c
Kolega budd,izraz totalna koma je metaforički izraz za orkestriranu kampanju pojedinaca ,a u svrhu privremene degradacije potencijala dotične dionice, koje se može svesti pod zajednički nazivnik “manipulacija”.Za slične ocjene pojedini su se mogli javiti I nakon trgovanja u petak nakon skoka vrijednosti dionice, a ne nakon današnjeg , koji ima više nego poprilično pokriče u subotnjem članku jurarnjeg lista.
ja bih volio da mi prodje barem jedan od naloga na 62x i 63x, a onda opet up, ali ovaj put pametno, u malim postocima….
samo, bojim se da taj film necu gledat.
premali je free float, a i to sto bi se mozda moglo naci na ponudi u cvrstim je rukama. pogotovo nakon ovakvih dvoznamenkastih skokova.
dakle, ako govorimo o kracoj korekciji, onda tu niposto ne mislimo na razine ispod 650.
na zalost [smiley10]
kamenac:
samo, bojim se da taj film necu gledat.
premali je free float, a i to sto bi se mozda moglo naci na ponudi u cvrstim je rukama. pogotovo nakon ovakvih dvoznamenkastih skokova.
dakle, ako govorimo o kracoj korekciji, onda tu niposto ne mislimo na razine ispod 650.
na zalost
Evo, kolega kamenac da ne ispadne da Van stalno oponiram, ovaj put se slažem sa navedenim.Moje skromne mišljenje se bazira na prognozi sutrašnjeg blagog porasta ili u najgorem slučaju stabilizacije cijene.
Kolege nije da pametujem,ali u sutrašnjm jutarnjem dionica DIOKIJA je ocijenjena lošom BEX index -0.08622
Mislim da će nastupiti opasna panika ovdje.
Slažem se Jovice da je svašta moguće, ali zašto bi bilo panike ? Pa nije Dioki firmica s prihodom od 7 milijuna pa da je svaki vjetrić uzdrma. Osim toga prethodnih 15-ak godina je pokazalo da naši ljudi nisu paničari, bilo je svakakvih financijskih potresa, ali ja se ne sjećam da su ljudi hrlili u banke pa pokupe čim prije novac ili da je burza pucala i sl.
Još jedna stvar – Dioki još ne ostvaruje dobit, ali da je ostvaruje cijena ne bi bila 700 kn nego 2-3 soma.
Kolege nije da pametujem,ali u sutrašnjm jutarnjem dionica DIOKIJA je ocijenjena lošom BEX index -0.08622 Mislim da će nastupiti opasna panika ovdje.
ma dajte ljudi budite ozbiljni…bex index…kaj je pak sad to…sto se sve nece izmisliiti da bi se roba dobila ispod cijene…a onda kad se nakrcaju ce opet poceti price o jeftinom diokiju na 750 kuna koji bi trebao otici na 1500 kuna jer je to njegova “fer” vrijednost… itd…itd…treba znati čitati ove forume između redova..samo ću još to reći
Kolege nije da pametujem,ali u sutrašnjm jutarnjem dionica DIOKIJA je ocijenjena lošom BEX index -0.08622 Mislim da će nastupiti opasna panika ovdje.
kao prvo, slučajno znam da “business excellence index” kao glavni kriterij uzima dobit, i to u posljednjih nekoliko godina. taj index, dakle, za dioki ne znači baš ništa i mi to vrlo dobro znamo.
ali ako nekom doista znači, neka već sutra krene s rasprodajom.
čekamo ga ko ozebli sunce
[smiley11]
12. 10.
Škojo Franjo 8.099
RBA skrb. 5.473
Centar banka skrb. 2.753
15. 10.
Škojo Franjo 8.000 -99
RBA skrb. 4.909 -564
Centar banka 2.653 -100
Cayman je dobro definirao stanje. Ovo nije održivo. Biti će izvlačenja profita. Ne znam zapravo tko to sad bjesomučno kupuje po 7xx i što taj sada očekuje? LKRI je bubnula tako do 1000 prije par mjeseci, ali se vratila 30% dole i onda mic po mic nazad.
jovica:
”
”
kao prvo, slučajno znam da “business excellence index” kao glavni kriterij uzima dobit, i to u posljednjih nekoliko godina. taj index, dakle, za dioki ne znači baš ništa i mi to vrlo dobro znamo.
ali ako nekom doista znači, neka već sutra krene s rasprodajom.
čekamo ga ko ozebli sunce
[smiley11]
Ak bu jeftinog dokupa, ja sam spreman, jer je meni bitan moj prihod,
a ne njihov sa skupom zakočenom dionicom, u kojoj možeš čekat samo milost uprave da ti isplati dividendicu, a takvih ima dosta u tom BEX indexu.
Ali svi ste vi zaboravili na jednu maaaaaaaaluuu sitnicu. I Z B O R I.
Kada sam pročitao današnji Jutarnji ponovno sam se sjetio zašto je najbolje slušati svoj unutarnji glas!
Dioki je dionica koja me najviše veseli, koja mi daje među boljim prinosima, preko koje sam upoznao famozne ljude i preko koje sam naučio ponešto o sektoru za koji sam mislio da mi neće biti važan u životu.
Dragi ekonomisti koji su se potrudili i uložili svoje vrijeme i znanje da bi konstruirali BEX index (tko je ikada u životu stvarao nešto slično zna na koliko detalja se treba paziti i uzeti u obzir!) pokazali su da je knjiško znanje vrlo ograničeno!
Staviti Maistru ili Dioki u firme “loše” firme može samo netko tko gleda isključivo FI i brojeve.
Onaj tko vidi dublje, tko se saživi sa dionicom, tko joj osjeti dušu – taj s njom postaje bogat!
Drago mi je da vam sve ovo mogu reći jer znam da se upravo takvim ljudima obraćam.
Vi ste lijepi i s dušom! [smiley11]
A i ja se osjećam dobro! [smiley2]
Živio Dioki!!!