ZAGREB » Neslužbene najave iz Vlade, prema kojima je tvrtka United Energy Commodities jučer trebala uplatiti pet milijuna eura kao prvu »ratu« za ulazak u Dina – Petrokemiju, namijenjenu plaćama radnika, ipak se nisu ostvarile. Iako su se jučer u medijima pojavile informacije iz Dine da je novac uplaćen, …
a naivci su temeljem te vijesti napucali cijenu sa 11 na 14 kn [lol]
Dobro da utvrdimo da li je novac uplačen na poseban račun ZABE ili nije??? Juče su svi mediji prenjeli da je.Ili Mihaljević još dodaje soli radnicima ba ranu?
O ovome sam vam kolega Sava govorio kad sam spominjao ljude iz uprave…NO…i predstavnike vlasnika (ako takvih uopce ima )….jer cijelo ovo vrijeme jedine izjave imamo od predstavnika sindikata a one ocito nisu relevantne i vjerodostojne…barem sudeci po clanku iz danasnjeg Nl…
ZAGREB » Neslužbene najave iz Vlade, prema kojima je tvrtka United Energy Commodities jučer trebala uplatiti pet milijuna eura kao prvu »ratu« za ulazak u Dina – Petrokemiju, namijenjenu plaćama radnika, ipak se nisu ostvarile. Iako su se jučer u medijima pojavile informacije iz Dine da je novac uplaćen, …
Gospodin koji je jucer u svim medijima izjavljivao da je uplata izvrsena i time doveo u zabludu ulagace na zse mogao bi dobit poziv od hanfe ili nekog tko je na to nadlezan…ali znamo da nece . Ima li nam on sam osobno sta za dodat ovome jer se i sam tu zna javljat ?
Pozdrav
D
Ukratko iz tiskanog Jutarnjeg :
-komplicirana procedura transfera novca, a dali su nalog da se novac transferira, u ministarstvu financija su upoznati s tim tehničkim problemom
– vlada je aktivan partner i dat će jamstvo partneru iz Švicarske
Moj komentar, ukoliko je sve to točno ,sramota je da nakon toliko vremena ne možemo srediti tehničke detalje , ono što se svi rugamo…od petka do petka…
Eh naravno u 21.stoljecu je vrlo komplicirano uplatit novac!Pa u doba konja i kauboja bi prije stigao sa kočijom nego preko banaka u danasnje vrijeme,ili je u petak u Azerbejdzanu neki blagdan hahaha bit ce neradan dan.Nemoguce da uvijek pusimo iste fore uvijek je netko drugi kriv,ako se znalo da ce taj mes uplatit recimo do 1.8.zasto se nije radilo na odblokiravanju racuna 15 dana prije uplate a ne nakon uplate,nebi se zacudio da u ponedjeljak kazu novac je uplacen na pogresan racun ili hakeri su nam opljackali banku a mi cemo na to samo reci mozda do iduceg PETKA.
http://www.jutarnji.hr/zasto-je-propala-dina/1044078/
Sutra cijeli roman u Jutarnjem, ne očekujem ništa spektakularno, prežvakane informacije sakupljene na jednom mjestu, p.s. nadam se da ne piše Vedran Strukar…
http://www.jutarnji.hr/zasto-je-propala-dina/1044078
R. Bošković je svoj dugi članak o Dini završio tamo odakle je tek trebao krenuti zaključivši da prodaja petrokemijske tvornice nekakvom trgovcu već u startu NE VALJA. Umjesto da ostane u INA Grupi ili se proda stranom partneru koji ima izvore plina, Dioki je prvo poklonjen PIF-ovima i Šelebaju da ga izmuzu, a od njih ga je zatim uz Sanaderovu pomoć preoteo i evo skoro dokrajčio Ježić. Robi nije svojim parama kupio Dioki nego neotplaćenim kreditom HYPO banke, ali je za svoje skrivene partnere što se kriju se iza Dioki Hodinga u Švicarskoj izvukao milijune eura. Bošković se nije usudio istražiti tok novca iz Diokija u Adriaoil koji Diokiju duguje 11 milja eura. A tek krediti i pranje novca kroz prenapuhane Dinine investicije, što novinar nije malo pitao Dinine inženjere, a ne samo Dešu kako se kupovala oprema za investicije…
Da li su došli ti novci od UEC-a?
Lutaju u zrakopraznom prostoru izmedju Azerbejdžana,Rusije, Hrvatske, Zagrebačke banke i blokiranog Diokijevog računa! Tako sam ja barem objasnil babi u Raiffeisenu kad me pitala kaj bum s minusom! Nažalost nije imala smisla za prostor i vrijeme i nije mogla locirat di se moja lovica zapravo nalazi!
Hmm,hmm hoćemo li napokon zaobići HRVATSKU (moš mislit) INA-u, miriši oli to etan