DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ipak nisam pogrešio kad sam rekao da se izgleda neko iskrcava!! ipak ovo nije nikakvo štopanje kako nas je većina mislila već iskrcavanje HPB-a..

idući tjedan će bit bolje...

U najpovoljnijem raspletu ekipa će izvući Dinu i zemljište Ćuf, a nas ostale zagušiti stečajem. Nećemo se lako predati, još ima vremena da im pomutimo podle planove.

U najpovoljnijem raspletu ekipa će izvući Dinu i zemljište Ćuf, a nas ostale zagušiti stečajem. Nećemo se lako predati, još ima vremena da im pomutimo podle planove.

Ako ponovno pročitaš garanciju koju je izdala Vlada vidjeti ćeš da se u prvom koraku riješava ISKLJUČIVO Dioki dd!

1. Otkupljuje se udio u Adriaoil spa
2. Preuzimaju se dugovi koje Adriaoil spa ima prema Diokiju a prema 2Q2012 Dioki ima potraževinja i posudbe prema povezanim poduzetnicima u iznosu od 165 milijuna kuna!

Dakle – prvo Dioki a onda se riješavaju Dina i Ćuf!

Dakle radi se o restrukturiranju Diokija a ne nekakvoj podmukloj raboti – Dioki Grupa i proizvodnja u njoj je previše važna da se ZAGUŠI!

Što se tiče Ćuf doo Hrvatskoj je krajnje vrijeme da se otvori svjetskom tržištu LNG-a tj plina te da osigura dobavne pravce kako bi imala sigurnost opskrbe u bilo kojem scenariju.
Osim toga gradnja takvog objekta bi mogla umnogočemu potaknuti i ostale gospodarske grane.

Ovo upravo dokazuje tko vodi radnike ka ocaju….prvo sindikati javno govore kako se nemogu isplatiti plače zbog godisnjih i zablokiranih racuna.Onda kad ih uhvatimo u lazi onda se prebace na pricu kako strateski partner opet zeli nesto da vlada potpise itd…drugi tjedan ce se prebacit na pricu sve je potpisano ali u srijedu je blagdan koji je spojen cetvrtak i petak tek iduci tjedan.Sindikati su nas doveli u ovo stanje ocaja i neimastine naravno ako je drzava dala jamstva za 5 milijuna eura investitoru je svejedno ako isplati plače a ne pocme proizvodnja njemu ce se tih 5 milijuna vratiti zato i postoje jamstva!Sada kao investitor zeli da se drzava odrekne doprinosa na place za dva mjeseca da bi nam se isplatile sve plače ali nebu to islo jer to je fora koju nam sindikat prodaje jer ih je netko potkupio.Da novaca ima on se moze isplatiti i preko zg banke ili preko Dine ili preko dioplastike ali neeee zato jer love nema.Veliki pozdrav svima i nek se gone svi koji nas lazu

Dali je ikome palo na pamet da su možda vođe sindikata nedorasle ovakvoj situaciji, koliko mi je poznato dvojac u Zagrebu ima SSS, jedan deklarativno radi u skladištu, neznam koje je struke, a drugi radi nešto uz instrumentaciju, u najboljem slučaju je elektrotehničar, možda njihovo nepoznavanje prava, ekonomije i računovodstva dovodi do ovakvih situacija. Ne zaboravimo tko im sjedi nasuprot (ili uz njih), lisci su to samo takvi koji bez problema arapima prodaju pijesak (pustinjski), a eskimima led, a di nebi mogli vozat nekakve sindikaliste i radnike.

@ radnikdiok

Ne postoji nesposoban sindikalist, ili su korumpirani ili nisu. Ovo drugo je već u sferi znanstvene fantastike.

Prema zadnjem FI

8. Obveze prema zaposlenicima 33.295.364
9. Obveze za poreze, doprinose i slična davanja 37.165.669

Po ovogodisnjim donesenim zakonima place se ne mogu isplatit bez uplate doprinosa…5 mil eura koje su na raspolaganju za isplatu nisu dovoljne za pokrice obije stavke tako da i ako dodje do isplate ne mogu biti pokrivene i isplacene kompletne obaveze, a uostalom u "odluci" je i navedeno da se od prodaje zemljista izdvaja jos 6 mil eura za podmirenje istih. Kako nema ocitovanja uprave , za nadati se da je problem trenutno u tome i da se trazi rijesenje koje bi svih zadovoljilo.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@radnikdiok nije bitno kakvu školu imaju, ne moraju bit ni pravnici, ni ekonomisti, morali bi poznavat zakon o radu i brinut da je ispostivan kolektivni ugovor, ali je pitanje dali žele radit u korist radnika

