DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Predlažem đentlmenski dogovor između Vlade i INE.

INA će isporučivati plin DIOKI-u u Zagrebu po cijeni nižoj od tržišne (neka kolege iz DIOKI-a izračunaju cijenu po kojoj su rentabilni), a Vlada neka vrati koncesije koje je INI uzela početkom godine.
DIOKI će davati (za razliku od brodogradnje) 100 % hrvatski visokokvalitetni proizvod, koji će koliko sam shvatio kolege iz DIOKI-a uglavnom izvoziti (koji ste ono bili izvoznik u Hrvatskoj?)

INA se bavi istraživanjem nafte i plina na ovom tlu od početka svog istraživačkog rada.
Ja ne vidim kako bi neki Rusi ili ???? bili bolji od INE. Vidite da će gorivo ponovno poskupiti.
Na Žutici su našli naftu i plin i to pokraj iscrpljenih ležišta (to Vam nemre baš svatko).

Gospon, to vam nije đentlemenski dogovor, to vam je kriminalni dogovor. Niti Dioki smije dobivati plin jeftiniji od tržišnog, niti Ina bez natječaja smije dobiti koncesije. Sanaderovo vrijeme je iza nas, a ispred je ulazak u EU.

Isplati li se Ini zamijeniti svoja potraživanja za udjele u Diokiju, i onda kao strateški partner nuditi jeftiniji plin, etan, šta li već, to je drugi par čarapa.

jučer je Mirjana Tomašković rekla da će plaća najranije 13. ili 14.8 jer kao ne mogu prije tehnički odraditi deblokadu računa

Nisam ni sumnjao u nekakvu rapidnu akciju nadležnih za rješavanje problemtike blokade računa… Ako je potrebno preko 10 dana da se izvrši blokada računa pa da raja napokon odahne malo i dobije dio svojih para, čisto me zanima kako bi neki reagirali pa da se probije rok od 1 listopada kao navodni početak nekakve proizvodnje… Sve ovo ide kilavo, skoro pa da ne može kilavije…
[/quote]
Nemoze se odblokirati racun diokia ali se moze Dine,zasto nebi plače isle preko dine isti k….ali da to mozda opet nije nasjedanje na fore sindikata jer oni imaju sindikalne kartice njima je lako zivjeti sa tim karticama dok su nase negdje u bankama prerezane lopovi jedni nesposobni

"Hasenfefer
Predlažem đentlmenski dogovor između Vlade i INE.

INA će isporučivati plin DIOKI-u u Zagrebu po cijeni nižoj od tržišne (neka kolege iz DIOKI-a izračunaju cijenu po kojoj su rentabilni), a Vlada neka vrati koncesije koje je INI uzela početkom godine.
DIOKI će davati (za razliku od brodogradnje) 100 % hrvatski visokokvalitetni proizvod, koji će koliko sam shvatio kolege iz DIOKI-a uglavnom izvoziti (koji ste ono bili izvoznik u Hrvatskoj?)

INA se bavi istraživanjem nafte i plina na ovom tlu od početka svog istraživačkog rada.
Ja ne vidim kako bi neki Rusi ili ???? bili bolji od INE. Vidite da će gorivo ponovno poskupiti.
Na Žutici su našli naftu i plin i to pokraj iscrpljenih ležišta (to Vam nemre baš svatko)

"Gospon, to vam nije đentlemenski dogovor, to vam je kriminalni dogovor. Niti Dioki smije dobivati plin jeftiniji od tržišnog, niti Ina bez natječaja smije dobiti koncesije. Sanaderovo vrijeme je iza nas, a ispred je ulazak u EU.

Isplati li se Ini zamijeniti svoja potraživanja za udjele u Diokiju, i onda kao strateški partner nuditi jeftiniji plin, etan, šta li već, to je drugi par čarapa."

Gospodine mislim da me niste dobro shvatili. Ja bih bio najsretniji da se INA riješi parazitskih firmi kao što su DIOKI i Kutinska Petrokemija. Ove dvije firme su jako slične, a glavna im je poveznica bila INA koja im je isporučivala plin ispod cijene. DIOKI se je i našao u ovoj situaciji jer mu je INA prekinula dovod plina. Petrokemiji nije.

