tko je ono brbljao da je problem u diokijevoj administraciji jer su kao na godišnjem pa nema tko raditi na deblokladi računa i slične priče,kada se ipak ispostavilo da fali ono najbitnije,krema za ruke
Index doznaje: Zapelo spašavanje Dine i Diokija, kad će plaće radnicima ne zna se! Turci dolaze na hitni sastanak s Linićem!
KAKO doznajemo zapelo je na relaciji između turske tvrtke Čalikšan i predstavnika Vlade oko dogovara za spas Dine i Diokija! Naime, unatoč činjenici da je Vlada još prošlog tjedna donijela odluku o davanju državnog jamstva te objavila kraj agonije, radnici Diokija i Dine još uvijek nisu dobili svojih šest neisplaćenih plaća.
Štoviše, prema informacijama kojima raspolaže Index turski investitori još uvijek nisu ni uplatili dogovoreni iznos od 5 milijuna eura, koji je trebao sjesti na račun tvrtke.
U ponedjeljak hitan sastanak u kabinetu ministra Linića
Navodno turski investitori naknadno su zatražili od hrvatske Vlade nove dodatne uvjete za preuzimanje ove hrvatske tvrtke. O kojim je točno "dodatnim uvjetima" riječ, nismo uspjeli saznati, no zato nam je u Banskim dvorima potvrđena informacija kako je za ponedjeljak sazvan hitan sastanak u Zagrebu na kojem će biti predstavnici Uprave turske tvrtke Čališkan te ministar financija Slavko Linić.
Jasno nam je rečeno da turska delegacija dolazi u Zagreb, no o temi razgovora nitko iz Vlade nije htio govoriti. Štoviše u našim pokušajima da saznamo razloge zašto agonija radnika Dine i Diokija još uvijek nije okončana, iz Vlade smo dobili neformalni odgovor kako je vrlo vjerojatno razlog bila bolest i operacija ministra Linića te se tako uplata novca turskog investitora kao i deblokada računa – otegla. No, u to je teško povjerovati.
Dali jamstvo i mislili da je problem riješen
Podsjetimo kako je prošlog tjedna Vlada donijela odluku o davanju državnog jamstva u korist Zagrebačke banke za avansno plaćanje investitora, turske tvrtke Čališkan, za isplatu plaća radnicima Diokija i Dine. "
"Riječ je o kvalitetnom investitoru s ozbiljnim namjerama", objasnio je tada ministar financija Slavko Linić dodajući kako je iznos od pet milijuna eura namijenjen za plaće. Također ministar Linić naglasio je kako se jamstvo izdaje kako bi se isplata izvršila što prije.
Sopmenimo, za tursku grupaciju Čališkan, koja se bavi energetikom i ugljenokopom, lobirali su Krešimir Starčević, novoizabrani predsjednik Uprave Croatia osiguranja i nekadašnji direktor Fonda za privatizaciju te navodno i Boro Maletić, zagrebački zubar poznatiji javnosti kao lobist.
Znaci u ponedjeljak dolaze predstavnici Turske firme na hitan razgovor sa Linićem,kao sta sam rekao oni zele da se drzava jos odrekne doprinosa na nase plače zato da bi nam se isplatile sve zaostale plače?U protivnom ako se u ponedjeljak ne oglasi nesposobna i lazljiva uprava Diokia i Dine treba pod hitno dat ultimatum ali ULTIMATUM,napustamo postrojenja dok god nam nebudu SVE PLAČE NA TEKUCIMA,tek kad se uplate cemo se vratiti na posao.Sindikalisti valjda ste dovoljno puta nasjeli na fore ovaj put nemojte nego drzite se zelja ljudi koje zastupate.Dosta je vise bilo muljaze i prodavanja magle,ako se i nista ne desi na tom sastanku treba proglasiti stecaj i prekinuti ovu radnicku muku jednom zauvijek.Sada cu vam napisati jednu posalicu neka se nitko ne uvrijedi.Smijesno ali istinito tj,zalosno:Dodje radnik Diokia ili Dine u pekaru i prodavacica ga pita izvolite?On na to odgovara nista nista…samo gledam!Eto to je nasa realnost
Kaže Linić da će INA morat ulagati u plinska polja
Priča on priča,ali sta poduzima po tome…. VELIKO NISTA
tko je ono brbljao da je problem u diokijevoj administraciji jer su kao na godišnjem pa nema tko raditi na deblokladi računa i slične priče,kada se ipak ispostavilo da fali ono najbitnije,krema za ruke
dok MOL ne da blagosov! pozdravite se sa DIOK-ra!
