DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da, kupnja jača, čeka se vijest….

@richter

Da je tako kao što tvrdiš, Dioki bi javio na ZSE da je dobio neovezujuću ponudu ili neko pismo namjere, a ne ovo što je poslao, znači teorija ti pada u vodu.
http://zse.hr/userdocsima…9bkntRvmLXJ41dNvjuA==.pdf

Oprosti, ne znam na koju moju tvrdnju misliš? Možeš li je citirati, pa ću je pokušati obrazložiti.

Da, kupnja jača, čeka se vijest….

a kako to da se u top 10 rasprodaja nastavlja? pa svi su izašli, još su ostali filipović i dioki !!

idući tjedan će bit bolje...

Rekao sam da je uništavanje Dioki-a od strane MOL-a običan spin, pa hajde da i to argumentiram. Pogledajmo podatke o TVK, MOL-ovoj podružnici i usporedimo ih sa Dioki-em:

etilen:
TVK ima kapacitet 620 tisuća tona godišnje.
Dioki ima kapacitet 90 tisuća tona godišnje, ali je gotovo svih 30 godina rada ovog pogona (znači puno prije MOL-ovog preuzimanja INA-e) stvarna proizvodnja manja od 50 tisuća tona, što je minimum za kontinuirani rad LDPE pogona u ZG.

LDPE:
TVK ima kapacitet 66 tisuća tona.
Dioki ima kapacitet 50 tisuća tona u ZG i 100 tisuća tona na Krku

HDPE:
TVK ima kapacitet 420 tisuća tona.
Dioki ne proizvodi HDPE.

polipropilen:
TVK ima kapacitet 280 tisuća tona.
Dioki ne proizvodi polipropilen.

polistiren i EPS:
TVK ne proizvodi PS i EPS.
Dioki proizvodi 50 tisuća tona PS-a i 15 tisuća tona EPS-a.

U čemu to Dioki konkurira TVK-u koji zbirno proizvodi 700 tisuća tona svojih udarnih proizvoda nasuprot Dioki-evih nula tona.
Osim TVK MOL je i vlasnik slovačkog Slovnafta koji dodatno proizvodi 450 tisuća tona što LDPE-a, što polipropilena, tako da mu ukupna proizvodnja plastičnih masa iznosi milijun i dvijesto tisuća tona. Zbilja MOL ima razloga za strah od Dioki-a.

Pa gle, malo si u pravu ali generalno nisis. LDPE i HDPE se mogu substituirat u neku ruku, recimo dosta debelih folija opće namjene se može raditi od oba materijala. Čak je i PP u toj priči. Ali to nije suština, suština je financijsi rezultati ove dvije gore navedene petrokemije (TVK i Slovnaft), koji su za prošlu, a ovu naročito godinu katastrofalni. Iako su integrirana proizvodnja, mislim da je prvi kvartal u TVK bio 30 milina a u Slovnaft 50 miliona gubitka. Samo jedan kvarta. Njima isto svaka pomoć dobro došla, a jedna od tih pomoći je da Dioki ne zapljusne tržište sa novih 170 000 tona PE na tržište.

Naravno, ovo uopće ne amnestira sva sranja i sve krađe, bezobrazluk, lopovluk i glupost u Dioki-ju u zadnijih 8 godina.
[/quote]
Diokijevih 150 tisuća tona proizvodnje je nešto više od 10% proizvodnje TVK/Slovnafta. Ako ih to ugrožava?!?
Treba reći i da imaju efikasnija postrojenja i vlastitu sirovinu što ih čini konkurentnijima od Dioki-a. Muči ih kriza kao i sve ostale, a ne Dioki sa svojim svinjarijama. Dioki u kojem je sama uprava radila u korist konkurencije.

@richter

Da je tako kao što tvrdiš, Dioki bi javio na ZSE da je dobio neovezujuću ponudu ili neko pismo namjere, a ne ovo što je poslao, znači teorija ti pada u vodu.

Oprosti, ne znam na koju moju tvrdnju misliš? Možeš li je citirati, pa ću je pokušati obrazložiti.
[/quote]
Prvi odlomak domumenta , predugovor potpisan, u tijeku usaglašavanje.

Htio sam reći da turci nisu lažnjak i da neće nestati kao neki nakon dubinskog snimanja ili neka patka iz novina tipa Končar

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Htio sam reći da turci nisu lažnjak i da neće nestati kao neki nakon dubinskog snimanja ili neka patka iz novina tipa Končar

Gle, možeš li citirati moje riječi na koje repliciraš? Meni još uvijek nije jasno na koju moju izjavu reagiraš.