Ovdje će se izgubiti još mnogo živaca i novca. Previše štete je na žalost napravljeno u proteklim godinama da se nešto konkretno i konstruktivno može napraviti brzo (unutar nekoliko mj.). U ovakvim transakcijama svatko želi zaštiti sebe prije svih danjih akcija jer složeni odnosi ugovornih strana se ne mogu urediti baš za mjesec dana, npr. za prodati stan vam treba cca mjesec dana, a ovdje se radi o velikom kompleksu sa brdom problema tako da ipak moramo biti realni. Koliko samo vremenski treba da se sa vjerovnicima dogovore uvjeti – to nije samo sjedni za stol i za 5 min. sve riješeno. Često o tim uvjetima odlučuju vlasnici (čitaj matične strane banke) tako da se svaki prijedlog jedne strane na drugoj prežvače 5x. (to je samo primjer jednog vjerovnika, šta je sa svim ostalima)

Najveći teret na žalost uvijek nose oni na dnu piramide tj. radnici jer nemaju šta jesti! Znam kako im je (iz iskustva), ali vjerujte da može biti mnogo gore.

Moja percepcija je da će nešto dobro biti iza svega ovoga. Previše mi ima nelogičnosti, kod nekih indiferentnosti a iz vlade gdje je najvažnije dolaze rijetke ali pozitivne činjenice (trkeljanje pojedinih članova nije činjenica već lupetanje koje je u suprotnosti sa činjenicama). Najlakše je staviti ključ u bravu, sve gurnti u stečaj pa šta bude! Iz svega ne vidim da je to opcija…

Izvuku li ovaj slučaj postaju narodni heroji, i mislim da su toga svjesni jer im ovakvi slučajevi donose novi mandat!!! "Oni ruše mi gradimo" – evo im besplatno nove parole 🙂

Dobro, barem je zanimljivo promatrati ovu dionicu!

Dobra vam je računica da nema ni za plaće. To bi se još dalo riješiti jer je tražena odgoda plaćanja obveza iz plaća. Ali tu fali novac za otpremnine. Fali puno, puno novca. A nema ni onih 5.000.000 eura. I oni fale. To što neki sindikalisti na radiju objavljuju da je lova uplaćena dovoljno govori samo za sebe. Dobili su takve direktive.Besramno lažu ljude od kojih uzimaju novac za članarine. I sad trebamo vjerojatno i dalje vjerovati takvim ljudima koje smo u zadnjih godinu dana već 500 puta uhvatili u laži. Po njima smo već davno počeli proizvoditi i davno smo dobili plaće. Ili ćemo vjerovati Liniću i Ježiću koji su isto tako davali izjave da je novac uplaćen a nije? Sad je navodno problem u dvije rečenice jamstva i to traje već 7 dana. Pa zar smo toliko jadni da vjerujemo u priće da u RH nema niti jednog sposobnog čovjeka koji bi u 5 minuta napisao te rečenice i dodao kao anex? Pravnici, javite se! 900LJUDI I NJIHOVE OBITELJI NEMA ŠTO JESTI VEĆ 7 MJESECI! UZMITE SI NAŠE OVRHE, ZATEZNE KAMATE, RAČUNE, UZMITE SI SVE. AKO STE NAM UZELI KORU KRUHA IZ USTA, UZMITE SI I TO!

Ako novac nije uplaćen,valjda netko onda mora odgovorati…

p2.sem

Strah

Pred dvadeset i pet godina bila sam novinarka na Radio Rijeci. Lučki radnici, tada ih je bilo na tisuće, čuli su da će im kasniti plaća možda dan a možda i dva.

Trebala sam sa direktorom riječke Luke razgovarati na tu temu. Sačekao me na ulazu. Dok smo koračali prema upravnoj zgradi čula sam nepoznat zvuk.

Direktor mi je objasnio da radnici čeličnim šipkama udaraju po kontejnerima i šalju poruku kako će mu tim istim šipkama, ako ne dobiju plaću na vrijeme, razvaliti glavu.

Rekao mi je da se ne boji jer se ionako protiv sile ne može. Ako bude učinio čudo ostat će živ, ako ne bude lupači sakriveni iza kontejnera pretvorit će ga u krvavu kašu. Zgrozila sam se nad divljaštvom radnika koji na plaću nisu mogli čekati tri dana.

