DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ajkulazg

Stečaj Dine je – naravno ako ga bude – POZITIVAN!
Dina automatski može početi raditi preko zaštićenog računa a za proizvodnju u Dini ima dosta interesenata dovoljno je navesti susjede talijane kojima treba VCM – glede imovine tek tada bi vidjeli koliko VRIJEDI Dina obzirom da s mora popisati SVA imovina!
A Dina raspolaže s oko 1 milijarde kuna amortizirane imovine koja nije u bilanci!
I to po cijenama od prije 30 godina kada se gradila.

@ajkulazg

Stečaj Dine je – naravno ako ga bude – POZITIVAN!
Dina automatski može početi raditi preko zaštićenog računa a za proizvodnju u Dini ima dosta interesenata dovoljno je navesti susjede talijane kojima treba VCM – glede imovine tek tada bi vidjeli koliko VRIJEDI Dina obzirom da s mora popisati SVA imovina!
A Dina raspolaže s oko 1 milijarde kuna amortizirane imovine koja nije u bilanci!
I to po cijenama od prije 30 godina kada se gradila.

Hvala kolega na infu…
[thumbsup] [thumbsup]

cash je cash,a sve ostalo je sex!

vraća se DIOKI na 10 kn za početak…a kad otvore stečaj očekujem ga kao VLDS na 1-2 kn

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

Zvijezda tjedna na ZSE: Dioki !!!

pixma

vraća se DIOKI na 10 kn za početak…a kad otvore stečaj očekujem ga kao VLDS na 1-2 kn

Pa dobro odi ti trguj na VLDS pa se vrati ovdje pa pametuj kad bude na 1-2kn…

idući tjedan će bit bolje...

Pa dobro odi ti trguj na VLDS pa se vrati ovdje pa pametuj kad bude na 1-2kn…
[/quote]

Tako je kolega ivedome,dobro ste mu objasnili,sve neki stručnjaci za nepovjerovat a još nijedanput nisu pogodili sta ce i kako ce…šta ljudi neće sve usporedjivat ne bi li jeftinije kupili….pozdrav! [thumbsup]

cash je cash,a sve ostalo je sex!

@ Mister "Budi bez plaće 8 mjeseci i svakodnevno slušaj gdje ti govore da će se sve riješiti sljedećeg ili za 2 tjedna. Posudi novce od svih živih od kojih možeš, a ne znaš hoćeš im li uopće vratiti. Nemoj razmišljati o računima koji mjesecima dolaze na naplatu, a ti ih ne plaćaš. Nemoj razmišljati o svakodnevnim ovrhama, o tome da si doslovno, ali doslovno, gladan.

Nakon 8 mjeseci mi javi svoju psiho situaciju i napiši osjećaš li se da si u win win situaciji.

Jesi čuo onu poslovicu – sit gladnom ne vjeruje?"

Gledajte ljudi znam da Vam je teško i da više nikome ne vjerujete. Ali ne smijete se predati, nemojte prestati vjerovati u sebe i nemojte izgubiti sebe u svemu ovome.
Prijetiti ljudima tvornicom kemikalija (i dati nekom luđaku koji ne voli Hrvatsku ideju) jako je neodgovorno. Zar će te državu za koju ste se borili sada dizati u zrak?

Pisao sam o DIOKI-u na jednoj drugoj temi, baš zato jer mi je bilo degutantno piskarati na ovoj temi o dionici dok Vi nemate osnovnih sredstava za život.

Ako malo prolistate moje postove vidjeti će te da se od početka zalažem za opstanak proizvodnje u DIOKI-u (i za zagrebački i za krčki pogon jer za mene su i jedan i drugi DIOKI) jer sam i sam kemijske struke i naprosto više ne mogu gledati kako se proizvodnja u Hrvatskoj gasi.

Moje pitanje zašto baš sada prosvjed kada se je našao investitor?
Što ste radili 7 mjeseci?
Zašto niste u štrajku?
Zašto niste pokrenuli stečaj?

