tjedan je pred nama, nije ni Caliskanu da gubi (ekonomski) na ovom poslu u kojemu ni Vlada, točnije Linić ne smije izgubiti (politički)
Meni nije jasno kako se moze isplatiti do srijede samo je pitanje koje srijede?Racun diokia je zablokiran,nemoze ici preko Dine,e moj Rumeni srami se ljudima davati nadu samo da jos vise polude kad vide da nece biti plača,ajde vise odj…i nemojte se niti obracati lopovi jedni.Zadnja moja poruka na ovom forumu bez obzira na ishod ove price hvala svim zaposlenicima na strpljenju i naivnosti gospodo razmislite malo kad ni ovaj tjedan nebude love kamo sve ovo vodi,brisem profil jer ovo vise nema smisla sami LAZOVI i BANDA takvi nas vode
Evo dolazi i taj ponedjeljak a love nema niti ce je biti!Opet ste uhvaceni u lazi znate tko nemoram niti pricati vise,nece stecaj jer ce njihov sef R.J.onda zavrsiti u buksi jer ce uskok vrlo brzo naci nepravilnosti u firmi. Vidjet cete moje rijeci da nece biti plača cijeli tjedan niti iduci tjedan jbg
Ma daj, što pričaš. Lova je do petka na našim računima 🙂
Radnici okupirali rudnik na Sardiniji: Uzeli i 350 kilograma eksploziva da "osnaže svoje argumente"
http://www.index.hr/vijesti/clanak/radnici-okupirali-rudnik-na-sardiniji-uzeli-i-350-kilograma-eksploziva-da-osnaze-svoje-argumente/633682.as
Tako se radi …nema tu zajebancije
Radnici okupirali rudnik na Sardiniji: Uzeli i 350 kilograma eksploziva da "osnaže svoje argumente"
http://www.index.hr/vijesti/clanak/radnici-okupirali-rudnik-na-sardiniji-uzeli-i-350-kilograma-eksploziva-da-osnaze-svoje-argumente/633682.as
Tako se radi …nema tu zajebancije
MA ne, ne budi lud, drugi petak će se sve riješit, ima nekih nematerijalnih činjenica za proceduru za predpotpisivanje pripreme za potpisivanje dokumenata za pokretanje pomoćnih dokumenata potrebnih za predugovor.
Samo moraš biti optimist i vjerovati.
Jupi. Luka Modrić potpisao ! Prva vijest u dnevniku HTV-a.
300 719 nezaposlenih i 300 000 ljudi na antidepresivima nije bitna vijest da bi bila na početku dnevnika.
Šta ni danas ništa?
Kolega Jman!Scenario ove trakavice se nastavlja,turci ce ovaj tjedan netragom nestati ko i Mes,ali onda ce se pojaviti neki novi Jezicev prijatelj i reci ja zelim Dioki i Dinu.Naravno opet ce se morati proci sve ovo odpocetka kao sa turcima,znaci jos mjesec dana muke!Rekao sam vec nema plača dok god Hep neda avans za zemljiste na Krku,a to ce biti krajem 9.mjeseca.Naravno opet ce jadni ljudi po… a sindikati ce vikati ovaj partner je ozbiljan po 9.put vec po…..foru,naravno sezona je gotova pa sada blokirajmo most za 15 auta na dan to im je bio prvotni cilj i uspjeli su,a sada nastupa novi cilj a taj je istek kolektivnih tako da nam nemoraju dati NISTA!Mozda ce neki reci ovaj nije normalan i stalno nesto kenja ali ljudi vidjet cete da ce to biti tako ako se prevarim moja isprika svima koje sam uvrijedio ili omalovazio ovom izjavom,da su turci potpisali vec bi mi dobili plače i sve bi krenulo za pocetak proizvodnje.Zasto ako je Linić rekao imaju rok do ponedjeljka a sada je proslo vise od 7 dana od tog roka nije pokrenut stecaj,ili plače do petka ili STEČAJ!Jer ovako samo mi gubimo sada nam samo duguju i plaču za 8.mjesec itd…itd…itd…Evo ljudi moji vidjet cete da nista do petka a niti do drugog petka ovo je samo jedna lopovska igra zna se koga tako da trebali smo proglasit stecaj prije pola godine jer ovako samo radnici gube i dalje ce gubiti.
