Piši Savo piši….
Otkud vama naivnost da povjerujete da će neka Turska firma koja nije nikad radila sa Diokijem ni sa plastikom, i koja nešto malo trguje sa ugljenom i sa živom stokom (pogledaj web stranicu) dati 5 miliona dolara za plaće radnika u Diokiju. Ljudi moji vama svima treba "reality check". Tona ugljena košta 50 dolara, na trgovini ugljenom moze se zaraditi maksimalno 1 dolar po toni. Koliko oni trebaju biti veliki za 5 miliona u kešu i još 15 za tekuće troškove. A web stranica im puna grešaka na engleskom, nisu mogli ni pošten prijevod platiti.
Kao broj dva, Linić se trudi iz petnih žila, Linić je spreman i lagati kao malo djete kad ga uloviš da krade kinder jaja u dućanu.
Kako Linić može reći jednu tako jednostavnu laž, da je iza ondašnje Švicarske tvrtke United Energy stajala zapravo ova turska obitelj koja trguje ugljenom i kravama. Hoće li ministar tako tvrdo uvjeren u to šta je rekao to moći objasniti. Kako je najprije govorio da su Azerbejđansko Ukrajinski fond, sad su odjednom Turci koji trguju kravama.
Liniću, izjasni se.
Ajmo sad od pocetka!Ovdje se u potpunosti slazem s tobom,ta firma je zbrda zdola nikad nitko cuo ni vidio,bilo tko normalan na ovom svijetu nece dati unaprijed 5 milijuna eura za plače zato jer to nije njihov dug nego dug R.J.Taj str.partner mozda zeli pokrenuti proizvodnju ali ne zeli dati za plače jer taj dug nije njegova briga,skladista u dini i diokiu su prazna nema rezervnih djelova nema rapčera nema apsolutno niceg.Tko ce dati lovu za potrebne djelove,zamjena ventila koji pustaju,remont nije bio 2 godine tko ce to platiti,treba servisirati cijelu energanu,kisikanu,hyper se raspada trebaju cilindri novi itd….sad vi meni kazite tko ce dati 5 za place i jos 5 za dijelove i remont i jos za sirovine,ma dajmo ljudi nebudimo naivni jer ce nam se ovo odbit od glavu,napisao je prekjucer netko na forumu ako nebude isplate ovaj tjedan ide predat zahtjev za STEČAJ.To nam je jedina realna solucija druge nema,ovo laganje i muljanje vise nije normalno.Da smo to napravili prije mozda bi nam bilo bolje i vec bi dobili neku lovu ovako necemo dobiti nista nego samo prazna obecanja i prosvjede.Danas na sastanku u Dini je receno da taj Turcin zeli da vlada potpise jos nesto pa kao da se to ceka sad,te da ako sutra to nebude potpisano u ponedjeljak je novi sastanak a onda cemo proglasit kao stecaj da mos mislit.
I da, zašto se oko svih tih velebajnih "grupa" koje nalaze "linić" i "čačić" ne može naći nikakvih financijski pokazatelja. Nikakvih; promet, profit, ništa. To su te "veleozbiljne" tvrtke. Kao velike, kao moćne. Negdje sam čuo u medijima da ovaj Caliskan group ima PROMET od 70 miliona dolara. Promet. Znači da mogu zaraditi na prometu u naj naj boljem slučaju 10-15 posto. Odbijte troškove od tih 10-15 posto, i ostat će 1-2 miliona profita za porodicu Caliskan da može kuću na Mramornom moru održavat. I sad bi oni dali 5 miliona za Dioki.
Zaboravite Dioki.
Za to što nude dali su bankarsku garanciju i to je sukus čitave priče!
A dali su oni stvarni ponuđači o tom potom!
Uglavnom u prvom koraku preuzimaju udio u Adriaoilu i isplaćuju potraživanja Diokija a prema bilanci su oko 165 milijuna kuna.
Isti dan kada je Vlada dala garancije Tomislav Bošnjak je predao vjerodajnice u Qataru.
Možda je to ta tajna veza je šeici su odavno bacili oko na Krk!
Ma više nije bitno jel dionica 7 ili 25 kuna ovdje. Ovdje je bitno da su Linić i Ćaćić nesposobna dva napuhanka koja ovu priču razvlače već 8 mjeseci bez ikakvog rješenja.
