Da ne idete na stranice zse…a da ja ne citiram..
Pozdrav
Zašto u obavjestima ne navedu kolika je financijska vrijednost Ugovora koji se potpisuju?
Ne radi se tu samo o plaćama!
"Preostala dokumentacija nužna za zaključenje ove transakcije u postupku je usuglašavanja i
prikupljanja očitovanja investitora i njegovih pravnih savjetnika, te se potpis iste očekuje
narednih dana."
Na koju se transakciju misli? Na transakciju u vezi novca za isplatu placa? A ko da, nista drugo nego i dalje prljavo zavlacenje i kupovanje vremena.
U podne je bio sastanak Dolezila sa sindikatima, sve ide u dobrom smjeru,kaže radio Rijeka
Nazalost kolega place su sad najvaznija stvar…
Pozdrav
Bitne su i BUDUĆE plaće – njih nema bez dugoročnih ugovora a i to se riješava.
Dakle Dioki bi trebao prezentirati i financijsku težinu tih Ugovora!
Je li to npr 1 milijarda kuna ili 5×1 milijarda kuna?
Čini li se i Vama da se vrijeme proljepšava??? [cool]
Iskreno, meni nije jasan taj dobar smjer. Ovo gdje su sad s tim, kao, dogovarnjem, su bili i prije mjesec/mjesec i pol. Onda su cak i jamstva od vlade data pa se samo cekalo tjedan dana da se odblokira racun. Pa kad se to kao dogodilo, opet se zakompliciralo pa opet ispocetka s usaglasavanjem dokumenta.
Sada za to treba jos nekoliko dana sto ce se ziher oduziti na koji tjedan. Pa procedura odblokiravanja racuna. Samo taj dio ce trajat minimalno 2-4 tjedna ako se nesto ne zakomplicira.
A hoce. Zasto? Zato jer "turci" i vlada rade magarce od zaposlenika iako mi nije jasan tocan razlog. Koji je razlog, koji su motivi? Sta skrivaju, sta petljaju. Zajedno s onim Dolezilom koji majstorski odradjuje skupa sa sindikatima svoj dio posla. Sve je ovo samo jedna predstava gdje radnici ispadaju najveci magarci koji ce na kraju dobiti k…. u guzicu, a ne novce.
Lako za vrijeme…ali slucajno ili ne…Ina je od kad se Dioki poceo rijesavat poprilicno porasla i u cijeni a i prometom…I sve se vise otvoreno i iz raznih medija spominje kao jedan od uzroka zasto postrojenja u Zagrebu stoje..
Pozdrav
Potpisali su dio dokumenata potrebnih "za pokretanje procedure izdavanja bankovne garancije".
Koji majstori zavlačenja.
Udijelili ste mi komade, ali ja vas samo sve ove mjesece pitam da napravite reality check. Kakvi to mogu biti " dio dokumenata za pokretanje procedure", znači nisu dokumenti za proceduru, nego za pokretanje procedure. Možda je Čališkan beg dao zahtjev u Istanbulu za izdavanje putovnice.
Agonija se nastavlja..
Očito su pregovori Uprave Diokija i Celiskana "vrlo, vrlo teški", kazao je Linić ocjenivši kako krivnja za duge pregovore nije na turskom investitoru jer je i prije bilo drugih koji su htjeli ući u tu transakciju, ali neuspješno.
…
"Samo u stečaju Vlada ima pravo isplatiti šest plaća i nikako drugačije. Mnogi vrijeđaju i ponižavaju Vladu, optužuju nas da smo zločinci koji nemamo osjećaja za ljudska prava. Time Vladu pokušavaju prisiliti da radi nezakonito, no poruka je – otvaranjem stečaja radnici mogu dobiti plaće", rekao je Linić. Vlada se još uvijek nada da će Dina Petrokemija dobiti priliku za nastavak proizvodnje.
"To je možda jedini razlog zašto pokušavamo što kasnije krenuti u postupak i zato tražimo malo više objektivnosti i odgovornosti", dodao je Linić.
Lijepo zvuči ovo iz naslova medija,no dok ne budu na računu nevjerujem……
DIOKI po svemu sudeći jedini na kraju ide u stečaj, a jedina dionica kojom se trguje iz te grupacije na ZSE je upravo DIOKi koji je u par dana skočio sa 12 na 22 kn (+83%) [lol]