DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@richter

Da su turci ozbiljni mogli su već pokrenuti Krk, a o pokretanju Zagreba pregovarati u hodu. Pokretanje jednog ne ovisi o drugom. Ali turci služe samo za kupovanje vremena.

Evo na ovu tvoju izjavu sam replicirao

Da, i gdje ja tu impliciram da će turci odustati? Očito je da su neozbiljni ili nemaju znanja, jer bi se požurili pokrenuti Krk, da već jednom počnu vraćati uloženo (samo je pitanje što su dosad uložili). Može se njihovo otezanje tumačiti i kao prilika da jeftinije prođu. Otezat će sve dok ne izbjegnu plaćanje zaostalih plaća radnicima. Jer što bi oni platili rad koji treba netko drugi platiti. Oni će platiti radnicima onaj rad koji im oni budu zadali. Onda bi mogli tražiti da država još malo veći dio dugova preuzme na sebe, itd.
Znaš onu bosansku: dabogda se kćeri udala za pašu, ali samo fukaru vidim da obilazi oko kuće.
Dioki nije mlada i lijepa udavača, nego krezuba baba. Turci to dobro znaju. Dobro znaju da ozbiljnog ponuđača nije bilo prije. Ozbiljnog ponuđača koji bi im konkurirao s ponudom nema ni sad. Ni u budućnosti ga neće biti.
A što se tiče Dioki-eve informacije prema ZSE, taj je Dioki inače poznat po pravovremenom i korektnom informiranju i ZSE-a i cijele javnosti.
[/quote]
Ali turci služe samo za kupovanje vremena Evo ovdje impliciraš da će turci odustati. Dioki je obavještavao javnost o neobvezujućim ponudama, pismima namjere ili o tome da nema saznanja zbog ćega dionica raste jer nema novih materijalnih činjenica, ovoga puta je drugačije priopćenje.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Imaš povjesne podatke – http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.revizija.hr%2Fizvjesca%2F2007%2Frevizije-pretvorbe-i-privatizacije%2F573-polimeri-zagreb.pdf&ei=pqw8ULK1DPP54QTrxYGwBw&usg=AFQjCNHBUgETO1v52UtRi8RPdTXqv0q1VA&sig2=gJgDMCORzcmkwQvgEHdopQ

Dioki je poslovao i pozitivno i negativno kao i svi drugi – najveći dio gubitaka su rezultat otpisa i amortizacija koji su proistekli iz pretvorbe kompanije!

Rezultat su otpisa i amortizacija što je bio paravan za razne makinacije. Rezultat su i Tipurićevih reorganizacija u kojima su se skladišta izdvojila u posebnu tvrtku, pa se pdv plaćao svaki put kad su se sirovine i proizvod pretakale iz Kemikalija u Dioki ili obrnuto. Rezultat su i doradbenih ugovora s Ježićevim Landmarkom s kojim je počeo guljenje Dioki-a. Rezultat su i PIF-ova i njihovih genijalnih menadžerskih poteza. Rezultat su i komunističkih direktora koji su još onda sredstva namjenjena razvoju potrošili na velebne upravne zgrade, a nešto podijelili kao viškove radnicima, da bi stvorili privid visokog standarda u komunizmu.

Ali turci služe samo za kupovanje vremena Evo ovdje impliciraš da će turci odustati. Dioki je obavještavao javnost o neobvezujućim ponudama, pismima namjere ili o tome da nema saznanja zbog ćega dionica raste jer nema novih materijalnih činjenica, ovoga puta je drugačije priopćenje.

Hvala što si me upozorio da sam se nespretno izrazio. Što sam mislio objasnio sam ti u postu na koji se sad pozivaš.
Dioki ni vlastite radnike nije vrijedan izvijestiti o stvarnim činjenicama, nego se jadni ljudi i tu po forumu međusobno raspituju što se zbiva.

Koja to firma izvještava radnike o tome što se zbiva? Možda DDJH kako kupuje INGRA-u? Ovdje poteze ne vuče direktor nego ministarstvo financija zbog toga je non stop kod njih na konzultacijama. O krezuboj babi bi se dalo raspravljati pogotovo ako se stvori etan na Žitnjaku, mogao bi Dioki odjednom postati miss Croatia i u miraz dati zemljište za LNG, ako zatreba. Ako mu se omogući rad sa plasmanom proizvoda u inozemstvo očigledno nema problema. A ako ne može nastaviti proizvodnju sonim što je profitabilno,a sa ostalim pružati uslugu

na dobrom si tragu, ali lupaš gluposti. ježića i tu školu koju spominješ nikad nije zanimala proizvodnja, kapaciteti, marketing, nove aplikacije, budućnost tržišta. Pretpostavljam da ga pitaš od čega su skraćenice PVC i VCM da nebi znao. Znao je kolko može provizije dobiti za neko staro željezo od Hypa od onog od koga kupuje, od onih koji rade na projektu, itd, od svakog po 10-20 % pa računaj. Proučite od koga je kupio to staro željezo, isto interesantno.

