Iz liniceve izjave kolega reklo bi se da se za to ne trebate brinut…jedino dali ce se i tad to zvat Dina…Dioki…ili kako trece e to cemo tek vidjet..
""…te dodao kako će u slučaju stečaja novca za radnička potraživanja sasvim sigurno biti jer je vrijednost tvrtke velika a radnici su u prvom isplatnom redu.
Pozdrav
Svi mi znamo da je imovina kompanije OGROMNA i da u bilo kojem scenariju ima love za sve …..
No jedno ne znamo…..
– Dio potraživanja radnika pokriven je novcem koji je uplatio HŽ za otkup zemljišta na Žitnjaku, ali sada se više ne može čekati, rekao je Linić, odbacujući tvrdnje kako Dinu prodaje Vlada.
– Mi samo želimo osigurati plaće za radnike, a ne odlučujemo o investitoru. Dinu prodaje uprava Diokija, tvrdi Linić
Čije su dionice u Dioki Holding AG-u – RJ se sveo na 1%, sve potpisao u MINGORP-u prije ohoho vremena – nije Vladino pa kome je onda prenio – da nije na Dioki ili neku kompaniju unutar grupe?
Po vijestima na RTL televiziji Turski ulagač pristaje na uvjete.Znači DINA će raditi i bit će plaća!
Po vijestima na RTL televiziji Turski ulagač pristaje na uvjete.Znači DINA će raditi i bit će plaća!
bit ce pakleni ponedeljak
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/463482/sindikat-turski-investitor-donosi-5-milijuna-eura/
Kaže Bago kao.Dina odlazi u stečaj!?!A šta je s Diokijem,on se ne spominje…!?!Kao što jedan kolega rekao Dioki se ne spominje..ukoliko tek sutra turci kažu ne,onda kaze Linic kad sud odluci tj da vidi da li ima uvjeta za stecaj onda dina odlazi u stecaj,a Dioki!?!? LOL
Sutra je spasonosno DA za sve!!
pozdrav
Što je? LOL
Nakrcao si se, pohlepniče, pa sad drukaš da si osiguraš kakav-takav iskrcaj nakon Linićeve izjave ?
Ferdo da li se oces okladit hoce li danas biti pozitiavn ishod ili egativan ishod tj da li ce ako bude danas negativan ishod biti stecaj tek tamo negdje za pola godine,jer ako kazu NE neces jos plaće bar toliko vidjeti…pa ti sad vidi!Jer da bi firma bilo kakva krenula prema stecaju,prvo provjeri sta sve mora proci i koja je to sve procedura(sud,vjerovnici,ima li uvjeta nema uvjeta,žalba…) jeste naivni,tek onda necete vidjeti svoje place!!
Malo si se zaje…! Pušing rođo.
[/quote]
bingo [thumbsup]
[/quote]
Halo kolega,kakav pushing!?!o čemu vi to!?to ćemo još vidjet do kraja dana…a vi ste vjerojatno radnik(pretpostavljam po nacinu pisanja..)
[/quote]
Daj se nauči quotati, ovaj podcrtani dio teksta nisam ja napisao.
Prije otprilike 6 mj. sam hodao gradom u prosvjednoj koloni, na -6°C cijeli dan. I slažem se s tobom da smo naivni,ovce čak. Radnici su takvi, prepoštena raja. Devijantni i moralno manjkavi tipovi se bave politikom i krupnim poduzetništvom te protiv takvih nemani nemamo šanse. Da je tad pokrenut stečaj danas bi radnici obje lokacije imali zdravije živce i izgledniju budućnost. Ovakove svinjarije u pravnoj državi nisu moguće.
Danas je završilo na -17,62%, spominjao si nekakvu okladu?
I što bi trebao značiti patronizirajući zaključak da sam šlaker i da se to vidi po načinu pisanja? Moram koristiti jednostavnu sintaksu da bi me mogli razumjeti svi kvazi brokeri s prejako stegnutim kravatama i partvišima u š…u. Previsoko mišljenje imaš o sebi.
Mihaljević: Caliskan potpisao dokumente o Dina Petrokemiji Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.08.2012. – 19:41:15
RIJEKA – Dopredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević izjavio je danas poslije podne da mu je potvrđeno da je potencijalni ulagač u Dinu Petrokemiju, turska tvrtka Caliskan potpisala dokumente kojima se, u skladu s dogovorima s Vladom, uređuju uvjeti realizacije jamstva Vlade od pet milijuna eura toj tvrtki, iz čega bi se isplatile plaće radnicima Diokija i Dine. Mihaljević je naglasio da je dobio neslužbenu informaciju i da bi ju službeno ipak trebalo potvrditi Ministarstvo financija i Dioki, kojima je dokumentacija navodno poslana.
Do danas kasno poslije podne takve informacije iz Ministarstva financija nije bilo, kao ni iz Diokija.
Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, nezadovoljni otezanjem isplate zaostalih plaća održali su jučer jednosatni skup upozorenja kod Krčkog mosta, upozoravajući na teško stanje u tvrtki, financijske i psihičke probleme radnika, koji održavaju pogone u kojima se nalaze tone potencijalno opasnih kemikalija.
Nadzorni odbor Diokija u utorak je dao suglasnost na predugovor o prodaji Caliskanu Adriaoila, tvrtke kćeri iz Dioki Grupe, što je jedan od uvjeta realizaciji jamstva Vlade od pet milijuna eura toj turskoj kompaniji, iz čega bi se isplatile zaostale plaće radnicima Diokija i Dina Petrokemije.
Kako navodi portal novilist.hr, ministar financija Slavko Linić danas je izjavio da "ako do kraja dana Vlada iz Diokija ne dobije nikakve informacije o prodaji Dine, u ponedjeljak će Porezna uprava pripremiti dokumentaciju i predati zahtjev za pokretanje stečaja u tvrkama Dioki i Dina Petrokemija".
"Linić je objasnio da je cilj Vlade osigurati isplatu šest plaća radnicima, a to je, bez investitora, jedino moguće pokretanjem stečaja", navodi novilist.hr.
valjda će turci uplatiti pa da se bar DINA spasi jer DIOKI su političari tako i tako otpisali
Da mi je samo znati kako će sindikati pogledati ljudima u oči! Godinu dana mi čekamo i patimo da bi dočekali – stećaj. Pa to smo mogli imati i sami i to još prije godinu dana! Već bi davno dobili plaće i radili, dobili bi otpremnine i bili na burzi i tamo dobili koju kunu. Potpisan je predugovor? Odoše zagrebačke otpremnine! Mala informacija za sindikalce: ODOŠE I VAŠE OTPREMNINE!
– Prema informacijama koje imam, ugovori su potpisani i poslani u Ministarstvo financija – potvdio nam je večeras Predrag Mihaljević, premda službene potvrde o tome još uvijek nema. Mihaljević je ponovio kako Dina nije za stečaj , a upravo su poduzimanjem sindikalnih akcija takav scenarij nastojali izbjeći.
– Ako ova tvrtka ode u stečaj, onda cijela Hrvatska može ići u stečaj. U tvrtku i modernizaciju proizvodnje uložen je ogroman novac – kazao je Mihaljević.
http://www.vecernji.hr/biznis/dina-ipak-ne-ide-stecaj-ugovori-turcima-potpisani-clanak-442972