Kolega Jman!Scenario ove trakavice se nastavlja,turci ce ovaj tjedan netragom nestati ko i Mes,ali onda ce se pojaviti neki novi Jezicev prijatelj i reci ja zelim Dioki i Dinu.Naravno opet ce se morati proci sve ovo odpocetka kao sa turcima,znaci jos mjesec dana muke!Rekao sam vec nema plača dok god Hep neda avans za zemljiste na Krku,a to ce biti krajem 9.mjeseca.Naravno opet ce jadni ljudi po… a sindikati ce vikati ovaj partner je ozbiljan po 9.put vec po…..foru,naravno sezona je gotova pa sada blokirajmo most za 15 auta na dan to im je bio prvotni cilj i uspjeli su,a sada nastupa novi cilj a taj je istek kolektivnih tako da nam nemoraju dati NISTA!Mozda ce neki reci ovaj nije normalan i stalno nesto kenja ali ljudi vidjet cete da ce to biti tako ako se prevarim moja isprika svima koje sam uvrijedio ili omalovazio ovom izjavom,da su turci potpisali vec bi mi dobili plače i sve bi krenulo za pocetak proizvodnje.Zasto ako je Linić rekao imaju rok do ponedjeljka a sada je proslo vise od 7 dana od tog roka nije pokrenut stecaj,ili plače do petka ili STEČAJ!Jer ovako samo mi gubimo sada nam samo duguju i plaču za 8.mjesec itd…itd…itd…Evo ljudi moji vidjet cete da nista do petka a niti do drugog petka ovo je samo jedna lopovska igra zna se koga tako da trebali smo proglasit stecaj prije pola godine jer ovako samo radnici gube i dalje ce gubiti.
[/quote]
daj sutra zahtjev za stečaj pa ćeš vidjeti kako će se sve riješiti u 7 dana, ovaj put za ozbiljno
Rekao sam da je uništavanje Dioki-a od strane MOL-a običan spin, pa hajde da i to argumentiram. Pogledajmo podatke o TVK, MOL-ovoj podružnici i usporedimo ih sa Dioki-em:
etilen:
TVK ima kapacitet 620 tisuća tona godišnje.
Dioki ima kapacitet 90 tisuća tona godišnje, ali je gotovo svih 30 godina rada ovog pogona (znači puno prije MOL-ovog preuzimanja INA-e) stvarna proizvodnja manja od 50 tisuća tona, što je minimum za kontinuirani rad LDPE pogona u ZG.
LDPE:
TVK ima kapacitet 66 tisuća tona.
Dioki ima kapacitet 50 tisuća tona u ZG i 100 tisuća tona na Krku
HDPE:
TVK ima kapacitet 420 tisuća tona.
Dioki ne proizvodi HDPE.
polipropilen:
TVK ima kapacitet 280 tisuća tona.
Dioki ne proizvodi polipropilen.
polistiren i EPS:
TVK ne proizvodi PS i EPS.
Dioki proizvodi 50 tisuća tona PS-a i 15 tisuća tona EPS-a.
U čemu to Dioki konkurira TVK-u koji zbirno proizvodi 700 tisuća tona svojih udarnih proizvoda nasuprot Dioki-evih nula tona.
Osim TVK MOL je i vlasnik slovačkog Slovnafta koji dodatno proizvodi 450 tisuća tona što LDPE-a, što polipropilena, tako da mu ukupna proizvodnja plastičnih masa iznosi milijun i dvijesto tisuća tona. Zbilja MOL ima razloga za strah od Dioki-a.
Gdje je zapelo?
Radnici Dine još čekaju šest plaća
Pogledaj sve iz: Gospodarstvo
Pogledaj sve vijesti
Autor: Marinko Glavan
Objavljeno: 28. kolovoza 2012. u 7:24
Predsjednik Uprave Diokija Leo Dolezil ističe da posao s Turcima nije upitan te da će »možda već u utorak moći objaviti više detalja i termine budućih događanja«
RIJEKA Iako je bilo najavljivano kako će sva dokumentacija biti potpisana do kraja prošlog tjedna, a novac turskog ulagača za isplatu zaostalih plaća radnicima Dina petrokemije i Diokija biti uplaćen danas, ni jedno ni drugo nije se dogodilo. Na upit kada će sapunica oko prodaje Adriaoila temeljem koje bi Turci trebali preuzeti vlasnički udio u Dini, a radnici svoje neisplaćene plaće, uprava Diokija odgovara kako je to samo pitanje dana.
Turci namjeravaju pokrenuti i proizvodnju na Žitnjaku?
Proizvodnju u dijelu Diokijevih pogona, kako neslužbeno saznajemo, mogao bi pokrenuti upravo Caliskan. Iako je, prema prvobitnom dogovoru turski investitor trebao pokrenuti u prvom redu proizvodnju polietilena u Dini, uprava Diokija sada pregovara i o mogućnosti proizvodnje polistirena na Žitnjaku.
Bez odgovora o stečaju
Nakon najava podnošenja zahtjeva za pokretanje stečaja nad Diokijem i Dinom ministra financija Slavka Linića, a zatim i odgode nakon najave posla s Turcima, u ministarstvu smo pokušali saznati je li zadan novi rok do kad uprava Diokija mora postići dogovor s Turcima ili će zahtjev za stečajem ipak biti podnesen, no upit je ostao bez odgovora.
Povjerenik Sindikata EKN-a u zagrebačkom Diokiju Josip Pavelić očekuje da će novac za plaće biti uplaćen do sutra.
– Prema svim informacijama kojima raspolažemo, plaće bi trebale biti ovaj tjedan. Koliko nam je poznato s investitorom se još dogovara pokretanje proizvodnje, ali i ti su pregovori pri kraju, ističe Pavelić