Ne lupam gluposti nego ironiziram. Na cijelu ironiju su me potakle ove besmislice o integraciji kanalizacije, smeća, LNG-a, ćumura i Bog te pitaj čega sve ne. Slažem se da Ježiću samom nije palo na pamet da ide ulagati u VCM/PVC, jer u prvom redu nema pojma što je to. Na to su ga nagovorili neki drugi zabetonirani mozgovi kojima su, da stvar bude gora, tatice nabavile diplome tehničkih fakulteta. Što su takvi mogli nego ići seliti davno zraubano postrojenje PVC-a iz Splita na Krk. Pratiti moderne trendove u petrokemiji je za njih nemoguća misija jer prvo ne poznaju stručni vokabular vlastite struke, a kamoli svjetske jezike na kojima je pisana stručna literatura.
[/quote]
Nije Ježiću i njegovim trabantima bio isključivi cilj graditi Potemkinovo selo da bi izmuzli provizije za sebe. Oni su stvarno mislili da će VCM/PVC uspješno proraditi (u tome je tragedija), a pritom će i dobro zaraditi na provizijama od dobavljača opreme i radova. To je bio kolateral.
Karakterno lopovi zbog provizija.
Stručno nule.
Pa opet i karakterno nule jer su trebali biti svjesni svoje stručne prikraćenosti i pustiti mjesto drugima.

Prođe praktički i utorak a traga i glasa o onome što se događa u "kompaniji" nema… Da ne spominjem silne plaće koje smo već nekoliko puta trebali dobiti, izgleda da će se to prologirati opet do ovoga petka, pa će onda iscuriti obavijest o eventulanoj isplati početkom idućeg tjedna… I tako tjedan za tjednom, mjesec za mjesecom, još malo pa ćemo ispratiti i godinu cijelu, a pare nismo vidjeli, a vrlo je upitno hoće li biti išta od toga…
Već smo se svi navikli da od moćne Uprave informacije cure na kapaljku, a od sinikalnih vođa nema ni traga ni glasa, baš me zanima šta će opet izmislit danas ili sutra da ušutkaju raju…
I ako nešto bude od toga, da se pokrene neka proizvodnja, baš me zanima sa kojom će požrtvornošću ljudi koji su ostali "vjerni" ovoj firmi izvršavati svoje radne zadatke da bi proizvodnja opće ugledala svjetlo dana… Jer ja nisam uopće motiviran a mislim da 95% ljudi koji radi ili u Diokiju ili DINI isto tako nisu, jer čak i da dobijemo sve pare ostat će gorčina koju su nam pružili Ježić i njegova kompanija, razno razni menađeri, sindikalisti, ma ko god to bio uopće nije važno…
Baš bi volio da kad dobijemo pare pa kad nas budu zvali ponovo na posao, mislim tu prvenstveno na Upravu Diokija, jedno 90 posto ljudi da kolektivno otkaz pa neka se onda oni jebu sa pokretanjem pogona, jer oni sve najbolje znaju… To bi me jedino usrećilo u ovoj usranoj priči oko Dioija koja već traje godinu dana…

Koja to firma izvještava radnike o tome što se zbiva? Možda DDJH kako kupuje INGRA-u? Ovdje poteze ne vuče direktor nego ministarstvo financija zbog toga je non stop kod njih na konzultacijama. O krezuboj babi bi se dalo raspravljati pogotovo ako se stvori etan na Žitnjaku, mogao bi Dioki odjednom postati miss Croatia i u miraz dati zemljište za LNG, ako zatreba. Ako mu se omogući rad sa plasmanom proizvoda u inozemstvo očigledno nema problema. A ako ne može nastaviti proizvodnju sonim što je profitabilno,a sa ostalim pružati uslugu

