kad se vratimo (ako) na ispod 600 kuna ili čak ispod 500, bit ću prvi na kupnji
caymane, buraz, nisi li malo pretjerao s ‘crnim’ projekcijama?
kud opet ispod 500, pobogu… [smiley10]
Imam dojam da su iskusni malo precijenili svoje znanje, a potcijenjuju trenutnu situaciju na tržištu, koja za sve predstavlja novo iskustvo i nepredvidivost.
Neki dosadašnji «barjaktari» ove dionice su se danas iskrcali te svesrdno zagovaraju korekciju.Moje skromno mišljenje, a ujedno je i poruka većini…ne nasjedajte….
Vlasnik jedne dionica diokija, pojednostavljeno rečeno vlasnik je i 0,745 m2 zemljišta ( min.vrijednost m2= 1460 k.)….znači sve do 1087 kuna povoljan je ulaz.Kolega luka2807 danas je upotrijebio adekvatan izraz «energetska blue chip dionica», ali vidim da su mu skinuli taj post.
Zanimljivo je promatrati ovakav rast cijene na Diokiju, a jos zanimljivije izjave onih koji su do jucer doslovno drukali na gore, danas prodali, te od danas drukaju na dolje.
Misljenja sam da bi stabilizacija cijene na ovim razinama bila idealan scenarij.
Prodao danas sa 60ak posto u tjedan dana (kupio zadnji po 450). Što ćeš više. Overbought miriši sve u 16. Kolo sreće se okreće, ulazim ponovno na 600
Dodao bih da cijenjeni kolega ne vodi računa o TRENDU RASTA dionice Diokija i HR tržišta, a koji su neizostavni elementi analize. Na taj nepotpun način korištenja oscilatora dolazi se, uglavnom, do netočnih SELL signala.
Nije naodmet dometnuti da je Dioki duuuuugo bio jako potcjenjen, a zadnje vijesti o LNG terminalu i sinergijskim učincima LNG terminala digli su cijenu na neku razinu, koja je, uspoređujući je s cijenama ostalih dionica na HR tržištu i dalje jako povoljna.
Vidim da me se pljuje bez razloga. To stvarno nije fer. Ja ne zagovaram korekciju, dapače. No, valjda ste svjesni da se ne može baš svaki dan zaredom ići u blokadu na gore. Ako malo padne, ja opet ulazim, ako ostane gdje je sada, ja opet ulazim (ali kasnije). Također, kolega sava me opet podcijenio, misleći da je ne gledam pomoćne indikatore u svjetlu rasta cjelokupnog tržišta odnosno uptrenda. No, uptrend ima svojih granica, a ni vi ni ja ne znamo pouzdano do kuda će ta granica ići. Sutra predviđam stabilizaciju na cca 680 i to će biti sasvim OK.
Mislim da nas je sve zatekla sasvim nova situacija na tržištu kapitala, mnogo novih investitora i još uvijek ogromna količina slobodnog kapitala koji jedino prati dionice s dvocifrenim rastom cijene.
Na DIOKI-ju i jos nekoliko dionica koje su imale sretnu okolnost povoljnih vijesti (i fundamente) u ovom trentku radije bih se oslonio na psihologiju nego na bilo kakve ozbiljnije fundamente. Ocekivanja u ovakvom novom svijetlu su potpuno nova i drugacija od onih ocekivanja i iskustava kakve smo imali prijasnjih godina. [smiley11]
Osobno, DIOK-R-A imam od 250.00 kn (i ovdje javno hvalim kolegu caymana koji mi je skrenuo pozornost na ovaj papir) te ga ne mislim prodavati dok ne dostigne ciljanu cijenu. Mislim da je Graham ipak imao zrno mudrosti vise od nas kada je izjavio da je najbolja strategija ulaganja BUY&HOLD, sto je kasnije i akademska zajednica potvrdila.
Ukratko, nova situacija, novi investitori, nova ocekivanja. [smiley11] Sretno svim spekulantima koji misle zaraditi kunu vise na nekoj nizoj razini. [smiley11]
ja sam uvijek otvoren, ali neću dopustiti da me netko optužuje za navlačenje niti za drukanje prema dolje jer sam prodao. nisam prodao, nisam poput vas koji bi se preko noći obogatili. u dioki-u sam dulje od svih vas zajedno, većina me pljuvala i rugala mi se što sam ga kupio po 90 kuna i sada mi opet *** obrisano *** da drukam prema dolje. ne drukam nego nije prirodan ovaj rast, a vidimo na kupnji sve neke sitne naloge. kamo sreće da sam u krivu, ali budimo realni – ne postoji dionica koja samo raste. Realno je očekivati stabilizaciju na nižim cijenama, a hoće li to biti 600 ili 500 kroz par mjeseci , to ćemo tek vidjeti. već smo bili na 520 a onda smo pali na 350 kuna. Hoće li se to ponoviti ne znam, volio bih da se ne ponovi. nisam pohlepan, nego realan, a vi koji mislite da su dionice nešto što stalno raste mogli bi se uskoro jako opeći (ne na ovoj dionici nego na cjelokupnom tržištu). Po meni nije pitanje hoće li tržište pasti i to jako nego je pitanje KADA. A ja ništa ne prodajem, dapače ovih dana dokupljujem jednu zapostavljenu dionicu na kojoj očekujem skori rast i nekoliko blokada. Ne pitajte koju – neću vam reći.
ja imam par kandidata :)..
cayman, slažem se u potpunosti. Osim s onim da ne postoji dionica koja stalno raste. Ima i takva jedna, svjetski fenomen, pretpostavljam da znaš koja je. Plavi zna[smiley2]
Što se tiče zapostavljene, vjerujem da ciljaš na miljenicu – BZJK.
ne mislim na bzjk – ona će već odraditi svoje. mislim na jednu drugu,ali to nije tema ovdje. ovdje je tema kako upropastiti finu dionicu – pogledajte ove luđake što su počistili sve prema gore i navukli nam na leđa neiskusne iz HT-IPO-a koji će nam kasnije (ubrzo) rušiti cijenu. To ne volim, ali što se može. To je život nas investitora.