Danas? Danas se pitam kamo su nestali svi ti dečki iz osamdeset i neke? Nema njih, nema šipki, nema lupnjave, nema krvavih kaša u dverima naših gospodara?

Zašto se svi toliko bojimo? Ugasilo Forum, najbolji tjednik u Hrvatskoj. Novinari šute. Učiteljima se smanjuju plaće, šute. Stotine tisuća nezaposlenih, gladnih i očajnih čami doma i… šuti. Samo najhrabriji pucaju sebi u glavu.

Tko je u nama ubio potrebu da budemo ljudi? Da li je normalno miriti se sa crkavanjem na rate? Psihijatri nam ništa ne objašnjavaju, ludnice su prepune, posla preko glave.

Liječnici su u bolnicama od jutra do sutra jer svakoga ljeta moraju odraditi godišnji odmor. Što znači odraditi godišnji odmor? Nisu li u toku godine već odradili i zaradili godišnji odmor? Jesu li liječnici samo glupi ili prestrašeni?

Pred neki sam dan bila na riječkoj onkologiji. Pacijenti dobivaju kemoterapiju i… šute. Zgrada je ruševina, podovi truli, zidovi se ljušte vlažniji nego oni u nekoj podzemnoj tamnici, na jednog onkologa dolazi pitaj boga koliko pacijenata.

Rodbina zgrožena gleda u svoje najmilije kako najteže trenutke u životu prolaze okruženi užasom jednakim onom u njihovim tijelima. Zastrašujuće u toj rupi djeluje fotelja za primanje kemoterapije ružičasta poput Barbike.

Nečija donacija? Tko je odabrao boju? Smijati se? Plakati? Upucati? Ne, šutjeti treba. Postoje nacrti, riječka onkologija će uskoro postati nešto sasvim drugo. Kad uskoro zna se iako se ne zna.

Državi ne ide dobro. Kad isplati olimpijske mirovine, putovanja naših športskih funkcionera i njihovih ženica u London, kupi pedesetak audija obloženih kožom, oprosti dugove todorićima…

Ako nešto ostane Riječani i Istrijani koji u tisućama umiru od raka, brojke su tajna, sjest će, jedan po jedan, jedna po jedna, u ružičastu fotelju koja će zajedno sa još deset fotelja stajati u ružičasto oličenoj suhoj prostoriji. Možda već 2050.

Bože, kako smo mali, prestrašeni, bijedni… Odakle strah? Zašto smo sretni kad za rad svetkom i petkom dobijemo tri tisuće kuna? Nemam odgovor. Srećom, imam neku godinu pa moja agonija vjerojatno neće dugo trajati.

Ali mladi? Čemu se oni nadaju? Odlasku u Afganistan, Siriju, Libiju, Iran, Irak? Naša će se djeca pod američkom zastavom hraniti leševima “terorista” koji imaju nesreću da žive na nafti?

Možda nitko ne razmišlja poput mene jer ljudi nemaju vremena. Ja živim od prodaje onoga što su mi roditelji ostavili, zato sanjam neki novi svijet.

Većina mojih vršnjaka nije te sreće, ubadanje plastičnih boca jedina im je radost. Ljudi srednjih godina na crno voze kamione u Italiji ili čuvaju prastare none, dvadeset i četiri sata dnevno, trideset dana, tisuću eura.

Baš nikome ne pada na pamet uzeti šipku u ruku pa je na kraju posla ubosti u krvavu kašu. Šteta. A drugačije ne ide i nikad neće ići.

Što bismo mogli izgubiti kad bismo krenuli? Ono, baš krenuli. Bez najave. Bez dozvole. Ne ulicama koje su nam oni odredili. Što bismo izgubili? Život? Ovo je život?

Doduše, neki će reći, krenuli su ljudi u Americi, Francuskoj, Španiji, Grčkoj, Italiji…Šta se promijenilo? Dobili su pendrekom po glavi, lisice oko ruku ili su bili istuširani vodenim topovima.

Eto ovo sam preuzeo od nekog ali ziva istina samo sipke

Nazalost i ovaj vikend ce se radnici i njihove obitelji morat snalazit kako znaju i umiju bez novaca uplacenih od strane diok-a, a konkretne info uprava ce objaviti u ponedjeljak popodne…navodno…info dan u vijestima radio rijeke.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close