Ja sam vidio turke, i to dvaput, postavljaju kiosk za Kebap u Resniku 2! Navodno da kad postave dolaze pokrenut i kuhinju u upravnoj zgradi a onda buju si uzeli i Dioki da vide s čim se raja bavi okolo tih dimnjaka!

zaprudjanec

richter
Mcinha

@richter

@Mchina
richter

Slažem se da Turci neće nestat samo tako…već ć enapraviti i nešto neočekivano! [thumbsup] [cool]

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Na prodaji ima sad duplo nego na kupnji…!?!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

uzgred, vidi se da se čisti i pojednostavljuje vlasnička struktura, prije preuzimanja

richter
Mcinha

@richter

@Mchina
richter

Slažem se da Turci neće nestat samo tako…već ć enapraviti i nešto neočekivano! [thumbsup] [cool]

Turci su tu no ja bi tipovao na 3A!!!
1. A – Azerbaijan
2. A – Arapi
3. Adriaoil SpA

2A+A=energetika RH;

I prije je Adriaoil SpA bila kompanija oko koje su se riješavali hrvatsko-talijanski interesi u sferi energetike!
Da INA pod utjecajem MOL-a i drugih interesa nije odustala od projekta GEA – Dina bi bila najjača kompanija u HR!

Rekao sam da je uništavanje Dioki-a od strane MOL-a običan spin, pa hajde da i to argumentiram. Pogledajmo podatke o TVK, MOL-ovoj podružnici i usporedimo ih sa Dioki-em:

etilen:
TVK ima kapacitet 620 tisuća tona godišnje.
Dioki ima kapacitet 90 tisuća tona godišnje, ali je gotovo svih 30 godina rada ovog pogona (znači puno prije MOL-ovog preuzimanja INA-e) stvarna proizvodnja manja od 50 tisuća tona, što je minimum za kontinuirani rad LDPE pogona u ZG.

LDPE:
TVK ima kapacitet 66 tisuća tona.
Dioki ima kapacitet 50 tisuća tona u ZG i 100 tisuća tona na Krku

HDPE:
TVK ima kapacitet 420 tisuća tona.
Dioki ne proizvodi HDPE.

polipropilen:
TVK ima kapacitet 280 tisuća tona.
Dioki ne proizvodi polipropilen.

polistiren i EPS:
TVK ne proizvodi PS i EPS.
Dioki proizvodi 50 tisuća tona PS-a i 15 tisuća tona EPS-a.

U čemu to Dioki konkurira TVK-u koji zbirno proizvodi 700 tisuća tona svojih udarnih proizvoda nasuprot Dioki-evih nula tona.
Osim TVK MOL je i vlasnik slovačkog Slovnafta koji dodatno proizvodi 450 tisuća tona što LDPE-a, što polipropilena, tako da mu ukupna proizvodnja plastičnih masa iznosi milijun i dvijesto tisuća tona. Zbilja MOL ima razloga za strah od Dioki-a.

Pa gle, malo si u pravu ali generalno nisis. LDPE i HDPE se mogu substituirat u neku ruku, recimo dosta debelih folija opće namjene se može raditi od oba materijala. Čak je i PP u toj priči. Ali to nije suština, suština je financijsi rezultati ove dvije gore navedene petrokemije (TVK i Slovnaft), koji su za prošlu, a ovu naročito godinu katastrofalni. Iako su integrirana proizvodnja, mislim da je prvi kvartal u TVK bio 30 milina a u Slovnaft 50 miliona gubitka. Samo jedan kvarta. Njima isto svaka pomoć dobro došla, a jedna od tih pomoći je da Dioki ne zapljusne tržište sa novih 170 000 tona PE na tržište.

Naravno, ovo uopće ne amnestira sva sranja i sve krađe, bezobrazluk, lopovluk i glupost u Dioki-ju u zadnijih 8 godina.
[/quote]
Diokijevih 150 tisuća tona proizvodnje je nešto više od 10% proizvodnje TVK/Slovnafta. Ako ih to ugrožava?!?
Treba reći i da imaju efikasnija postrojenja i vlastitu sirovinu što ih čini konkurentnijima od Dioki-a. Muči ih kriza kao i sve ostale, a ne Dioki sa svojim svinjarijama. Dioki u kojem je sama uprava radila u korist konkurencije.
[/quote]
To bi značilo da bi i Dioki, da kojim slučajem radi, stvarao samo gubitak, i opet bi se našao u situaciji u kojoj je i sad. I to bez navodnih MOL-ovih klipova.
Postoji li i jedna petrokemija u okruženju (bližem ili daljem), a da nije u gubicima. Nedavno sam svu iluzornost ideje o proizvodnji VCM/PVC-a ilustrirao sa Oltchimom, velikim rumunjskim proizvođačem PVC-a koji je pred bankrotom. Oltchim je također u boljoj poziciji od Dioki-a jer koristi i razvija vlastitu tehnologiju za proizvodnju VCM/PVC-a za razliku od Dioki-a koji je tehnologiju prisiljen licencirati.

New Report

Close