DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Velika razlika je Rusi i ruski kapital. Postoji i ruski kapital koji se boji Rusa. Ovo može razriješiti samo Moskva i to u kompletu sa Kutinom. Mi se ovdje nemamo čega bojati i nemamo ništa što bi štitili. Mi plina i nafte nemamo, a htjeli bi gospodariti firmama koje proizvode iz plina i nafte. Tko je tu lud?
Kakvi Turci će to isplatiti plaće radnicima DIOKI-ja. Šta će onda drugi dan. Koji HEP će kupiti i pokrenuti LNG dok HYPO ima hipoteku na zemlji. Tko je taj koji će tu investiciju posložiti tehnološki i financijski?
Ovdje nitko ne zna (od onih koji odlučuju) nit farmu od 5 koza napraviti a slagali bi LNG. Što znači istovremeno LNG i Južni tok. Koji su to potrošači, tko je tu protiv koga. Katastrofa.
Zašto Kutina stoji sa kogeneracijom? Da li to znači da imamo dosta struje.Da li bi kogeneracija povećala proizvodnju struje. Ajmo malo razmišljati i nešto početi raditi jer pako se bliži za ovaj jadan narod.

živjeli

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

toliko pisanja i cimanja…..za bijednih 70 tisućica!!!! Teško ćete smandrljati cijenu….nitko više neda 🙂

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

toliko pisanja i cimanja…..za bijednih 70 tisućica!!!! Teško ćete smandrljati cijenu….nitko više neda 🙂

bitno da je izašao HPB skrbnicki

Piše se o pokretanju žitnjaka,tj. dva pogona.Pa se tvrdi o profitu.A nitko ne kaže da je to nemoguće jer niti do sada nisu zarađivali.

Tipicno, svaki cigo svog konja hvali. Ljudi s Etilena misle da bas oni stvaraju profit, isto tako misli i netko i sa polietilena, a sef najmanjeg pogona kaze da jedino taj pogon radi s profitom.
Jeste li se vi etilenci zapitali tko mozda radi veci gubitak firmi dok ide proizvodnja? Etilen ili EPS?
Koliko se sjecam, EPS je uvijek zaustavljen ako margine nisu bile dobre. A kad je zaustavljen Etilen? Samo kad je INA zatvorila spinu.

[/quote]
Ako ćemo se šamarati EPS u 5 godina je radio 1 godinu,a plaće su isplaćivane kao da radite u smjenama.Etilen i polietilen da nisu radili OKI bi se zatvorio osamdesetih godina.

pixma

Eppur si muove

manje je više, a više još više

Ako ništa drugo, barem pravovremeno izvješće o stanju stvari-pregovora..i to je već napredak kod ove firme-dionice [cool]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/GuwFmVmiYCAifPrtEphVlw==.pdf

Ne vjerujem da će biti problema glede stjecanja udjela u Adriaoil SpA.
Čališkan nije ni malo izložen prijetnji koncentracije – jedino se to tako moglo izvesti.
Sada samo pametno – tržište čeka na nas!

Piše se o pokretanju žitnjaka,tj. dva pogona.Pa se tvrdi o profitu.A nitko ne kaže da je to nemoguće jer niti do sada nisu zarađivali.

Tipicno, svaki cigo svog konja hvali. Ljudi s Etilena misle da bas oni stvaraju profit, isto tako misli i netko i sa polietilena, a sef najmanjeg pogona kaze da jedino taj pogon radi s profitom.
Jeste li se vi etilenci zapitali tko mozda radi veci gubitak firmi dok ide proizvodnja? Etilen ili EPS?
Koliko se sjecam, EPS je uvijek zaustavljen ako margine nisu bile dobre. A kad je zaustavljen Etilen? Samo kad je INA zatvorila spinu.

[/quote]
Ako ćemo se šamarati EPS u 5 godina je radio 1 godinu,a plaće su isplaćivane kao da radite u smjenama.Etilen i polietilen da nisu radili OKI bi se zatvorio osamdesetih godina.

[/quote]
Pričaš gluposti. Od rekonstrukcije pogona i starta u 2006., radilo se normalnom dinamikom do 2009. što je po mojoj računici 3 godine, a s prekidima i do kraja 2010.
Isplata plaća je definirana ugovorima o radu, kolektivnim ugovorom, zakonom o radu, itd…Radnici koji su dolazili na posao trebaju dobiti plaću bez obzira da li pogon radio ili ne. Isplata plaće nije odgovornost radnika već uprave. A spomeni i da su radnici s EPS-a išli na ispomoć u druge pogone, i kad bi došli "domaći" su hladili jaja.

Ako ništa drugo, barem pravovremeno izvješće o stanju stvari-pregovora..i to je već napredak kod ove firme-dionice [cool]

I kao što sam juče rekao stigao dopis moćne uprave o eventulanoj isplati početkom idućeg tjedna…
Sad su u tijeku izvanljudski napori Upave vezani uz tehničku provedbu transakcije… Sad će se potrošiti minmum dva tjedan vremena za to ako se još to ne zakomplicira… Recimo da turski novac završi na računu neke bugarske banke a ona to prosljedi nekoj banci na Papuu Nova Gvineju ili neki takav slični scenarijo… Davno sam ja napisao da ni nadrealisti u svojim najboljim danima nebi ovo ovako izrežirali… Složiti isprdak kako bi ja nazvao ovu objavu uprave i nije tako teško… Opet se ništa nezna a kao sve je dogovoreno… Živi bili pa vidili šta će nam donjeti idući tjedan…

I kao što sam juče rekao stigao dopis moćne uprave o eventulanoj isplati početkom idućeg tjedna…
Sad su u tijeku izvanljudski napori Upave vezani uz tehničku provedbu transakcije… Sad će se potrošiti minmum dva tjedan vremena za to ako se još to ne zakomplicira… Recimo da turski novac završi na računu neke bugarske banke a ona to prosljedi nekoj banci na Papuu Nova Gvineju ili neki takav slični scenarijo… Davno sam ja napisao da ni nadrealisti u svojim najboljim danima nebi ovo ovako izrežirali… Složiti isprdak kako bi ja nazvao ovu objavu uprave i nije tako teško… Opet se ništa nezna a kao sve je dogovoreno… Živi bili pa vidili šta će nam donjeti idući tjedan…
[/quote]
Nažalost ali si možda i u pravu.Samo neće biti banaka nego jedan će se sigurno naći koji neće htjeti skinuti blokadu sa računa.U najboljem slučaju dat će neku crkavicu radnicima da im se malo zamažu oči sve s ciljem da se ovo razvuče do isteka kolektivnog ugovora.A znate i zašto!

pixma

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/GuwFmVmiYCAifPrtEphVlw==.pdf

Ne vjerujem da će biti problema glede stjecanja udjela u Adriaoil SpA.
Čališkan nije ni malo izložen prijetnji koncentracije – jedino se to tako moglo izvesti.
Sada samo pametno – tržište čeka na nas!
[/quote]

A poslije…..poslije ćemo očitati bukvicu ……..NEKIMA!!!!
USKORO, USKORO…….

logike tu baš i nema, pa su iznenađenja moguća i da spektakl oko potpisa i plaćanja bude do kraja tjedna

New Report

Close