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Dinasi-Ili-osam-placa-ili-blokada-Krckog-mosta-za-Velu-Gospu
pa da vidimo i to… možda se gospa smiluje lol
I tako prođe još jedan mjesec. A meni, baš kao i vama fali JOš JEDNA PLAĆA koju nećemo dočekati. A bili bi i bedasti dan ih daju. Nismo dobili jednu, šutili smo,…………….. pa nismo dobili petu, malo smo se uzmeškoljili, dobili obećanja koja smo pojeli umijesto ručka pa opet zašutili, pa nismo dobili šestu, sedmu a ide i osma a mi vjerujemo i dalje. Ajde, recite iskreno, da ste vi na mjestu onih koji vam trebaju dati plaću – bi li je dali kad vidite da možete proći i bez toga jer mi ćemo opet dobiti obećanje koje ćete odnijeti na poštu, u banku, platiti njime račune i staviti na blagdanski stol na Veliku Gospu. Takav nam je bio Božić, takav nam je bio Uskrs. Sjetite se! A već se bliži se novi Božić!
Imaš pravo, zapravo mi i nismo ni zaslužili te plaće. Ljudi koji su bili protiv "popustljivih" odluka na skupovima radnika, proglašavani su "radikalnim elementima". Ljudi koji su sudskim putem zatražili svoje plaće, govorilo im se kako će drugim radnicima pred oči…
Evo ova situacija sada je upravo ono što smo i zaslužili. Dragi moji radnici, veliki dio vas nije poduzeo ništa da bi zaštitio sebe i svoje najmilije. Samo ste poslušno, kao drogirani ili u sektaškom transu, dizali ruke na skupovima radnika, očekujući da vas netko spasi. Zna li netko za jedan primjer u Hrvatskoj da je sindikat spasio neku firmu u propasti?
Uglavnom, pomozite si sami pa će vam i bog pomoći.
poštovani kolege radnici diokija i dine kao što sam i pretpostavio prije 10 dana kada su turci ušli u "igru" nama neče nitko dati naše plače a kamoli otpremnine i sve ostalo, mi več 4 mj. nasjedamo na njihove priče
koliko još možemo izdržati bez primanja, ja više ne mogu, ato oni i čekaju da mi polako odemo jedan po jedan pa da više nemaju nikakvih obaveza prema nama.
mi LOVU nečemo nikada vidjeti , više neču ništa pisati na forumu jer stvarno više nema smisla ,kao što nema više smisla dolaziti na nekakva dežurstva i raditi troškove sebi.
volio sam taj posao ali ponekad treba biti realan i reči gotovo je , uništeni smo do kraja i više nema povratka.
još samo nešto;
čitam na netu novi list kad tamo pod komentarima vozač plavog šlepera zaprijetio nama gladnim radnicima da če nas zgazit na krčkom mostu ako čemo ga blokirati,
izgleda da je to onaj iz zagreba koji je vozio porshe sad si je kupio kamion da mu ovaj put ne pukne šajba
Index doznaje: Zapelo spašavanje Dine i Diokija, kad će plaće radnicima ne zna se! Turci dolaze na hitni sastanak s Linićem!
Pa zar već prije tjedan dana nije najavljen posjet visoke gospodarske delegacije iz Turske!!!!
MOŽDA žele zašećeriti s potpisima dobru gospodarsku suradnju?
Da lova sjedne treba se potpisati i neki Ugovor – npr o preuzimanju udjela u Adriaoil SPA i preuzimanju potraživanja Dioki dd od Adriaoil SPA!
Pa zar već prije tjedan dana nije najavljen posjet visoke gospodarske delegacije iz Turske!!!!
MOŽDA žele zašećeriti s potpisima dobru gospodarsku suradnju?
ove savine gluposti je već degutantno za čitati!
na ignore….