Svaka, pogotovo u ovakvoj situaciji kad im najkvalitetniji kadar odlazi jer ga sa svojim blefovima tjeraju na to. Da se i skupi novac, ne znam tko će pokrenuti proizvodnju jer su im ljudi otišli. Pa oni su vrsta industrije gdje se tehnički rukovodeći kadar (i općenito tehnički kadar) školuje kroz rad i po dvadeset godina da bi mogao voditi pogone te vrste.
Ovdje poteze ne vuče ministarstvo, nego ministar koji ima osobni interes u Dioki-u.
Stvorit će se etan? Stvoriti? Kako? Da ga ne bude Sai Baba materijalizirao?
O LNG-u se već i previše reklo zašto isti ne dolazi u obzir.
O plasmanu proizvoda u inozemstvo pričamo danas već pola dana i konstatirali smo da su i puno veći igrači u gubicima.
Pričaš bezveze jer zapravo nemaš pojma ni što ni kako Dioki to proizvodi. Što nije profitabilno, s tim će pružati uslugu. Ma nemoj. Prvi uvjet za pružanje usluge je da to donosi profit. Jesi li čuo za frizerku koja radi s gubitkom, ali joj to nije važno jer je to kod usluge nebitno.

Inu tuže talijani i traže 170 milijuna eura oštete zbog nepridržavanja Ugovora!
Koliko bi MOL trebao platiti Hrvatskoj i kolika je šteta nanesena HR gospodarstvu a posebice Diokiju?
Zašto se nije gradio plinovod Omišalj – Kukuljanovo?
Zašto Ina nije gardila GEA-u nego je odustala i to neobjašnjivo?
Je li to odustajanje povezano s povezivanjem Krka s Italijom i isporukama talijanskog a ne ruskog plina – i za to je postojao ugovor?

I Apple tuži Samsung!
Plinovod Omišalj – Kukuljanovo se nije gradio jer ga Ježić nije htio platiti. Drugog korisnika nema; pa za kog bi se onda gradio?
GEA je tema za neki drugi forum.
[/quote]

Sve je to jedna te ista tema i uzroci i posljedice!
No odgovori se znaju ali se i taje!
Je li INA radila plinovod od Kukuljanova do Urinja ili Plinacro?
Podsjećam da je za taj plinovod lovu osigurala EBRD!

@Richter
Tako je, nemam pojma, u pravu si i sve će biti kako ti kažeš, uživaj
[bye]

@Richter

Tako je, nemam pojma, u pravu si i sve će biti kako ti kažeš, uživaj
bye

Vjeruj mi da ja ovu temu ne pratim nekoliko dana ili nekoliko mjeseci, već sam, moglo bi se reći, njen aktivni sudionik već nekoliko desetljeća.

Kolega richter apsolutno se slažem sa Vama da je ovakvoj industriji potreban iskusan kadar ali pod uvjetom da netko barem razmišlja o proizvodnji što ovdje nije slučaj.Jedini način da Dioki ponovo počne proizvoditi je promjena državnog uređenja i krimilizirane vlasničke strukture a to je bar u skoro vrijeme nemoguća varijanta.U našoj državi se uglavnom spašavaju neprofitabilne organizacije u našem slučaju to je Adrijaoil (švercerska organizacija)a proizvodni pogoni se zatvaraju.Pokretanje proizvodnje u Dini je čista demagogija i nitko o njoj za pravo i ne razmišlja. Priču o proizvodnji tandem Linić i Ježić plasira preko svoih poltrona Mihaljevića i Rumenovića kako bi smirili radnike dok ne izvuku za sebe svu moguću korist a tada će Linić velikodušno pokrenuti stečaj.

Kolega richter apsolutno se slažem sa Vama da je ovakvoj industriji potreban iskusan kadar ali pod uvjetom da netko barem razmišlja o proizvodnji što ovdje nije slučaj.Jedini način da Dioki ponovo počne proizvoditi je promjena državnog uređenja i krimilizirane vlasničke strukture a to je bar u skoro vrijeme nemoguća varijanta.U našoj državi se uglavnom spašavaju neprofitabilne organizacije u našem slučaju to je Adrijaoil (švercerska organizacija)a proizvodni pogoni se zatvaraju.Pokretanje proizvodnje u Dini je čista demagogija i nitko o njoj za pravo i ne razmišlja. Priču o proizvodnji tandem Linić i Ježić plasira preko svoih poltrona Mihaljevića i Rumenovića kako bi smirili radnike dok ne izvuku za sebe svu moguću korist a tada će Linić velikodušno pokrenuti stečaj.

Nemam što dodati. Sve ste lijepo rekli.

New Report

Close