Imaju još jednu sličnost, nesposobne uprave (neki bi da proizvode zlato poslovali s gubitkom).
DIOKI nije radio pa je napravio gubitak, Petrokemija je radila pa je napravila gubitak. Iskreno rečeno ne znam što je gore.
Ako se sjećate INA je nekoliko puta pokušavala povisiti cijenu Petrokemiji, pa su se onda dizale bune u Kutini. Da, još je jedna sličnost, slizanost čelnika sindikata i uprave.
Sindikati umjesto što su optuživali INU za veleizdaju bolje da si pitaju upravu zašto nisu izgrađena skladišta za njihovu glavnu sirovinu da je mogu nabavljati po povoljnijoj cijeni. Ja ću Vam reči zašto, jer je tu uvijek bila INA.
Vidim da je Petrokemija potpisala ugovor s novim dobavljačem plina. Zašto samo za 8 i 9 mjesec pa i moja baba zna da je tada cijena plina najniža.
Da sam na mjestu INE ja bih (đentlmenski) raskinuo ugovor pa neka im novi dobavljač isporučuje plin cijele godine. Petrokemija INI i tako nosi samo gubitak.

Slažem se s Vama da je Sanaderovo vrijeme prošlo i da ulazimo u EU. I ne znate koliko me to veseli, jedino vidim da su njegovi sljedbenici (a ako se dobro sjećam bilo ih je dosta) sve nervozniji, čak su otvorili i direktnu telefonsku liniju.

Da zaključim. Ako stvarno mislite da nam nije u interesu podržati hrvatsku proizvodnju (pa to i Nijemci rade, vidi autoindustriju, zelene tehnologije) onda zatvorite i DIOKI i PETROKEMIJU pa ćemo imati tržišno (kapitalističko) gospodarstvo koje se je jako dobro pokazalo u svijetu (ne sviđa mi se to što se iza brda valja).

Samo ne znam što će i gdje Hrvati raditi.

Pozdrav !

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Da sam na mjestu INE ja bih (đentlmenski) raskinuo ugovor pa neka im novi dobavljač isporučuje plin cijele godine. Petrokemija INI i tako nosi samo gubitak.

Gospodine, ako se malo raspitate u inženjerskim krugovima, doznat ćete da Petrokemija trenutno plaća najskuplji plin u Hrvatskoj. Ina, odnosno Prirodni plin, gubi na kućanstvima, a gubila bi i na Diokiju da Dioki radi, zahvaljujući uredbi Vlade o zamrzavanju cijene plina na 2,75 kn/m3 za one koji troše manje od 100 milijuna kubika godišnje.
Ako se želite baviti ulaganjem u vrijednosne papire, nije zgorega da barate aktualnim informacijama.

Ako su Caciceve izjave s Alke relevantne onda je izbor partnera cisti Jackpot za Dioki!

Ako su Caciceve izjave s Alke relevantne onda je izbor partnera cisti Jackpot za Dioki!

problem je jedino što on laže čim zine!!

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti!

alkarskim riječnikom govoreći, treba se čuvati pogotka UNIŠTA, jer navedeni gospodin je takvih pogodaka imao već nekoliko, osim naravno u Mađarskoj

A sto je tocno rekao?

Sigurno nesto jako pametno…. [sealed]

p2.sem

A sto je tocno rekao?
[/quote]

Nesto u smislu da dolazi jaka turska delegacija u Zagreb te da je ENKA ozbiljan partner za Plomin!
Ako to povezemo s Diokijem onda ima smisla smatrati da se radi o strateskom povezivanju gospodarstava u sferi energetike i kemije!

A sto je tocno rekao?
[/quote]

Nesto u smislu da dolazi jaka turska delegacija u Zagreb te da je ENKA ozbiljan partner za Plomin!
Ako to povezemo s Diokijem onda ima smisla smatrati da se radi o strateskom povezivanju gospodarstava u sferi energetike i kemije!
[/quote]

Lahko je zaključiti zašto su zainteresirani za trading kompaniju Adriaoil SPA!
Dvosmjerna četverotračna – energija, petrokemija a očito i ćumur!
Samo koliko će odškrnuti od Adriaoila?

Samo kada će novac…?

p2.sem

New Report

Close