Potpuno ne efikasna i nefunkcionalna država i vlast. Ovi prije su samo krali i ništa ne radili. Ovi pak nit krast nit radit ne znaju. Propala država.
Piši Savo piši….
Otkud vama naivnost da povjerujete da će neka Turska firma koja nije nikad radila sa Diokijem ni sa plastikom, i koja nešto malo trguje sa ugljenom i sa živom stokom (pogledaj web stranicu) dati 5 miliona dolara za plaće radnika u Diokiju. Ljudi moji vama svima treba "reality check". Tona ugljena košta 50 dolara, na trgovini ugljenom moze se zaraditi maksimalno 1 dolar po toni. Koliko oni trebaju biti veliki za 5 miliona u kešu i još 15 za tekuće troškove. A web stranica im puna grešaka na engleskom, nisu mogli ni pošten prijevod platiti.
Kao broj dva, Linić se trudi iz petnih žila, Linić je spreman i lagati kao malo djete kad ga uloviš da krade kinder jaja u dućanu.
Kako Linić može reći jednu tako jednostavnu laž, da je iza ondašnje Švicarske tvrtke United Energy stajala zapravo ova turska obitelj koja trguje ugljenom i kravama. Hoće li ministar tako tvrdo uvjeren u to šta je rekao to moći objasniti. Kako je najprije govorio da su Azerbejđansko Ukrajinski fond, sad su odjednom Turci koji trguju kravama.
Liniću, izjasni se.
Ajmo sad od pocetka!Ovdje se u potpunosti slazem s tobom,ta firma je zbrda zdola nikad nitko cuo ni vidio,bilo tko normalan na ovom svijetu nece dati unaprijed 5 milijuna eura za plače zato jer to nije njihov dug nego dug R.J.Taj str.partner mozda zeli pokrenuti proizvodnju ali ne zeli dati za plače jer taj dug nije njegova briga,skladista u dini i diokiu su prazna nema rezervnih djelova nema rapčera nema apsolutno niceg.Tko ce dati lovu za potrebne djelove,zamjena ventila koji pustaju,remont nije bio 2 godine tko ce to platiti,treba servisirati cijelu energanu,kisikanu,hyper se raspada trebaju cilindri novi itd….sad vi meni kazite tko ce dati 5 za place i jos 5 za dijelove i remont i jos za sirovine,ma dajmo ljudi nebudimo naivni jer ce nam se ovo odbit od glavu,napisao je prekjucer netko na forumu ako nebude isplate ovaj tjedan ide predat zahtjev za STEČAJ.To nam je jedina realna solucija druge nema,ovo laganje i muljanje vise nije normalno.Da smo to napravili prije mozda bi nam bilo bolje i vec bi dobili neku lovu ovako necemo dobiti nista nego samo prazna obecanja i prosvjede.Danas na sastanku u Dini je receno da taj Turcin zeli da vlada potpise jos nesto pa kao da se to ceka sad,te da ako sutra to nebude potpisano u ponedjeljak je novi sastanak a onda cemo proglasit kao stecaj da mos mislit.
[/quote]
Sindikati kao sindikati prvo i primarno morali su riješiti isplatu plaća radnicima , ali oni su se zadovoljili OBEČANJIMA vlade , raznih ministara , Roberta Ježića, direktora HEP-a… Nakon svih laži , pa pogodite, opet su nam nešto OBEČALI … Sva sreća što se s tim obečanjima mogu platiti računi , krediti , odjeća, obuća , kruh i mlijeko , jer tko zna gdje bi mi sad bili da nije tako !Ne kažem ja da je to bilo lako , ali u ovoj našoj državi se već skoro 20 godina dijele razna obečanja koja se eto ne ispunjavaju. Ako je sindikatima bio cilj da im članovi ne dolaze na skupove i sastanke ( mogu reći da im se cilj ispunio ) jer nema se više novaca za gorivo i mostarinu , a zaključak je isti "evo samo što nisu uplatili novce , i opet su nešto obečali ". Čestitam , uspjeli ste jer dolazit će vam 10-15 ljudi kojima je lakše manipulirati. Da li iza svega stoje osobni interesi pojedinaca , ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali da nešto smrdi , SMRDI ! Zanimljiv podatak ; Turci su spremni , ako naravno vlada pristane na njihove uvijete u "roku od 5 minuta " prebaciti novce sa svog nerezidentrnog računa u Zagrebačkoj banci na Diokijev račun( koji je blokiran od 700 vjerovnika), a ti su vjerovnici " spremni svi do jednoga " odblokirati račun da bi se radnicima isplatile sve njihove plaće ! Da ne zaboravim reći da bi se i vlada trebala odreći svojih potraživanja jer će mo u suprotnom dobiti samo 2-3 plaće. E pa poslije svega ovoga , tko ne vjeruje u čuda NEMA ŠTA OVDIJE TRAŽ
