DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u top 10 opet neke promjene.. zanimljivo jedino to da je HPB odlučio skroz izaći i prodao još 25k komada…

Da li se zna tko stoji iza tog skrbničkog računa?

ajkulazg
Radim tamo, i ne vjerujem u tvoje priče.
Možda sada i nešto dobijemo, ali, što poslije?
Novi krug zaduživanja i serviranih laži.
Meni osobno, stečaj je puno pošteniji.
Ako ja ne vjerujem u to, a egzistencija mi je ovisna o tome, kako će tek oni, koji bi trebali dat živu lovu?

Ja sam zagovornik stečaja više od godine i pol, kad se dala naslutiti sadašnja situacija. Naravno da nemam dionice, ne vjerujem u tu vrstu zarade bez rada, apsolutno se protivi mojim uvjerenjima.
Da je došlo do stečaja onda, ili malo kasnije, vjerujem da bi se proizvodnja nastavila gotovo bez prekida. Ponavljam, stečaj se izbjegava zbog sprečavanja izlaska u javnost prljavog rublja, gdje bi USKOK sigurno imao posla s visokopozicioniranim bićima u sjeni bez morala.
A pojedine takozvane "dioničare" s ovog foruma mogu jedino usporediti s lešinarima koji grabe mrvice sa crkotine kojoj su davno isključeni aparati.
Stvari se "ne okreću na bolje" što se tiče pokretanja proizvodnje. Ne bih sada o stanju pogona, kadrovima, radovima i troškovima potrebnim za start, a da se poštuju pravila svih struka, norme, zakoni, pravilnici o sigurnosti itd. jer bi me proglasili defetistom, unutarnjim neprijateljem i sl.
Kada je takva situacija, kolege radnici ponašajte se i vi tako, izvucite maksimum što možete, jer u skoroj budućnosti pogoni neće u start, a možda i nikad više.

Drugarski pozdrav

savu za predsjednika!

Anonimno, 25.08.2012. u 23:28
@Sava

Čovjek te je upozorio da talasaš gluposti……kakav sad EPS i slične gluposti spominješ?
Zašto izbjegavaš činjenicu da se teški pregovori vode oko jedne bezvrijedne kompanije kao što je Adriaoil SpA koja je osnovana tamo daleke 1969. kao platforma za business Ine u Italiji i s talijanskim komapnija kao što su ENI, EDISON i sl.
Odmah nakon što se potpisao sporazum između Italije i Jugoslavije o razgraničenju na moru i nakon čega se krenulo u istraživanje Jadrana skupa s Talijanima!!!!
Tko zna što se dobilo kao miraz u dealu kojim je Dioki dobio Adriaoil 2005.
Znaš li možda zašto se inzistira na Adriaoilu – daj odgovor pa će ti biti jasno tko je kupac!!!!

Na Adriaoilu se inzistira tako da se odmah može vratiti onaj kredit od nekoliko milja EURA DIOKI-u.

Pozdrav !

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Iz clanka…

Javnosti je već više nego dobro poznato da Vlada Diokijev pogon na Krku panično pokušava prodati bilo kome (najprije su u igri bili neki navodni Rusi, a danas su stanoviti Turci), dok pogon na zagrebačkom Žitnjaku namjerava likvidirati, baciti u stečaj, demontirati i prodati u staro željezo.

Razlog tako drastičnog postupanja je to što Dioki navodno više nema sirovine koju bi prerađivao i što mu je energija preskupa. Sirovine, plina etana, pak, Dioki navodno nema zato što mu ga Ina u mađarskom vlasništvu jednostavno uskraćuje kako bi ga izbacila s tržišta i prostor oslobodila mađarskoj petrokemijskoj kompaniji TVK, što se na hrvatskoj televiziji govori kao “dobar dan”, a da ni okom ne trepnu ni TV novinari, ni ministri, ni državni odvjetnik, ni policija, ni specijalci

http://www.jutarnji.hr/tito-tomicic–malom-preradom-postrojenja-moze-se-nastaviti-raditi-s-jeftinim-sirovinama–poput-smeca-na-jakusevcu-/1049729/

Dioki…Ina/Mol….O tome se sve vise i otvorenije govori a nadam se da ce i radnici sa Zitnjaka uspijet dobit od uprave a ta ista od vlade ili Ine ocitovanje o navedenom.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Anonimno, 26.08.2012. u 12:01
@Sava

Čovjek te je upozorio da talasaš gluposti……kakav sad EPS i slične gluposti spominješ?
Zašto izbjegavaš činjenicu da se teški pregovori vode oko jedne bezvrijedne kompanije kao što je Adriaoil SpA koja je osnovana tamo daleke 1969. kao platforma za business Ine u Italiji i s talijanskim komapnija kao što su ENI, EDISON i sl.
Odmah nakon što se potpisao sporazum između Italije i Jugoslavije o razgraničenju na moru i nakon čega se krenulo u istraživanje Jadrana skupa s Talijanima!!!!
Tko zna što se dobilo kao miraz u dealu kojim je Dioki dobio Adriaoil 2005.
Znaš li možda zašto se inzistira na Adriaoilu – daj odgovor pa će ti biti jasno tko je kupac!!!!

