tome je Dioki 29. 08. izvjestio ZSE – sve je usuglašeno!
Dakle ostaje samo tehnička provedba.
A nakon toga jasno je i da će Dioki naplatiti svoja potraživanja od Adriaoil SpA a s tim sredstvima se može pokrenuti proizvodnja na Žitnjaku!
DINA se izgleda ipak spašava i pokreće proizvodnja, a DIOKI će izgleda na kraju u stečaj….
ne mogu vjerovati, vjerovnici kojima vise milijuni eurau u diokiju, nikada nisu spomenuli stecaj i sutke pristaju na deal s turcima, a papci koji bi kupili 100 dionica diokija kunu jeftinije, ne prestaju zamarati forumase svojim katastroficnim glupostima.
Neka dioki ode u stecaj, nije ni bitno, zanima me samo koji je vas interees ako ne zelite dionice.
Da je toliko dobrih ljudi koji se brinu za dobrobit drugih, mi ne bi bili ovdje gdje jesmo, dakle…idete svima na zivce. Zamarate nas svojim crnjacima, a ne pomazete ni vec premorenim radnicima.
Ne, ne treba im davati ni laznu nadu, ali ne treba prikazivati stvari crnjima nego vec jesu…samo pustite da pratimo sluzbene obavijesti.
I ne nagovarajte ljude na rubu snaga na gluposti koje niste ni sami u stanju napraviti.
ovo se ne odnosi na radnike. Nadam se da ce te konacno dobiti svoj zaradjeni novac.
ni zamisliti ne mogu kako vam je, jer mene vec stomak boli samo od citanja svog ovog ..anja.
Nadam se da ce slijedeci tjedan biti konacno uspjesan, iako je vec napravljena nepopravljiva steta mnogim obiteljima.
Citam neke ..eronje tu kako pisu o turcima pogrdno i s omalovazavanjem…ma hebe se nama sto su i tko su ako su jedini koji ce nam pomoci da spasimo sto se spasiti moze. Kakvi god su, ocito su u ovom trenutku najbolji.
….da kunu jeftinije!!!! lipice su u pitanju, lipice!!
Ali ima i ona….tko na malo gleda na veliko propada.
No nije daleko ni ta slijedeća srijeda.
ne mogu vjerovati, vjerovnici kojima vise milijuni eurau u diokiju, nikada nisu spomenuli stecaj i sutke pristaju na deal s turcima, a papci koji bi kupili 100 dionica diokija kunu jeftinije, ne prestaju zamarati forumase svojim katastroficnim glupostima.
Neka dioki ode u stecaj, nije ni bitno, zanima me samo koji je vas interees ako ne zelite dionice.
Da je toliko dobrih ljudi koji se brinu za dobrobit drugih, mi ne bi bili ovdje gdje jesmo, dakle…idete svima na zivce. Zamarate nas svojim crnjacima, a ne pomazete ni vec premorenim radnicima.
Ne, ne treba im davati ni laznu nadu, ali ne treba prikazivati stvari crnjima nego vec jesu…samo pustite da pratimo sluzbene obavijesti.
I ne nagovarajte ljude na rubu snaga na gluposti koje niste ni sami u stanju napraviti.
ovo se ne odnosi na radnike. Nadam se da ce te konacno dobiti svoj zaradjeni novac.
ni zamisliti ne mogu kako vam je, jer mene vec stomak boli samo od citanja svog ovog ..anja.
Nadam se da ce slijedeci tjedan biti konacno uspjesan, iako je vec napravljena nepopravljiva steta mnogim obiteljima.
Citam neke ..eronje tu kako pisu o turcima pogrdno i s omalovazavanjem…ma hebe se nama sto su i tko su ako su jedini koji ce nam pomoci da spasimo sto se spasiti moze. Kakvi god su, ocito su u ovom trenutku najbolji.
Bravo,napokon netko normalan ovdje….!!Upravo tako,dosadni su vise,ni meni nije jasno šta rade ovdje,ako ne vjeruju u dioki,zasto stalno kukaju!?!"ako ne vjeruješ nemoj druge daviti..izneseš svoje mišljenje Ok i to je to aj bok…." al opet kad razmislim malo bolje to se zove hrvatski jal!
[thumbsup] [cool] [cool]