Došao i još jedan četvrtak a parama ni glasa… Niko pojma nema, da ne spoinjem "agilnu" Uparvu da se oglasi slučajno po tom pitanju… Ili da velike sindikalne vođe sazovu neku konferneciju za novinare, sačuvaj bože, pa da slučajno neki prilog završi na "državnoj" televiziji…
Nažalost mi radnici smo stoka u ovoj državi, i to ona sitnog zuba… Opće više ni ne očekujem da se nešto pozitivno desi… Drugi tjedan je praznik, tako da možemo zaboraviti na neku uplatu…
Jedino sa čime se slažem je da ovo sve skupa užasno smrdi kao što je to već gore neko napisao…
A ako se i slučajno nešto desi pa počnemo ponovo radit onda bi svi se trebali posalagati ispred zgrade uprave i demonstirat menađerima kako mašemo ušima od silne sreće koju su nam oni omogućili ili čak pružili…
Štopanje cijene iz nekih razloga.
Možda strah ali kladio bih se na pohlepu. [wink]
Da postoji volja, našao bi se i način za isplatu. Dok je Viktor Lenac bio blokiran, nekoliko mjeseci prije stečaja, sa računa navodnog vlasnika (ne sjećam se više imena Talijana) uplatio se novac za radnike. Onda je u cilju bio nastavak proizvodnje. I što se dogodilo? Otišao Lenac u stečaj i danas radi pozitivno.
Zašto se ovdje boje stečaja? Čuvaju se dupeta, boje se da bi u tom slučaju sve izašlo na vidjelo kamo i kako je novac odlazio.
Da postoji volja, našao bi se i način za isplatu. Dok je Viktor Lenac bio blokiran, nekoliko mjeseci prije stečaja, sa računa navodnog vlasnika (ne sjećam se više imena Talijana) uplatio se novac za radnike. Onda je u cilju bio nastavak proizvodnje. I što se dogodilo? Otišao Lenac u stečaj i danas radi pozitivno.
Zašto se ovdje boje stečaja? Čuvaju se dupeta, boje se da bi u tom slučaju sve izašlo na vidjelo kamo i kako je novac odlazio.
Slažem se u potpunosti. Da ime poslovne odluke, modul isplate bi bio već riješen. Zato postoje tvrtke kćeri, institut pozajmice i dr.
Žao mi je radnika jer mnoge poznajem jer sam i sam radio na žitnjaku kada smo dobivali plaću i kada je polistiren stajao po dva tjedna i nekoliko puta u godini jer je kasnila dobava stirena, klasično dežurstvo svaki drugi dan po modelu kolegijalnosti…vremena za sjećanje.
Sada je prisutan samo gorak okus u ustima i drago mi je što sam odavno napustio taj brod.
Možda sam bio vizionar ili samo srećković.
Što će biti s Diokijem, ne znam da li je dovoljno vizionarstvo.
Ovo upravo dokazuje tko vodi radnike ka ocaju….prvo sindikati javno govore kako se nemogu isplatiti plače zbog godisnjih i zablokiranih racuna.Onda kad ih uhvatimo u lazi onda se prebace na pricu kako strateski partner opet zeli nesto da vlada potpise itd…drugi tjedan ce se prebacit na pricu sve je potpisano ali u srijedu je blagdan koji je spojen cetvrtak i petak tek iduci tjedan.Sindikati su nas doveli u ovo stanje ocaja i neimastine naravno ako je drzava dala jamstva za 5 milijuna eura investitoru je svejedno ako isplati plače a ne pocme proizvodnja njemu ce se tih 5 milijuna vratiti zato i postoje jamstva!Sada kao investitor zeli da se drzava odrekne doprinosa na place za dva mjeseca da bi nam se isplatile sve plače ali nebu to islo jer to je fora koju nam sindikat prodaje jer ih je netko potkupio.Da novaca ima on se moze isplatiti i preko zg banke ili preko Dine ili preko dioplastike ali neeee zato jer love nema.Veliki pozdrav svima i nek se gone svi koji nas lazu