http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Novac-za-place-u-Dini-i-Diokiju-stize-iz-Turske
prema ovom članku kupac je isti, dakle Index je malo tu nakitio svega, a u stvari sve ide po planu, live stream vlade u 10h , točka 8.
znači sad smo spali na turke? jadno i bijedno…..
ne znam ko će uplatit al mene od jučer livi dlan svrbi a moderatoru se to izgleda ne sviđa pa briše moje poruke!! a šta vi neki imate protiv turaka.. pa trenutno su jedna od bolje stojećih država u svijetu!!
Upravo bilo na vijestima radia 101 da je danas na redu nekaj u vezi isplata placa radnicim dine i diokija…
Pisem s mobilnog pa nek netko bolje upucen provjeri navode….
Drzim vam fige
Poštovana gospodo iz vlade samo je jedna firma koja može biti partner DIOKI-u a to je INA.
Gospodine LInić Vama je ovo sve poznato, ali za one koji ne znaju evo priče.
Da nije bilo INE ne bi bilo ni hrvatske države. Hrvati nisu svjesni kakvu su svjetsku kompaniju imali.
Prije rata INA je mogla bez problema kupiti MOL kao neku ispostavu.
INA je oduvijek motor i srce ove države.
Poštovani g. Linić 44 % INE kuca HRVATSKO (a ja bih rekao i puno više).
Ako treba spasiti radna mjesta INA će opet podmetnuti leđa. Više od 30 godina INA daje plin ispod cijene Petrokemiji u Kutini. Bez obzira na to njihova nesposobna Uprava gomila gubitke, makar ima jeftinu sirovinu i osigurano tržište (još se i buni na cijenu plina jer je to "domaći" plin).
Mislite da je znanje i istraživanje besplatno, pa se hrvatski plin sam nađe?
Da li znate da je INA jedna od rijetkih firmi u svijetu koja ima znanje i visoko cijenjene stručnjake koji su u stanju naći naftu i plin?
Da li znate da je na poljima u SIRIJI prije INE bušio MOL i nije ništa našao?
Da li znate da konačan proizvod DIOKIJA i Kutinske petrokemije ne može po vrijednosti biti u istoj rečenici?
INA je našla plin i u Jadranskom moru i u Panonskom moru. Ako treba za radna mjesta INA će dati plin!
Da li znate koliko je INA dosad otpustila Hrvata, a koliko u sljedečih pet godina misli otpustiti (5.000)?
Da li znate da ljude koja nalaze naftu i plin povlače u Mol?
Da li znate što znači to što nam Mađari nude samo hrvatsko i BiH tržište?
Kapacitet jedne naše rafinerije je prevelik za tako malo tržište.
Moram priznati da jako poštujem Mađare, oni točno znaju što žele.
Da li mi znamo što želimo?
Europa je shvatila da su se uvalili u ovu krizu jer su selili proizvodnju tamo gdje je jeftinija radna snaga i poćeli su vraćati pogone u Europu, čak su za to napravili i plan.
Da li mi Hrvati uopće nešto želimo proizvoditi u Hrvatskoj ili ćemo sve uvoziti?
Da li ćemo i dalje samo izvoziti mlade kvalitetne ljude koji ne žele otići, ali su naprosto prisiljeni tražiti egzistenciju vani ?
Da li mi uopće imamo nekakav plan? Da li smo uopće svjesni da su generacije sanjali Hrvatsku državu, ginuli za nju, a da mi taj san živimo?
Gospodine Liniću spasite INU, spasite DIOK-i, molim Vas.
Hrvatska iznad svega !
Pozdrav!
Turci su već preuzeli banku brod, ne vidim po ćemu je turski kapital lošiji od zapadnog, osim toga evo i mogućeg kreditora za nove vlasnike.
genijalna dionica, neki dan ušao sam po 14, sad sam prodao ko 19 kn, čistih +35% [thumbsup]
bravo….rekao bih odlično, ali ipak sačekam 14h.
Vlada je dala jamstvo…tocka 8 je usvojena..a Linic je dodao kako je pravi investitor turska tvrtka, temeljni kapital 35 mil eura…ugledna obiteljska tvrtka..bonitetna…kvalitetan investitor…itd..itd…drzava pomaze u nagodbi izmedju vjerovnika i investitora…saniraju se dugovi prema Hypo banci…Hypo je potvrdio spremnost za nagodbu po uvjetima investitora…itd..itd..Dina pocinje radit…Milanovic se zahvaljuje Cacicu i lInicu na spasavanju tvrtke
Pozdrav