dakle da rezimiramo: dioki je dionica puna potencijala, još ako bude LNG u omišlju bit će para, ali ovakvo bolesno pumpanje prema gore nikome ne koristi jer se uvijek onda prikače neiskusni ulagači – paničari koji će nam rušiti cijenu, tj. već ju ruše, a nastavit će i idućih dana malo gore, malo dolje. treba vidjeti kolika je trenutno realna cijena, a to ćemo vidjeti nakon 10tak dana kad se cijena normalizira. Možda luđaci – drukeri opet napumpaju prema gore, a možda paničari stisnu prema dolje. U svakom slučaju, ove cijene treba opravdati i, ma koliko me vi mrzili zbog toga što pišem sada malo kritički, to dugoročno nije dobro. Vi mislite što hoćete, ali nema te dionice koja ovakav pritisak može izdržati, a ako dioki bude takva, onda vama i meni svaka čast na izboru dionice. p/e je preko 5000, što je koma, ali očekivanja su ogromna i vjerojatno je zato tako visok omjer, no budimo realni, 60% prinosa u par dana nije normalna pojava, prije je normalno imati 60% u godinu dana. Zato je ovo i dalje meni dugoročna dionica, a ovo je već bilo viđeno na rastu od 270 do 520 kuna u proljeće. Znači, nema sumnje da ćemo opet gore, ali ne može to sve tako kako bi svi mi htjeli.
Mnogi se pitaju kuda će cijena dalje, jelda?
E pa evo malo povijesnih podataka (TA) koji sami za sebe ništa ne govore, ali u rukama pravog analitičara pomažu u analizi.
Lijepo ravnala i kalkulatore u ručice pa da vidimo do čega smo došli….
Možda nas skora budućnost demantira…. a možda i ne.
Želim vam ugodnu analizu, a ovo je moj mali doprinos.
ja ovo nis ne kuzim..[smiley2]
dakle da rezimiramo: dioki je dionica puna potencijala, još ako bude LNG u omišlju bit će para, ali ovakvo bolesno pumpanje prema gore nikome ne koristi jer se uvijek onda prikače neiskusni ulagači – paničari koji će nam rušiti cijenu, tj. već ju ruše, a nastavit će i idućih dana malo gore, malo dolje. treba vidjeti kolika je trenutno realna cijena, a to ćemo vidjeti nakon 10tak dana kad se cijena normalizira. Možda luđaci – drukeri opet napumpaju prema gore, a možda paničari stisnu prema dolje. U svakom slučaju, ove cijene treba opravdati i, ma koliko me vi mrzili zbog toga što pišem sada malo kritički, to dugoročno nije dobro. Vi mislite što hoćete, ali nema te dionice koja ovakav pritisak može izdržati, a ako dioki bude takva, onda vama i meni svaka čast na izboru dionice. p/e je preko 5000, što je koma, ali očekivanja su ogromna i vjerojatno je zato tako visok omjer, no budimo realni, 60% prinosa u par dana nije normalna pojava, prije je normalno imati 60% u godinu dana. Zato je ovo i dalje meni dugoročna dionica, a ovo je već bilo viđeno na rastu od 270 do 520 kuna u proljeće. Znači, nema sumnje da ćemo opet gore, ali ne može to sve tako kako bi svi mi htjeli.
svaka cast… Slazem se da ov nije bas najsretniji nacin rasta cijene ali past ce dioki na oko 550 kn kroz par dana i ne preostaje nam nista nego cekati da opet skoci bas kao na proljece ili ovih dana. Sve ovo je jos po meni rekla-kazala. Da dioki ima potencijala sa i bez LNG – a svi znamo, ali tek kada krene LNG ce dioki bit na svom vrhuncu i mislim da to treba cekati… a onda nitko ne zna koliko ce vrijediti.
super24: ” ja ovo nis ne kuzim..[smiley2] ” Blago tebi. [smiley2]
A obojica ste legende…
ja ovo nis ne kuzim..[smiley2]
pogledaj zaokruženo i usporedi, ali i bolje ako ne kužiš. posejdon je prvi shvatio o čemu ja pričam ovdje. čestitam.
ja vam ne gledam te sarene slikice, ja kad mislim da je cijena ok, kupim ili prodam, vec sto sam si zamislio..
ak mi ovo isprintate na mekanom papiru, obrisem s tim rit[smiley2]
posejdone sto nam radite? date nam vrata a kljuc sakrijete[smiley2]
ono malo sto ja kuzim po ovim grafovima dogadja se ista stvar kao kad je dionica dosla na 520 pa se spustila na cca 400, sto ce reci vjerojatno ce cijena jos malcice pasti (taman da prodam ht po 500 i dokupim dioki) i onda ce se drzati na toj cijeni dok se ne priblizi vrijeme objavljivanja lokacije
sa ovim malim znanjem a jos manjim iskustvom tako ja to vidim a vrijeme i pametniji kolege ce vidjeti da li sam u pravu.
cayman:
Kolega cayman, nije bitno kako se neko naziva nego način pisanja , poruka i postupanja.Vaše dugotrajno postiranje na ovoj temi baziralo se na istinama , ali ponekad i na dezinformaciji (nasvježiji , eklatantan primjer je zemljište za Mandi), koje sam opovrgnuo, ali ste ipak nastavili po svome.Dakle, tim stilom dobili ste mnogo poklonika i simpatizera, koji su dijelom i zbog toga ulazili u ovu dionicu. Nazivati iste «totalnim luđacima» ili neznalicama ,potcjenjivački je i degutantan primjer komunikacije, kao da i vi niste na početku bili jedan od tih.Vaš «altruistički» pristup forumu totalno je diskreditiran u ova dva dana.Što se tiče, samog prosjeka ulaza u diokijevu dionicu, moj je apsolutno niži od vašeg, ali nikad nisam ni pomislio da je kapitaliziram prije targeta koji je jako daleko od trenutne cijene.Na kraju , što se informacije i podataka tiče retoričko pitanje glasi: «kolega cayman i ja ,za istim stolom ,sjedimo na dvije stolice, na jednoj piše outside, a na drugoj inside» tko sjedi na kojoj????
Sve što se ovdje piše od strane nekih možete pročitat na temi EIG prije nekih dva – tri miseca , isto sve samo druga dionica.[smiley2]