Na Adriaoilu se inzistira tako da se odmah može vratiti onaj kredit od nekoliko milja EURA DIOKI-u.

Pozdrav !
[/quote]

[thumbsup] [cool]

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Jutarnji list

RJEŠENJE ZA DIOKIJEV POGON NA ŽITNJAKU

Tito Tomičić nudi revolucionarnu alternativu koja se bazira na sirovoj nafti, smeću i mulju otpadnih otpada

Malom pewradom postrojenja može se nastaviti raditi s jeftinim sirovinama, poput smeća na Jakuševcu.

S pametnim razvojem DIOKI može postati svjetski konkurentna hrvatska industrija.

Zanimljiv lik, zanimljivi prijedlozi, naravno da ga mjesecima niko ne sluša!!!

[cool]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Kad su radnici zadnji put bili na liječnčkom pregledu?

U kakvom su stanju pogoni, dali ima dovoljno inženjera/tehnologa koji znaju voditi pogone?

Tko će se usuditi od šefova pogona poslati svoje radnike u pogone bez da zna dali su zdravstveno sposobni, ja nebih bio u koži tog šefa ako mu se radnik teže ozljedi jer tada inspektori nastupaju sa traženjem papirologije i krivca.

Kad su radnici zadnji put bili na liječnčkom pregledu?

U kakvom su stanju pogoni, dali ima dovoljno inženjera/tehnologa koji znaju voditi pogone?

Tko će se usuditi od šefova pogona poslati svoje radnike u pogone bez da zna dali su zdravstveno sposobni, ja nebih bio u koži tog šefa ako mu se radnik teže ozljedi jer tada inspektori nastupaju sa traženjem papirologije i krivca.

Radnici u zadnje vrijeme i kad su išli na liječnički to je bilo smiješno.Pogoni su u katastrofalnom stanju.Inženjeri su otišli uglavnom kao i dio operatera.
Što se tiče stečaja,radnici će dobiti ako dobiju plaće do sedmog mjeseca,poslije toga praznina za koju nitko nezna kako će završiti.Zato smo u depresiji jer ne znamo šta poslije osim da etilen i polietilen neće raditi,a nema se para za otpremnine.

pixma

Vaš link

Odlično! Samo da još i seoski redikuli krenu rješavati problem Dioki-a.
Kao da stručnjaci ne znaju da se u etilen mogu krekirati C3 ili teže frakcije. Pa i sirova nafta kako kaže g. Tomičić. Ja bih samo pitao g. Tomičića da li namjerava uložiti vlastitih stotinjak milijuna eura u izgradnju krekinga i pratećih pogona, ili već ima investitora koji bi to financirao?
Tomičić, tipično za nestručnjaka, odmah kreće u megalomaniju pa kroz Dioki rješava i problem smeća i otpadnih voda. Podsjetio bih ga da Dioki nema koncesiju na zbrinjavanje smeća ili otpadnih voda. Možda g. Tomičić ima novac koji će uložiti u otkup koncesije, te izgradnju spalionice. Uostalom, spalionica smeća se može izgraditi, a energija iz nje plasirati u javnu distribucijsku mrežu, i bez da se integrira u Dioki.
Čudi me da u priču nije upleo i sisačku željezaru koja bi napravila čelik za spalionicu, a brodogradilišta bi se preorijentirala na izradu metalnih konstrukcija za izgradnju gore spomenutog krekinga.
Ideje su mu zbilja dostojne najrigidnijeg sovjetskog modela planske ekonomije; ajmo stvoriti gigantski samodostatni kombinat u vrijeme kad je cijeli svijet shvatio da je rješenje u core businessu i outsourcingu.
Svaka čast i novinaru koji na ovakav način popunjava prostor u novinama.
Za kraj, priča kako TVK preko MOL-a i INA-e uništava Dioki je najobičniji spin Dioki-eve uprave koja je u TVK našla idealnog krivca na kojeg će svaliti svoju katastrofalnu nestručnost u vođenju tvrtke i vrhunsku stručnost u pljačkanju iste.

Ok, what’s up?

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

Drhtave ručice…

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

New Report

Close