Da li su Vam sindikati isplatili jednokratnu pomoć iz kase uzajamne pomoći (za to služe sindikati i zato plaćam članarinu, a ne zbog svinjskih polovica)?

Zašto pogoni nisu u dobrom stanju i spremni za proizvodnju, jer onda se postavlja pitanje što ste Vi to stvarno radili (to što niste imali što raditi niste krivi Vi već Uprava) i za što to konkretno tražite plaću?
Za čuvanje postrojenja dovoljno Vam je 6 ljudi. Od toga su dvojica zaštitari, a dvojica vatrogasci.

Sada Vam govorim kao suvlasnik DIOKI-a. Zbog čega smatrate da ste zaradili puni iznos plaće, pa postrojenja čak nisu u optimalnom stanju za rad? Kao jedan od vlasnika DIOKI-a više bi imao poštovanja za radnika koji ide u štrajk, da se izbori za svoja prava, jer onda znam da taj radnik drži do sebe i svojih prava, i da će se kako se bori za sebe boriti i za tvornicu u kojoj radi.

Promet na DIOKI-u u prvom satu 200.000 kn.
Tko to kupuje, a tko to prodaje?

I da, ovo zadnje je bilo isto retoričko pitanje.

Pozdrav!

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Zvijezda tjedna na ZSE: Dioki !!!

Je zvijezda padalica .

ambiciozno….
sobzirom koliko ti je star nick..svakako te treba slusat i citat…
[bye]

inace…DIOKI se super drzi…ocekivao sam ga za pocetak na 14.xx

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/xYoCnZ5JhAdsmCa0gwyJJw==.pdf
…još i ovo, koliko ovima moraju dat, još nam je friško ono s RBA…

vid'la žaba...

Sve manje nade u pojavu "spasitelja" omišaljske tvrtkeLinić: Odgovor o prodaji Dine čekamo do kraja dana, ako ga ne bude u ponedjeljak pokrećemo stečajPogledaj sve iz: HrvatskaPogledaj sve vijesti Foto Marko GRACINAutor: Marinko Glavan
Objavljeno: 17. kolovoza 2012. u 14:29
Tweet Vezano

Ministar financija kaže da je cilj Vlade osigurati isplatu šest plaća radnicima, ali da do sada nisu pokretali stečaj jer je za Dinu bilo zainteresiranih investitora. No, vrijeme za pregovore polako ističe

ZAGREB Ako do kraja dana Vlada iz Diokija ne dobije nikakve informacije o prodaji tvrtke, u ponedjeljak će Porezna uprava pripremiti dokumentaciju i predati zahtjev za pokretanje stečaja u tvrkama Dioki i Dina Petrokemija. Potvrdio nam je to ministar financija Slavko Linić, objašnjavajući kako je cilj Vlade osigurati isplatu šest plaća radnicima a to je, bez investitora, jedino moguće pokretanjem stečaja.

Iz Vlade nitko nikada nije rekao da će isplata plaća biti osigurana prodajom zemljišta tvrke ĆUF, namijenjenog za izgradnju LNG terminala, kazao je Linić, te dodao kako će u slučaju stečaja novca za radnička potraživanja sasvim sigurno biti jer je vrijednost tvrtke velika a radnici su u prvom isplatnom redu.

Na pitanje zašto se onda otezalo s pokretanjem stečaja kada je on jedino rješenje, ministar Linić je rekao kako je bilo zainteresiranih investitora za preuzimanje Dine za čije se proizvode može osigurati tržište, no, da do sada nema nikakvih konkretnih dogovora.

– Dio potraživanja radnika pokriven je novcem koji je uplatio HŽ za otkup zemljišta na Žitnjaku, ali sada se više ne može čekati, rekao je Linić, odbacujući tvrdnje kako Dioki i Dinu prodaje Vlada.

– Mi samo želimo osigurati plaće za radnike, a ne odlučujemo o investitoru. Tvrtke, i Dioki i Dinu, prodaju investitori, tvrdi Linić.

znači u ponedjeljak ide stečaj….
amen

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close